The Incredible Adventures Of Van Helsing II – Review

0

Action RPG σε τιμή κόστους

Η ουγγρική Neocore Games συνεχίζει την ιστορία του γιου του Van Helsing, με το δεύτερο παιχνίδι της τριλογίας The Incredible Adventures Of Van Helsing να μας έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά το πρώτο, βελτιωμένο και με πολύ νέο περιεχόμενο.

Ο τίτλος ξεκινά αμέσως μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, με τον κόσμο της Borgovia να βρίσκεται ακόμα σε κίνδυνο και τη διαμάχη μεταξύ μαγείας και τεχνολογίας να συνεχίζεται. Εσείς μπορείτε με τη σειρά σας να εισάγετε τον χαρακτήρα που δημιουργήσατε στο πρώτο μέρος και να συνεχίσετε με αυτόν έως το level 60. Έχετε επίσης την επιλογή να φτιάξετε ένα νέο ξεκινώντας από το level 30 και επιλέγοντας όποια από τις τρεις κλάσεις επιθυμείτε (Hunter, Thaumaturge και Arcane Mechanic) ή ακόμα και να επιλέξετε έναν έτοιμο χαρακτήρα. Υπάρχει πάντα και το περιθώριο να ξεκινήσετε από το level 1, ωστόσο σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να ξεκινήσετε τον τίτλο από το κανονικό επίπεδο δυσκολίας, έναντι του Veteran που αφορά τις παραπάνω περιπτώσεις. Και οι τρεις κλάσεις διαφοροποιούνται μεταξύ τους, τόσο ως προς τις ιδιότητές τους όσο και ως προς τα αντικείμενα με τα οποία εξοπλίζουν αρχικά τους χαρακτήρες. Το τελευταίο δίνει περισσότερο νόημα και σε άλλα playthroughs πέραν του “διεκπεραιωτικού” πρώτου. Βέβαια ο χαρακτηρισμός δεν σημαίνει πως θα σας απασχολήσει λίγο, αφού το campaign του The Incredible Adventures Of Van Helsing II μπορεί να διαρκέσει πάνω από 20 ώρες εάν επιλέξετε να μην αφήσετε κανένα side-quest στην άκρη.

Όσον αφορά το σενάριο μπορεί να μην έχει κάποια ιδιαίτερη ανατροπή στην εξέλιξη του, όμως αποτελεί την ιδανική δικαιολογία για συνεχή δράση αλλά και ύπαρξη περιοχών γεμάτες εχθρούς που καλείστε να αντιμετωπίσετε. Οι τελευταίοι διακρίνονται από φαντασία τόσο στον σχεδιασμό όσο και στο animation τους, αφού θα αντιμετωπίσετε από ρομποτικούς στρατούς μέχρι undead, χωρίς κανένας να δείχνει “εκτός” της όλης αισθητικής του παιχνιδιού. Η κατάληξη του σεναρίου τονίζει για ακόμα μια φορά ότι ο εν λόγω τίτλος είναι το ενδιάμεσο κομμάτι μιας ιστορίας με αρχή, μέση και τέλος οπότε μην περιμένετε κάθαρση.

Η γραφική απεικόνιση του The Incredible Adventures Of Van Helsing II μας εξέπληξε ευχάριστα. Μπορεί και το πρώτο παιχνίδι να ήταν ευχάριστο οπτικά, όμως εδώ η δουλειά της Neocore Games αντικατοπτρίζεται στην οπτική καθαρότητα και τα εκπληκτικά εφέ, χρώματα και λάμψεις που γεμίζουν την οθόνη κατά τη διάρκεια της μάχης. Και όλα αυτά χωρίς να απαιτεί κάτι το ιδιαίτερο από τον υπολογιστή σας, εκτός ίσως από τα 20GB που καταλαμβάνει η εγκατάστασή του. Μικρά κολλήματα δημιουργούνται μόνο στην περίπτωση που τυχαίνει να εμφανιστούν αρκετοί εχθροί στην οθόνη, όμως αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες και δεν θα σας προβληματίσουν. Το περιβάλλον είναι καλοσχεδιασμένο, με έντονη παρουσία gothic-noir που υλοποιείται χωρίς ψεγάδια και ζωντανεύει ουσιαστικά τον κόσμο της Borgovia, είτε αναφερόμαστε σε κατακόμβες, είτε σε μεγάλες Βικτοριανές πόλεις. Το μόνο μας ουσιαστικό παράπονο είναι τα μεγάλα loading times αφού και η ίδια η εκκίνηση του παιχνιδιού μπορεί να κρατήσει ακόμα και περισσότερο από ένα λεπτό, φαινόμενο που δεν δείχνει να βελτιώνεται ακόμα με τα συνεχή updates που παρέχει η ομάδα ανάπτυξης.

Η σύμμαχός σας, Lady Katarina, δεν είναι διακοσμητική σε καμία περίπτωση και θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια, ενώ σας δίνεται και η δυνατότητα να ελέγχετε τη συμπεριφορά της μέσω εντολών. Μπορείτε επίσης να της δίνετε αντικείμενα καθώς έχει δικό της, ξεχωριστό, inventory και skill tree που αναβαθμίζεται με όποιον τρόπο επιθυμείτε εσείς. Και ξεπερνώντας όλα αυτά, αποτελεί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ένα σχεδόν ατελείωτο comic relief, εκτοξεύοντας στον Van Helsing σαρκαστικά και κυνικά σχόλια πάντα όμως με ουσιαστικό στόχο ολόκληρη την pop κουλτούρα και τα “κακώς κείμενά” της.

Το απαραίτητο διάλειμμα από το συνεχές hack and slash έρχονται να προσφέρουν δύο καλοσχεδιασμένα mini-games. Το πρώτο είναι ένα tower defence στο οποίο πρέπει να προστατεύσετε τη βάση σας από συνεχόμενα κύματα εχθρών, ενώ στο δεύτερο καλείστε να στείλετε τους στρατηγούς σας σε διάφορες αποστολές στην Borgovia. Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτών θα σας ανταμείψει με διάφορα αντικείμενα. Οι μηχανισμοί και των δύο mini games είναι απροβλημάτιστοι, όμως ακόμα και έτσι χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι η NeoCore Games τα έχει κρατήσει καθαρά συμπληρωματικά, οπότε ακόμα και αν τα βαρεθείτε, μπορείτε να τα προσπεράσετε τελείως. Σε παρόμοια λογική βρίσκεται και το σύστημα crafting του τίτλου, που αποτελείται από απλοϊκά mini games και σας επιτρέπει να φτιάξετε runes που θα ενισχύσουν τα αντικείμενά σας

Τελικά το The Incredible Adventures Of Van Helsing II είναι ένα πολύ καλό action RPG και ένα ουσιαστικό sequel σε σχέση με το πρώτο μέρος. Αν εξαιρέσουμε τους χρόνους φόρτωσης είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, από τη γραφική απεικόνιση και τις κλάσεις των χαρακτήρων, που στον πρώτο τίτλο προσφέρονταν ως DLC, έως το σενάριο και την παραπάνω από ικανοποιητική διάρκειά του. Προσφέρει απρόσκοπτη δράση και ενδιαφέροντα side-quests που ταιριάζουν στο ύφος κάθε κύριας αποστολής. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τον παράγοντα της τιμής στην οποία διατίθεται (10,99 ευρώ) αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση για τους φαν του είδους.

Αναμένουμε και το τρίτο μέρος, που θα κλείσει την ιστορία και ελπίζουμε η NeoCore Games να συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό, προσφέροντας στους δύο τουλάχιστον αξιόλογους τίτλους, το τέλος που τους αξίζει.

8

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions