Deathtrap – Early Access Preview

0

Την Neocore οι περισσότεροι τη γνώρισαν μέσω των ατμοσφαιρικών Action RPG The Incredible Adventures Of Van Helsing, που σημείωσαν και κάποια σχετική εμπορική επιτυχία. Αν και το Deathtrap θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν πισωγύρισμα (άλλωστε μιλάμε για ένα τυπικό tower defence), η αλήθεια είναι ότι διαθέτει κάποια στοιχεία που σας θα φανούν πολύ ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα αν είστε φίλος των Μ.Ο.Β.Α.

Το Deathtrap σχετίζεται σεναριακά με το προηγούμενο πόνημα της Neocore Games και διαδραματίζεται στις περιοχές Ink, της παράλληλης διάστασης που γνωρίσαμε από το Van Helsing. Ο χαρακτήρας που υποδύεστε (επιλέγετε ανάμεσα στις κλάσεις Mercenary, Sorcerer ή Marksman) αποτελεί τον φρουρό που διαφυλάσσει τα σύνορα της Ink, προκειμένου τα φρικιαστικά τέρατα αυτής της παράλληλης διάστασης να μην δουν ποτέ το φως του πραγματικού κόσμου.

Deathtrap 2014-11-15_00008

Το campaign ουσιαστικά διαδραματίζεται σε 13 ξεχωριστούς χάρτες, με καθέναν από αυτούς να μπορεί να παιχτεί σε 5 διαφορετικά tiers, που προσφέρουν διαφορετικό επίπεδο πρόκλησης και δυσκολίας. Σε κάθε χάρτη το ζητούμενο φυσικά είναι να ανακόψετε την πορεία των επιτιθέμενων κυμάτων ώστε να μην φτάσουν ποτέ στην πύλη της Ink. Αυτό το επιτυγχάνετε αφενός με την κατασκευή κανονιών και χερσαίων παγίδων σε προκαθορισμένα σημεία στον χάρτη – διαδικασία που λαμβάνει χώρα πριν την έναρξη του wave – και αφετέρου με το να ρυθμίζετε το ζήτημα κατ’ ιδίαν, χρησιμοποιώντας τις ικανότητες του ηρώα και με το να εμπλέκεστε σε μάχες. Το gameplay θυμίζει εκπληκτικά τυπικό action RPG και ειδικότερα το Van Helsing. O μηχανισμός levelling του χαρακτήρας σας επίσης είναι συγγενικός με το genre που αναφέραμε: όσο σκοτώνετε τέρατα κερδίζετε XP και skill points με τα οποία ουσιαστικά αναβαθμίζετε την αποτελεσματικότητα των ικανοτήτων (στα μεταγενέστερα levels ξεκλειδώνετε και καινούρια, ισχυρότερα skills). Παράλληλα με τα XP, ανταμείβεστε και με Research points, που χρησιμεύουν στην ενίσχυση των traps σας. Στην εξίσωση προσθέστε και το κερασάκι του loot system – συχνά πυκνά τα monsters θα σας ρίξουν αντικείμενα ποικίλης σπανιότητας και χρησιμότητας ώστε να επεκτείνετε παραπάνω τον ήδη πανίσχυρο χαρακτήρας σας.

Και οι 13 χάρτες του campaign μπορούν να παιχτούν σε co-op mode για συνεργασία μέχρι και τεσσάρων παικτών – η πρόοδος του χαρακτήρα σας άλλωστε είναι κοινή είτε παίζετε μόνος, είτε online με άλλους. Ως είθισται, η δυσκολία κλιμακώνεται με αριθμητική πρόοδο, ανάλογα με το πλήθος των συμπαικτών: οι πύλες που πρέπει να διαφυλάξετε καθώς και ο αριθμός των Chaos Portal (από όπου γίνονται spawn τα τέρατα) αυξάνονται: παράλληλα τα encounters έρχονται δυνατότερα και σε πολυπληθέστερα κύματα. Το επιπρόσθετο χάος προϋποθέτει συνεργασία και συνεννόηση, ιδιαίτερα στα πιο απαιτητικά tiers – θα λέγαμε ότι το co-op είναι και ο συνιστώμενος τρόπος για να δείτε το παιχνίδι, αρκεί να βάλετε στο κόλπο γνωστούς και φίλους.

Deathtrap 2014-11-15_00005

Υπάρχει όμως και ανταγωνιστικό mode 1 vs 1 – ο παίκτης που αμύνεται πράττει όπως και στο campaign, οχυρώνοντας την βάση του και σκοτώνοντας τέρατα, ενώ ο επιτιθέμενος χειρίζεται ο ίδιος τις ορδές έχοντας και στη διάθεση του buffs/debuffs που δυναμώνουν τα monsters ή αποδυναμώνουν τον αντίπαλο αντίστοιχα.

Συνοψίζοντας, το Deathtrap είναι μια καλή αγορά ακόμα και σαν έκδοση early access, με μεγάλη αντοχή στο χρόνο ελέω του workshop (η πλατφόρμα του Steam μέσω της οποίας οι χρήστες ανεβάζουν custom maps και mods). Φυσικά η διασκέδαση είναι εντελώς ανεγκέφαλη και στερείται ουσίας και σεναρίου αλλά μιλάμε για τίτλο tower defense. Υπό το πρίσμα αυτό, η Neocore χτυπά φλέβα χρυσού. Αναμένουμε την ενσωμάτωση του Marksman class, καθώς και τις τελευταίες πινελιές που θα προστεθούν με την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης.

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions