Together: Amna & Saif – Hands On Preview

0

Like mother, like son.

Πρέπει να έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που αντικρίσαμε κάποιο offline co-op game χωρίς ψήγμα single player mode. Το Together: Amna & Saif παίζεται αποκλειστικά με δύο άτομα πού θα πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο ενώ για μια εξτρά δόση retro-συναισθήματος, μπορούν ανετότατα να μοιράσουν τα controls στο ίδιο πληκτρολόγιο. Ήρθε η ώρα να συσφίξετε τις σχέσεις σας με τον κολλητό σας.

Η Mount Olympus Games ζήτησε χείρα βοηθείας διαμέσου Kickstarter και την έλαβε με χαρακτηριστική άνεση (αν και τα stretch goals δεν τα έπιασε, περιορίζοντας την ανάπτυξη του τίτλου προς το παρόν μόνο στα PC). Δεν τέθηκε άλλωστε κάποιος εξωφρενικός στόχος: τα απαιτούμενα 10,000 δολάρια είναι ένα πολύ “τίμιο” ποσό για τις απαιτήσεις και το όραμα του Together: Amna & Saif.

Πρόκειται για ένα απλοϊκό puzzle game δύο ατόμων, αν και τουλάχιστον στο βαθμό που μας αποκαλύφθηκε σε αυτό το πολύ σύντομο preview, η πρόκληση περισσότερο βρίσκεται στο συγχρονισμό των κινήσεων του διδύμου. Μάλλον θα το χαρακτηρίζαμε σαν action-maze game παλαιού τύπου, με πολύ βασικά controls – ουσιαστικά υπάρχουν μόλις τέσσερα πλήκτρα που αντιστοιχούν στην κίνηση των χαρακτήρων στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Η Amna και ο γιος της, Saif, πρέπει να μαζέψουν τις πεταλούδες-collectables που βρίσκονται διάσπαρτες στα επίπεδα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το πέρασμα που οδηγεί όλο και πιο βαθιά στην καρδιά του μυστηριώδους δάσος. Γιατί βρίσκονται εκεί; Προς αναζήτηση θεραπείας της ανίατης ασθένειας που τυραννά τον αγαπημένο τους σύζυγο και πατέρα.

Οι δύο χαρακτήρες πέραν των ανόμοιων sprites τους, δεν διαφοροποιούνται ως προς το χειρισμό τους. Η συνεργασία βέβαια είναι επιβεβλημένη αν θέλετε να οδηγηθείτε στην έξοδο κάθε επιπέδου, με τους ήρωες να πρέπει να στέκονται εναλλάξ σε διακόπτες προκειμένου ο ένας να ανοίγει δρόμο στον άλλο. Δυστυχώς ελάχιστα στοιχεία διαφοροποιούν τα περίπου 12 επίπεδα που απαρτίζουν την έκδοση που είχαμε στα χέρια μας. Πέρα από τους διακόπτες, υπάρχει ένα περιπλανώμενο τέρας που πρέπει να κουμαντάρει το ζεύγος προς όφελος του (αλλάζοντας την πορεία του, ίσα-ίσα για να πατήσει σε κάποιο πλακίδιο φερειπείν), ένας τοίχος που αλλάζει πολικότητα και εμποδίζει τη διέλευση ενός εκ των δύο ηρώων ανάλογα με το χρώμα που διαθέτει, καθώς και μερικά δηλητηριώδη φυτά που φτύνουν θανάσιμα αέρια.

Γενικά η εμπειρία θα σας θυμίσει έντονα το Four Swords, κάτι που οφείλεται και στην καρτουνίστικη παρουσίαση που μοιράζονται οι δύο τίτλοι. Μας άρεσε πολύ το παραμυθένιο ύφος και ελπίζουμε να μην περιοριστεί η γραφιστική ομάδα στην απεικόνιση του δάσους αλλά να μας χαρίσει ακόμα περισσότερα tilesets.

Πάντως είναι αμφιλεγόμενη η επιλογή της ομάδας να κυκλοφορήσει το παιχνίδι χωρίς τη δυνατότητα για single player. Αυτομάτως δημογραφικά αποκλείεται από ένα τεράστιο ποσοστό gamers, αυτό των μοναχικών ψυχών. Με λίγη συνήθεια βέβαια μπορείτε να χειριστείτε ταυτόχρονα και τους δύο χαρακτήρες, αλλά μας διαφεύγει ο λόγος για να το πράξετε αυτό.

Όπως και να έχει, περιμένουμε να δούμε το Together: Amna & Saif στην τελική του μορφή προτού βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Θα χρειαστεί όμως να καταβάλουν “ολύμπια προσπάθεια” οι δημιουργοί του ώστε να εμπλουτίσουν το gameplay με περισσότερους και πιο ποικιλότροπους μηχανισμούς. Περιμένουμε επίσης να δούμε και την αφηγηματική τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για την εξιστόρηση της σχέσης των Amna – Saif.

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions