Wii Sports Club: Boxing – Review

0

Motion mashing

Είναι γνωστό ότι είμαστε αθλητικοί τύποι εδώ στο Authority. Αρκεί ανάμεσα σε εμάς και την όποια δραστηριότητα να παρεμβάλλονται μια σειρά πλήκτρων. Τουλάχιστον. Αφού λοιπόν παίξαμε Tennis, BowlingGolf και Baseball έρχεται η ώρα του Boxing για το Wii Sports Club. Ο τίτλος με τη μικρότερη αίγλη στη συλλογή δεν φαίνεται να ξεπερνά τον παλιό του εαυτό, παρόλο που η όλη συνταγή έχει νέα προσθήκη.

Αυτή δεν είναι άλλη από το δεύτερο WiiMote που μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε, δίνοντας έτσι σε κάθε σας χέρι από ένα χειριστήριο για το αντίστοιχο χέρι στην οθόνη, κάνοντας πιο φυσική και λογική την όλη διαδικασία του αθλήματος. Η χρήση του δεν είναι υποχρεωτική, όμως αν υπάρχει δεύτερο WiiMote σε εμβέλεια σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσετε. Με αυτό δεν αλλάζει ο χειρισμός, πέραν της αυτονόητης ανεξάρτητης κίνησης του κάθε χεριού και κάποιων πλήκτρων που πρέπει να πατηθούν και στα δυο χειριστήρια. Αυτό που αλλάζει είναι η φυσικότητα με την οποία παίζετε και η ταχύτητα χτυπημάτων που μπορείτε να “κερνάτε” τον αντίπαλο. Θεωρητικά αλλάζει ο τρόπος της άμυνας (με κάπως πιο ανεξάρτητη χρήση κάθε χεριού σε αυτή) κ.λπ. Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή: Motion mashing. Και αυτό γιατί μόνο οι “ευθείες” κινήσεις διαβάζονται σωστά από τα χειριστήρια, με οποιαδήποτε άλλη κίνηση (πλάγια, κάθετα χτυπήματα κ.λπ.) να είναι πολλές φορές θέμα τύχης αν θα εκτελεστεί σωστά. Μάλιστα το φαινόμενο είναι πολύ πιο συχνό με τη χρήση 2 WiiMotes.

Αυτομάτως το Boxing γίνεται το πιο ασταθές (τεχνικά) άθλημα της συλλογής, φέρνοντας πολύ περισσότερο εκνευρισμό παρά διασκέδαση. Το ότι δεν υπάρχει ψυχή ζώσα online είναι ίσως ενδεικτικό της κατάστασης. Αλλά όλα τα παραπάνω καταφέρνουν να αλλάξουν στα skill games. Αυτά κάνουν για μια ακόμα φορά την έκπληξη και σώζουν την παρτίδα. Όλα χρησιμοποιούν 2 χέρια (WiiMotes) και λόγω του έξυπνου σχεδιασμού και της χρήσης σχεδόν αποκλειστικά “ευθείων” χτυπημάτων και κινήσεων, μοιάζουν ως η μόνη ουσία στο Boxing. Και είναι εντυπωσιακό πόσο διασκεδαστικά καταλήγουν αυτά και πόσο ανούσιο είναι το κυρίως θέμα του “τίτλου”.

Το Boxing ήταν και παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος στη συλλογή Wii Sports, με ή χωρίς “Club”. Με μια έξυπνη (όσο και αυτονόητη) προσθήκη και πολύ λίγη ουσία, εξακολουθεί να μην έχει πολλές ελπίδες για να σας κερδίσει.

Ακόμα και δεξί κροσέ αν προσπαθήσει να ρίξει για να σας πείσει, δεν θα καταφέρει να το εκτελέσει.

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions