Wii Sports Club: Golf – Review

0

Και το GamePad στα πατώματα

Ήρθε η ώρα για ακόμα ένα άθλημα του Wii Sports Club και πιο συγκεκριμένα…του μεσαίου. Το Golf είναι το τρίτο από τα πέντε αθλήματα του Wii Sports Club που βλέπει το φως του ήλιου με μερικά extras, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά.

Πριν προχωρήσετε την ανάγνωση, καλό θα είναι να δείτε το κείμενό μας για τα Tennis και Bowling ώστε να πάρετε μια πρώτη γεύση για τη φιλοσοφία που ακολουθούν οι συγκεκριμένες κυκλοφορίες. Το Golf πάντως δείχνει κάπως πιο ουσιαστικό σε σχέση με τα προηγούμενα δύο αθλήματα. Όχι μόνο λόγω καλύτερης τεχνικής απόδοσης, αλλά και επειδή καταφέρνει να δώσει ουσιαστικό ρόλο στο, γενικά παραμελημένο, GamePad. Και μάλιστα όχι στα χέρια σας.

Η θέση του είναι στο πάτωμα και συγκεκριμένα ακριβώς μπροστά από εσάς. Κρατώντας το Wii Remote Plus στα χέρια, παίρνετε τη γνωστή πόζα του αθλήματος, έχοντας την προσοχή σας και στις δύο οθόνες (τηλεόραση, GamePad). Αναμενόμενα η τηλεόραση απεικονίζει το σύνολο του επιπέδου, το χάρτη, την κατεύθυνση του ανέμου κ.λπ. Η οθόνη του GamePad απεικονίζει τη μπάλα του golf που θα χτυπήσετε, καθώς και την “άκρη” του μπαστουνιού σας, τη μπάρα δύναμης κ.λπ.. Όλες τις ουσιαστικές πληροφορίες που χρειάζεστε τη στιγμή της βολής σας δηλαδή. Η παραμικρή κίνηση του Wii Remote φέρνει και την αντίστοιχη κίνηση του μπαστουνιού σας στο GamePad, επιτρέποντας βολή με περισσότερη ακρίβεια και από διαφορετικές γωνίες. Δίνει όμως πολύ πιο ουσιαστική αντίληψη του ίδιου του χτυπήματος και λόγω πληροφοριών και λόγω της πιο “επιτηδευμένης” φυσικής σας στάσης (μιας και το κεφάλι σας κοιτά εκεί που πρέπει την ώρα της βολής και όχι στην τηλεόραση), κάνοντας, θεωρητικά, το έργο σας πιο εύκολο.

Πρακτικά αυτό δεν συμβαίνει. Τουλάχιστον όχι αν κάνετε σύγκριση με το αρχικό Wii Sports. Ελέω Motion Plus και του ίδιου του GamePad, οι ισορροπίες στο χειρισμό δείχνουν αλλαγμένες, απαιτώντας μεγαλύτερη προσοχή και λεπτότερες κινήσεις. Υπάρχουν και στιγμές που ένα μέτριο χτύπημα μεταφράζεται ως…ελάχιστο, αλλά συνολικά η απόκριση είναι πολύ καλή. Και η επιτυχία είναι αρκετά πιο δύσκολη από όσο φαίνεται αρχικά. Από εκεί και πέρα, πέραν ενός επιπλέον επιπέδου από τις εποχές του NES, δεν υπάρχουν πολλά καινούρια πράγματα στο single player.

Τι; Πως; Που; Τι λέτε κύριε; Και τα Skill Games;

Τα Skill Games είναι και πάλι το πιο διασκεδαστικό και ουσιαστικό, ίσως, τμήμα του Wii Sports Club. 3 στον αριθμό βάζουν σε δοκιμασία με σχετικά διαφορετικό τρόπο τις ικανότητές σας. Είτε στο Putter Madness που μετρά την απόσταση που διανύουν 10 “μπαλιές” σας μέχρι να μπουν στην τρύπα, είτε στο Target Shooter που πρέπει να είστε γρήγορος και ακριβής (προκειμένου να ρίξετε την μπάλα σε έναν τεράστιο στόχο, περνώντας τη μέσα από συγκεκριμένο χώρο και πριν μειωθεί το multiplier meter) το Golf δείχνει τα δόντια του, που είναι λιγότερο χορταρένια από ό,τι ίσως περιμένετε.

Δεν παύει πάντως να απαιτεί περισσότερη υπομονή σε σχέση με τους προηγούμενους “τίτλους”. Μην παραξενευτείτε αν οι επιδόσεις σας αγγίζουν τραγικά επίπεδα την πρώτη φορά που θα ασχοληθείτε, ακόμα και αν είστε παλιοί γνώριμοι με το Wii Sports. Οι νέες ισορροπίες στο χειρισμό απαιτούν περισσότερο χρόνο για να τις δαμάσετε.

Υπάρχει πάντως και online multiplayer για τους λιγότερο μοναχικούς. Ομολογούμε όμως πως δεν καταφέραμε να βρούμε ούτε έναν παίκτη. Έστω για παρηγοριά.

Κάπως έτσι το Golf του Wii Sports Club βάζει το μπαλάκι στην τρύπα με το σημαιάκι, αφήνοντας ευχάριστη γεύση. Μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη προσθήκη της συλλογής, τεχνικά, “παικτικά” και με λίγη παραπάνω ίσως πρόκληση σε σχέση με αυτό που δείχνει. Τα Skill Games πάντως δίνουν και πάλι τον όποιο επιπλέον “αέρα”.

Για όλα τα υπόλοιπα, θα τα πούμε σε 3 κείμενα από τώρα.

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions