Wii Sports Club: Baseball – Review

0

You’rrrrrre (almost) out!

Αθλημάτων συνέχεια για το Wii Sports Club με τους “κομπάρσους” της παρέας να παίρνουν σειρά. Αφού τελειώσαμε με τα Tennis, Bowling και Golf ήρθε η σειρά για το πρώτο εκ των λιγότερο δημοφιλών αθλημάτων, το Baseball. Και η αλήθεια είναι πως η νέα του μορφή του δίνει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον. Λίγο.

Η υποστήριξη Motion Plus φέρνει τα απαραίτητα πλεονεκτήματα με τις κινήσεις του ροπάλου να είναι πιο ακριβείς. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα φαίνεται ουσιαστικά όχι στο ίδιο το swing για χτύπημα, αλλά στις θέσεις και γωνίες που μπορείτε να δώσετε στο ρόπαλο όσο το κρατάτε, οδηγώντας σε κάπως πιο ακριβές χτύπημα. Δεν μιλάμε για χαοτική διαφορά. Είναι όμως εμφανής και μερικές φορές θα κάνει τη διαφορά για ένα Home Run και στα skill games.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται όταν αναλαμβάνετε το ρόλο του pitcher. Εκεί ξεχνάτε το WiiMote και πιάνετε την ταμπλέτα. Μέσω της οθόνης της σημαδεύετε το σημείο στο οποίο θα ρίξετε την μπάλα, δίνοντας κλίσεις, φάλτσα και την απαραίτητη δύναμη στη βολή. Αν ο αντίπαλος batter καταφέρει να αποκρούσει τη βολή σας, καλό θα είναι να έχετε ανοιχτό χώρο γύρω σας. Η οθόνη του GamePad σάς δείχνει πού βρίσκεται η ιπτάμενη μπάλα και εσείς κινείτε την ταμπλέτα στο χώρο για να δείτε την μπάλα και στη συνέχεια να την πιάσετε. Αν και είχαμε τις ανησυχίες μας για τη συγκεκριμένη λειτουργία διαψευσθήκαμε μιας και απόκριση και ταχύτητα είναι ιδανικά και χωρίς χρήση πλήκτρων.

Αν παίζετε μόνοι σας ή σε online game, οι δύο ρόλοι εναλλάσσονται στα χέρια σας και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει η ίδια διασκέδαση όπως με τουλάχιστον ένα φίλο για παρέα στο ίδιο σαλόνι. Στην τελευταία περίπτωση και μόνο η εικόνα του φίλου σας να κινείται πανικόβλητος δίπλα σας με το GamePad στα χέρια είναι λόγος μάζωξης. Εκεί που το solo ενδείκνυται (όχι πως έχετε και άλλη επιλογή) είναι τα skill games που για ακόμη μια φορά κλέβουν την παράσταση, αλλά λόγω της φύσης του αθλήματος δεν θα δείτε το ίδιο εντυπωσιακές ή διασκεδαστικές δραστηριότητες με προηγούμενα αθλήματα. Ο διαγωνισμός Home Run hits πάντως είναι ό,τι πρέπει για να βγάλετε τα απωθημένα σας.

Το Baseball θα λέγαμε πως αφήνει την πιο περίεργη γεύση μέχρι τώρα. Δεν είναι το ίδιο καλό με το Golf, δεν είναι το ίδιο προβληματικό (τεχνικά) με το Tennis και σίγουρα δεν έχει (από τη φύση του) το ενδιαφέρον αυτών των 2. Είναι άρτιο τεχνικά αλλά αν δεν είστε πραγματικός οπαδός του αθλήματος, πολύ δύσκολα θα σας κρατήσει. Είναι πάντως ακόμα ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τους κανόνες του baseball που ποτέ δεν καταφέραμε να καταλάβουμε.

Κάντε λοιπόν time-out και ετοιμαστείτε για γροθιές στο επόμενό μας κείμενο.

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions