Company Of Heroes 2: The Western Front Armies – Review

0

Old-school expansion.

Έχει περάσει ένας χρόνος από την κυκλοφορία του Company Of Heroes 2 και δεν είχαμε δει κάτι άλλο πέρα από κάποια μικρά DLC τα οποία συνήθως αφορούσαν την προσθήκη μερικών αποστολών, skins ή commanders για τους στρατούς σας. Οι φίλοι του τίτλου περίμεναν την εμφάνιση DLC που θα φέρει μεγαλύτερες προσθήκες στον τίτλο. Αυτό ήρθε και ακούει στο όνομα The Western Front Armies. Η αλήθεια είναι ότι ο χαρακτηρισμός DLC δεν του ταιριάζει για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι standalone κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχετε στην κατοχή σας τον αρχικό τίτλο για να παίξετε. Δεύτερον φέρνει πολλά νέα πράγματα στο COH 2 τα οποία είναι ικανά να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο παίζετε, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές που έβγαιναν σωστά expansions και όχι οι αρπαχτές που βλέπουμε σήμερα.

Η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη προσθήκη του The Western Front Armies είναι η προσθήκη δύο νέων παρατάξεων για το multiplayer του τίτλου (δεν υπάρχει νέο single player campaign). Αυτές είναι οι US Forces και οι Oberkommando West. Με την προσθήκη τους αλλάζει το balancing και των παλαιότερων παρατάξεων ενώ οι ικανότητες και οι μονάδες των νέων βασίζονται στις πραγματικές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ξεκινώντας από τις US Forces, αυτές βασίζονται σε φθηνές και ελαφριές μονάδες με το μεγαλύτερο ατού τους να είναι η δυνατότητα για προσαρμογή σε κάθε κατάσταση. Για παράδειγμα οι Riflemen έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν άμεσα τον οπλισμό τους, ανάλογα με την κατάσταση, με μία επίσκεψη στη βάση.

Από την άλλη μεριά οι Oberkommando West βασίζονται στην κινητικότητα και τα τεθωρακισμένα. Σε κάθε παιχνίδι αντί να ξεκινήσουν με την κλασική βάση, ξεκινούν με ένα supply truck το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε αρχηγείο όποτε και όπου θέλετε, το οποίο μπορείτε να μετακινήσετε ξανά ανά πάσα στιγμή. Έτσι προσομοιώνεται επιτυχώς η ταχύτητα που επιδείκνυαν οι γερμανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτό που έχει καταφέρει η Relic Entertainment με απόλυτη επιτυχία είναι να μην χαλάσει την ευρύτερη ισσοροπία η προσθήκη νέων παρατάξεων. Ίσα ίσα έχει βελτιωθεί με τις US Forces και τους Oberkommando West να συμπληρώνουν άριστα αυτές που ήδη υπήρχαν.

Πέρα όμως από την προσθήκη των νέων παρατάξεων υπάρχουν και άλλες που βελτιώνουν την εμπειρία του παιχνιδιού. Μία από αυτές είναι το Public Games List, δηλαδή λίστα με τους διαθέσιμους servers. Επίσης έχουν προστεθεί κάποιοι νέοι χάρτες για δύο, τέσσερις, έξι και οκτώ παίκτες οι οποίοι διακρίνονται για την ποικιλία τους. Βέβαια μπορείτε να παίξετε κανονικά με τις νέες παρατάξεις στους παλαιότερους χάρτες. Αυτό που λείπει όπως αναφέραμε παραπάνω είναι κάποιο νέο single player campaign. Αν λάβουμε υπόψη μας το πολύ ενδιαφέρον campaign του πρωτότυπου COH 2 τότε αυτή η επιλογή των developers κρίνεται ως αρκετά άστοχη. Επίσης λάμπει δια της απουσίας του ένα tutorial για τι νέες παρατάξεις.

Βελτιώσεις υπάρχουν και σε τεχνικό επίπεδο με τον τίτλο να έχει καλύτερη απόδοση σε ισχυρά μηχανήματα και να παίζει αρκετά ικανοποιητικά στα χαμηλότερης ισχύος. To The Western Front Armies διαθέτει αρκετά προφανή προτερήματα με πρώτο και καλύτερο το ότι δεν χρειάζεστε το COH 2 για να το παίξετε. Από την άλλη, όσοι το έχουν θα παρατηρήσουν αλλαγές και προσθήκες ουσίας, όχι όμως και νέο single player campaign, έλλειψη που ίσως απομακρύνει κάποιους. Ρεαλιστικά μιλώντας βέβαια, λίγοι είναι αυτοί που παίζουν strategy games απλά για το campaign και το σενάριο. Οι υπόλοιποι μπορούν να προτιμήσουν το expansion ακριβώς επειδή μένει στα του multiplayer. Θα χρειαστεί όμως να αγοράσουν ξεχωριστά τις παρατάξεις που συναντώνται στο “κανονικό” Company Of Heroes 2.

Και είναι αυτονόητο τι συμφέρει περισσότερο.

8

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions