SNOW – Hands On Preview

0

Let it snow…

Τα skiing video games είναι ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο. Έτσι δικαιολογημένα κάθε φορά που κυκλοφορεί κάποιο, τραβά την προσοχή των οπαδών του αθλήματος και όχι μόνο. Τo SNOW έρχεται για να φέρει νέα πνοή στο είδος (αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι με τον αριθμό των τίτλων που έχουν ήδη κυκλοφορήσει), καθώς έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Είναι open-world!

Παίζοντας το SNOW θα έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στo Sialia, ένα τεράστιο βουνό εκτάσεως 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το Sialia διαθέτει δασικές εκτάσεις, απόκρημνους γκρεμούς, προσεκτικά σχεδιασμένα θεματικά πάρκα και φυσικά πολύ χιόνι. Ο κόσμος του παιχνιδιού, ακόμα και σε τόσο πρώιμη μορφή, είναι σχεδιασμένος με αρκετή λεπτομέρεια και πάντα υπάρχει κάτι καινούριο προς ανακάλυψη. Για να εξερευνήσετε τον κόσμο του SNOW θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας στο ski. Η αίσθηση του να κάνεις ski στο Sialia είναι αρκετά ρεαλιστική και σας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε και αρκετά tricks (με τα περισσότερα από αυτά να έχουν προστεθεί τις τελευταίες μέρες μέσω patch). Κάνοντας tricks μαζεύετε πόντους και ανεβάζετε το σκορ σας στα Leaderboards για να τα συγκρίνετε με αυτά άλλων παικτών. Στην alpha έκδοση που είχαμε στα χέρια μας τα Leaderboards ήταν βέβαια απενεργοποιημένα, όπως και αρκετά άλλα στοιχεία του τίτλου.

Στην προσπάθεια για την επίτευξη όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικής εμπειρίας skiing οι developers χρησιμοποίησαν τη βοήθεια μεγάλων μορφών του free skiing όπως οι Tanner Hall, Tom Wallisch και Russ Henshaw κατά τη διάρκεια του development και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Επίσης για όσους ασχολούνται με το άθλημα και είναι γνώστες εταιρειών και προϊόντων, εδώ θα βρουν αρκετά ρούχα, skis και άλλα αντικείμενα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο λεπτομερέστατο character customization system του SNOW. Τα αντικείμενα είναι πιστά αντίγραφα των πραγματικών και, σύμφωνα με τους developers, περισσότερα από 140 θα είναι διαθέσιμα όταν έρθει η ώρα του λανσαρίσματος. Χρησιμοποιώντας τα μπορείτε να εξοπλίσετε το χαρακτήρα σας σε έντεκα διαφορετικά σημεία του σώματός του.

Τα γραφικά του τίτλου είναι πολύ εντυπωσιακά και εδώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην Poppermost Productions. Το studio αποτελείται μόλις από 3 άτομα και αυτοί μόνοι τους κατάφεραν, χρησιμοποιώντας την CryENGINE, να δημιουργήσουν μερικά εκπληκτικά τοπία. Οι σκιάσεις είναι πολύ όμορφες ενώ τα physics προσθέτουν πόντους στη συνολική εικόνα, καθώς κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη κατά τη διάρκεια των tricks. Σημαντική λεπτομέρεια: Το βουνό έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου στο χέρι, χωρίς αντιγραφή τοποθεσιών έτσι ώστε να διαθέτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία. Για τον ήχο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα καθώς έλαμπε δια της απουσίας του.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από το SNOW; Κατ’ αρχάς ο τίτλος θα κυκλοφορήσει ως free-to-play οπότε θα έχετε όλοι την ευκαιρία να τον δοκιμάσετε όταν κυκλοφορήσει. Το πότε θα γίνει αυτό δεν είναι ακόμα γνωστό ούτε στους ίδιους τους devs. Τα έσοδά του θα προέρχονται από το in-game store μέσω του οποίου θα μπορείτε να αγοράσετε αντικείμενα για να εξοπλίσετε το χαρακτήρα σας. Μια σημαντική προσθήκη που θα έρθει αργότερα είναι αυτή του snowboarding. Αυτή θα έρθει αφού πρώτα τελειοποιηθεί το skiing. Τέλος οι developers υπόσχονται συνεχόμενα updates με προσθήκη περιεχομένου τόσο στο βουνό όσο και στο store. Το SNOW είναι διαθέσιμο ως early-access στο Steam και αν το προμηθευτείτε τώρα θα αποκτήσετε αποκλειστικό περιεχόμενο και δωρεάν αντικείμενα όταν τελικά κυκλοφορήσει.

H έκδοση που είχαμε στα χέρια μας ήταν πολύ πρώιμη και έτσι δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά πράγματα. Καταφέραμε όμως να κάνουμε μερικές βόλτες στο Sialia και το συμπέρασμά μας είναι ότι το SNOW διαθέτει όλα τα φόντα για να αφήσει το στίγμα του σε ένα είδος παιχνιδιών που στερείται “μεγάλων” κυκλοφοριών.

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions