Super Smash Bros. For Nintendo 3DS – Preview

0

Έφτασε ο καιρός, εμπρός παιδιά εμπρός, να παίξουμε και πάλι το Super Smash το Bros. Η σειρά που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το Expendables της Nintendo είναι για μια ακόμη φορά προ των πυλών και το demo του Super Smash Bros. For Nintendo 3DS έπεσε στα ιδρωμένα μας χέρια. Πως είναι λοιπόν το πρώτο φορητό Super Smash Bros. στην ιστορία;

Η απάντηση μοιάζει αρκετά απλή: Είναι ένα αγνό Super Smash Bros. Τουλάχιστον έτσι μας έδωσε να καταλάβουμε το εν λόγω demo προσφέροντάς μας μόνο ένα mode (free for all), ένα επίπεδο και πέντε χαρακτήρες: Mario, Link, Pikachu, Villager και Mega Man. Τα εικονίδια των 36 συνολικά χαρακτήρων ήταν εκεί χωρίς φυσικά να μπορούμε να επιλέξουμε κανέναν πέραν των προαναφερθέντων. Οι Mega Man και Villager κάνουν πρώτη φορά την εμφάνισή τους στη σειρά, με τον πρώτο να χρησιμοποιεί διαφορετική ιδιότητα σε κάθε του κίνηση (leaf, fire κ.λπ.) και το Mega Buster του να αχνίζει. Ο Villager διαθέτει λίγη από τη γοητεία του Ness με εξίσου αλλοπρόσαλλο moveset και χαμόγελο που σκοτώνει. Κυριολεκτικά. Με χαρά αναφέρουμε πάντως πως κανένας από τους δύο δεν φαίνεται overpowered, διατηρώντας τις ισορροπίες.

Το Super Smash Bros. For Nintendo 3DS μένει πιστό στις ρίζες της σειράς κρατώντας ελάχιστες (αν όχι μηδενικές) αποστάσεις από το Super Smash Bros. Brawl. Οι κάθε είδους βίαιες εκδηλώσεις “αγάπης” δίνουν και παίρνουν στις ταχύτητες που μας έχει συνηθίσει η σειρά ενώ το θανατηφόρο Final Smash power up που πρωτοείδαμε στο Brawl στοιχειώνει τους αντιπάλους αυτού που θα το κάνει δικό του. Όταν μάλιστα καταφέρει ο Mega Man να εκτελέσει special move με αυτό, μόνο το Jehuty του ZOE μπορεί να τον ξεπεράσει σε “πόζεριά”.

Super Smash Bros For 3DS 3DS_SmashBros_scrnNew02_01_E3              Super Smash Bros For 3DS 3DS_SmashBros_scrnC01_02_E3

Η μικρή γεύση του demo δείχνει πως το πρώτο φορητό Smash Bros. είναι ακριβώς αυτό. Ένας τίτλος που κατάφερε να ζουληχθεί ιδανικά στα μέτρα μιας φορητής κονσόλας, χωρίς να θυσιάσει τίποτα και χωρίς οι μικρότερες οθόνες να δημιουργούν προβλήματα. Ακόμα και σε match 4 παικτών τα μακρινά πλάνα και τα πολλά εφέ δεν καταφέρνουν να σας μπερδέψουν, με τους χαρακτήρες να διαθέτουν ξεκάθαρα περιγράμματα και την ένδειξη κάθε ενός να ίπτανται πάνω του, δείχνοντας σας με ευκολία τη θέση του. Βέβαια το προσφερόμενο επίπεδο είναι ίσως το πιο ήρεμο όλου του τίτλου, χωρίς κάτι φαντασμαγορικό να συμβαίνει στο background. Οπότε μένει να αποδειχθεί πως και τα υπόλοιπα επίπεδα θα προσφέρουν αντίστοιχα καθαρό προσκήνιο και παρασκήνιο.

Θεωρήστε τα 60 frames δεδομένα ακόμα και με το 3D ενεργοποιημένο και το χειρισμό άμεσο και απροβλημάτιστο. Αν και είχαμε ένα μικρό φόβο για το Circle Pad, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Οι μόνοι που θα χρειαστούν μια μικρή προπόνηση για να συνηθίσουν το μοίρασμα των κινήσεων στα face buttons είναι όσοι παίζουν από την εποχή του Melee με GameCube controller, όπως και ο γράφων. Όμως όλα είναι καθαρά θέμα συνήθειας, οπότε πολύ σύντομα δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Οι νίκες μας έφεραν και ανάλογα coins που το demo κρατά αποθηκευμένα. Αυτό μάλλον σημαίνει πως οι κόποι σας δεν θα πάνε χαμένοι μιας και θα μπορείτε να τα ξοδέψετε στον τελικό τίτλο για trophies, μουσικά κομμάτια ή ό,τι άλλο μας έχει ετοιμάσει η Nintendo. Εκεί που παραξενευθήκαμε ήταν κατά την έξοδό μας από το demo προς το menu της κονσόλας, αφού το 3DS μας έκανε πάντα reset. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί. Ίσως το Super Smash Bros. For Nintendo 3DS να πέφτει λίγο βαρύ στην κονσόλα της Nintendo;

Ακόμα και αν ισχύει κάτι τέτοιο, λίγη σημασία έχει μιας και ο τίτλος δείχνει να μπορεί να τρέξει απροβλημάτιστα. Και αυτό έχει τελικά πραγματική σημασία. Το πρώτο φορητό Super Smash Bros. δείχνει πως μένει μακριά από λάθη και απροσεξίες λόγω “zip-αρίσματος”. Δεν θυσιάζει τίποτα και προσφέρει όλα όσα περιμένετε.

Και όταν όλα αυτά τα βλέπουμε στο demo, ανυπομονούμε για το Final Smash της κανονικής κυκλοφορίας που θα μας στείλει αδιάβαστους.

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions