iPhone 6, Apple Watch, ημερομηνία για iOS 8 και άλλα από την Apple

0

Η Apple, όπως αναμενόταν, ανακοίνωσε νέα iPhone, το δικό της ρολόι, την υπηρεσία Apple Pay αλλά και ημερομηνία διάθεσης του iOS 8.

Το τελευταίο θα διατεθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες πριν τη διάθεση των iPhone 6 και iPhone 6 Plus στο πρώτο κύμα χωρών (εννοείται ότι η Ελλάδα δεν είναι στο πρώτο κύμα). Όσα σχέδια διέρρευσαν το τελευταίο διάστημα βγήκαν αληθινά με τα δύο νέα iPhone να αφήνουν πίσω τους τις γωνίες, δημιουργώντας ενιαίες επιφάνειες με κυρτό γυαλί και αλουμίνιο. Το iPhone 6 έχει οθόνη 4,7″ και ανάλυση 1334 x 750, ενώ το iPhone 6 Plus θα έχει οθόνη 5,5″ και ανάλυση 1920 x 1080. Οι μόνες άλλες διαφορές σε τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ των δύο είναι η ελαφρώς υψηλότερη αντίθεση του “μικρού” μοντέλου (1400:1 αντί για 1300:1) και η ύπαρξη οπτικής σταθεροποίησης εικόνας για φωτογραφία και video στο “μεγάλο” μοντέλο.

Apple Watch iPhone 6 AplWatch42-Sstl-RbrWht-PF_iPhone6-Svr-PF-PRINT

Και τα δύο θα φέρουν το νέο επεξεργαστή A8 (αλλά και τον εξίσου νέο συνεπεξεργαστή M8) που υπόσχεται 25% υψηλότερη απόδοση σε γενικούς υπολογισμούς και 50% υψηλότερη απόδοση στα γραφικά, πάντα σε σχέση με τον A7. Με υποστήριξη 802.11ac, NFC (για χάρη του Apple Pay), νέους αισθητήρες και στις δύο κάμερες, οι οποίοι υπόσχονται ταχύτερη εστίαση και καλύτερη συμπεριφορά σε χαμηλό φωτισμό το hardware εξελίσσεται αναμενόμενα. Πάντως μια ενδιαφέρουσα κίνηση είναι η δυνατότητα εμφάνισης μιας εφαρμογής σε μικρότερο πλαίσιο, στο κάτω μέρος της οθόνης, ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση με το ένα χέρι, παρά το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης/τηλεφώνου.

Τα iPhone 5c και iPhone 5s διατηρούνται αλλά σε χωρητικότητες 8GB και 16GB/32GB αντίστοιχα. Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα διατίθενται σε 16GB, 64GB και 128GB. Μοιράζονται τα ίδια χρώματα, δηλαδή Silver, Gold και Space Gray. Όσο για τιμές (με διετές συμβόλαιο) επί αμερικανικού εδάφους, δείτε παρακάτω για το σύνολο της σειράς.

iPhone 6 Plus

  • 16GB @ $299
  • 64GB @ $399
  • 128 GB @ $499

iPhone 6

  • 16GB @ $199
  • 64GB @ $299
  • 128 GB @ $399

iPhone 5s

  • 16GB @ $99
  • 32GB @ $149

iPhone 5c

  • 8GB @ $0

Η υπηρεσία Apple Pay θέλει να αντικαταστήσει την ανάγκη για το “πλαστικό” χρήμα αφού αναγνωρίζει τις υπάρχουσες κάρτες και μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία τους για συναλλαγές, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη του πλαστικού και χωρίς να μεταδίδονται τα στοιχεία της όποια κάρτας. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του τηλεφώνου, δεν είναι ανάγκη να ακυρωθούν οι κάρτες αλλά μόνο να μπλοκαριστεί το τηλέφωνο από τις όποιες συναλλαγές. Η υπηρεσία Apple Pay θα κάνει τα πρώτα της βήματα από τον Οκτώβριο, ξεκινώντας στην Αμερική βέβαια και απαιτεί iPhone 6 ή iPhone 6 Plus.

Apple Watch AplWatch42-34R-HomeScreen-PRINT

Το Apple Watch (δεν λέγεται iWatch) διατίθεται με τρία διαφορετικά σασί: ατσάλι, ενισχυμένο αλουμίνιο και χρυσό ενώ δέχεται σωρεία πλαστικών, δερμάτινων και μεταλλικών λουριών, ανάλογα με την προτίμηση του χρήστη. Για το Watch η Apple σχεδίασε τελείως διαφορετικό user interface, θεωρώντας πως δεν αρκεί η σμίκρυνση ενός ήδη γνωστού interface. Αν ακούγεται μικρή υπόθεση, σημειώστε ότι σχεδίασε από το μηδέν ακόμη και νέα emoji, τα οποία είναι interactive και επιτρέπουν την τροποποίησή τους με χειρονομίες από το χρήστη. Όπως κάθε τελείως νέο UI…χρειάζεται πολλή εξήγηση. Οπότε φάτε μάτια ψάρια. Θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015, θα κοστίζει $349, απαιτεί ύπαρξη iPhone και λειτουργεί με iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions