One Piece: Unlimited World Red – Review

0

Γίνετε λάστιχο σε νέα περιπέτεια.

One Piece. Για κάποιους το άκουσμα και μόνο του τίτλου είναι ικανό επιχείρημα για να ασχοληθούν με το One Piece: Unlimited World Red. Άλλωστε, μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει πολλοί τίτλοι για τη σειρά, αλλά μικρό μόνο υποσύνολο έχει ταξιδέψει εκτός Ιαπωνίας.

Σε αντίθεση με τους τίτλους One Piece: Pirate Warriors, το Unlimited World Red δεν ακολουθεί τη συνταγή Musou της Koei Tecmo. Είναι ένα…περίεργο μείγμα με λίγο από όλα, ενώ ξεκίνησε ως τίτλος 3DS για την ιαπωνική αγορά που τώρα βρίσκει το δρόμο του σε PS3, PS Vita, Wii U και 3DS για τις δυτικές αγορές. Οι τεχνικές καταβολές είναι προφανείς βέβαια, όποια έκδοση και να προτιμήσετε πλην των φορητών. Ο κόσμος του παιχνιδιού έχει έκταση αλλά όχι ιδιαίτερη ζωή, ωστόσο εικαστικά το αποτέλεσμα, αν και όχι σε επίπεδα Pirate Warriors, στέκεται αξιοπρεπώς χωρίς να αποξενώνει τους γνώστες ή να φαίνεται παράξενο σε όποιον έχει τη στοιχειώδη συνείδηση για το ότι πρόκειται μεταφορά anime.

Στη νέα αυτή περιπέτεια οι Straw Hat pirates φτάνουν σε ένα ακόμη νησί. Σε χρόνο μηδέν οι σύντροφοι του Luffy εξαφανίζονται και, φυσικά, ο παίκτης καλείται να ψάξει σπιθαμή προς σπιθαμή των εικονικό κόσμο, να αποκαλύψει τι έχει συμβεί και να εντοπίσει τους αγνοούμενους. Η προσπάθεια αυτή έχει δύο ξεκάθαρα πρόσωπα, αυτό της μάχης και εκείνο της εξερεύνησης. Και τα δύο υποστηρίζονται από μερικά mini games αλλά και από τη δυνατότητα βελτίωσης της Transtown, της πόλης που ο Luffy προσπαθεί να βελτιώσει για να βοηθήσει τόσο τους κατοίκους της όσο και τον εαυτό του. Με τις κατάλληλες προμήθειες που θα συγκεντρώσετε στα quests, θα προσθέσετε κτίσματα που με τη σειρά τους θα σας δώσουν πρόσβαση σε περισσότερα quests, τη δυνατότητα δημιουργίας health capsules και σε λοιπές ευκολίες, όπως βελτίωση στο καλάμι ψαρέματος αλλά και στο δίχτυ που θα χρησιμοποιείτε για να αιχμαλωτίσετε ψάρια και έντομα αντίστοιχα. Τόσο τα mini-games που δεν είναι παρά rhythm games για να αλλάζει και κάπως η ροή, όσο και η εξερεύνηση του κόσμου, έχουν στόχο να σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο τη μάχη, καθώς εξασφαλίζουν βέβαια buffs για αυτήν.

Στο One Piece: Unlimited World Red δεν υπάρχουν αντικείμενα αλλά “λέξεις”. Power Words, Custom Words κ.λπ. προσφέρουν buffs που κάνουν μια ελαφρά διαφορά στη μάχη που δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε διαφορετικά. Διότι η μάχη φέρνει levelling, ωστόσο δεν υπάρχουν skill trees και ο παίκτης δεν έχει έλεγχο για την κατεύθυνση προς την οποία εξελίσσεται ένας χαρακτήρας.

Και γιατί όλα αυτά έρχονται για να σας πάρουν το μυαλό από τη μάχη; Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η μικρότερη δυνατή ποικιλία. Ο παίκτης επιλέγει τρεις χαρακτήρες κάθε φορά που φεύγει από την Transtown για νέες περιπέτειες, οι οποίοι είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι στη μάχη, με την εναλλαγή να εναπόκειται στο πάτημα ενός μόλις πλήκτρου. Θα πιάσετε τον εαυτό σας να αλλάζει συχνά διότι δύο επιθέσεις και τα παράγωγα combos, dodge, μία ατομική και μία ομαδική special attack (με την απαραίτητη μπάρα ενέργειας) και σύνολο που θυμίζει έντονα Batman Arkham σε ρυθμό, δεν αφήνουν χώρο για μεγάλο ρεπερτόριο κινήσεων. Άρα η εναλλαγή χαρακτήρων σημαίνει πως, τουλάχιστον, δεν θα βλέπετε ξανά και ξανά τις ίδιες επιθέσεις. Μερικές φορές δεν θα βλέπετε και ακριβώς τι κάνετε βέβαια. Οι περισσότερες μάχες λαμβάνουν χώρα σε ανοιχτούς χώρους με συγκεκριμένα όρια αλλά η κάμερα δείχνει ορισμένες φορές έτοιμη να μπερδευτεί χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Είναι παράξενο που η Ganbarion δεν κατάφερε να την τιθασεύσει επαρκώς, ειδικά τη στιγμή που καταφέρνει κάτι πιο σπάνιο: να είναι πραγματικά ικανοί και χρήσιμοι οι χαρακτήρες που σας συνοδεύουν. Τουλάχιστον δεν θα έχετε αυτό το άγχος, άρα θα απολαύσετε ευκολότερα μερικά πραγματικά εξωφρενικά, ως ιδέες κυρίως, boss fights.

Όταν όμως τελειώσουν τα quests, τι επιλογή μένει; Για αυτό (ή και για να ξεσκάτε όποτε απλά δεν ενδιαφέρεστε για το επόμενο quest) υπάρχει το Battle Coliseum. Εδώ δεν αλλάζουν τα της μάχης, ωστόσο βελτιώνεται το ζήτημα ποικιλία. Εδώ θα ξεκλειδώσετε συντρόφους και θα δείτε αντιπάλους που δεν εμφανίζονται καθόλου στη λοιπή περιπέτεια. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε κι άλλες ακόμη κινήσεις ενώ θα βρεθείτε απέναντι σε διαφορετικές προκλήσεις. Με το απαραίτητο χιούμορ πάντα.

Η τελευταία προσπάθεια της Ganbarion δεν είναι ο καλύτερος τίτλος One Piece που έχετε δει μέχρι σήμερα, ούτε πρόκειται βέβαια και για παραγωγή ανάλογη των κυκλοφοριών Naruto. Αυτό είναι έκδηλο και έχει και ευτυχή παρενέργεια, αφού το μόνο voice over που θα βρείτε είναι το πρωτότυπο ιαπωνικό. Αυτό από μόνο του όλο και κάπως θα σας βοηθήσει να χαμογελάσετε λίγο. Άλλωστε σενάριο και περιστάσεις υπάρχουν μόνο για να αναδεικνύουν την τρέλα του One Piece.

6

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions