The Denpa Men 3: Rise Of The Digitoll – Review

0

Οι ήρωες με τα κολάν.

Μια αποστολή διάσωσης, χαρακτήρες με “αίσθηση” Teletubbies, λίγο από augmented reality, χαμηλή τιμή και άπειρο περιεχόμενο. Ίσως και πολύ τσιριχτά voice overs. Αυτό είναι με πολύ λίγα λόγια το The Denpa Men 3: The Rise Of Digitoll του 3DS, ένα αρκετά γνώριμο (όσον αφορά τους μηχανισμούς) turn based RPG με πολύ ιδιαίτερη αισθητική και μπόλικη περιφερειακή “ύλη”.

Ο τίτλος αποφασίζει να σας ρίξει με τη μία στα βαθιά. Πολύ γρήγορα μετά το ξεκίνημα θα βρίσκεστε στο πρώτο dungeon σε λιγότερο από 10 λεπτά, χωρίς ιδιαίτερα tutorials και βοήθειες. Όχι βέβαια πριν περάσετε από την πολύχρωμη και χαμογελαστή antenna του τίτλου, μαζεύοντας αέρινους Denpa Men (πετώντας τους ιστό) προκειμένου να οργανώσετε το party σας. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με τις κάμερες του 3DS ανοιχτές και γυροσκόπιο, Street Pass σε λειτουργία. Εμφάνιση, στατιστικά, ονόματα κ.λπ. αυτών είναι εντελώς τυχαία (θεωρητικά ανάλογα και με το τι βλέπουν οι κάμερες κ.λπ.) επιτρέποντάς σας να μαζέψετε σταδιακά δεκάδες διαφορετικών χαρακτήρων, αφήνοντάς τους να μείνουν στα νησιά που “φυτέψατε” για αυτούς, ώστε να φτιάξετε το δολοφονικά χαριτωμένο party σας με έως και 8 χαρακτήρες. Η διαδικασία συλλογής τους είναι (ευτυχώς) το μόνο στάδιο κατά το οποίο πρέπει να κινείστε χωρίς λόγο στο χώρο.

Η ίδια η μάχη είναι αρκετά γνώριμη με κλασικά items, accessories με διάφορες ιδιότητες για προετοιμασία των παικτών σας κ.λπ. Υπάρχει πάντα η λύση του αυτόματου πιλότου για τις κινήσεις σας εντός μάχης, με τον τίτλο να επιλέγει (όντως) τις πιο κατάλληλες κινήσεις για την περίσταση, πέφτοντας συνολικά σε λίγα λάθη. Και αν και οι μάχες δεν είναι random μιας και βλέπετε τους αντιπάλους στο χώρο (μαζί με το level τους και τη διάθεση τους να σας κυνηγήσουν αν πλησιάσετε), αυτοί τείνουν να εμφανίζονται και εξαφανίζονται ως άλλα pop-ups κάνοντας πιο τυχαίες απ’ ότι θα θέλατε αυτές τις αναμετρήσεις. Το καλό είναι πως αν είστε αρκετά παραπάνω όσον αφορά το leveling δεν μπαίνουν στον κόπο να σας κυνηγήσουν. Οπότε μόνο αν θέλετε εσείς θα μπλέξετε σε μάχη.

Οι μηχανισμοί την μάχης πάντως μένουν ουσιαστικά αναλλοίωτοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αν εξαιρέσουμε την απότομη αρχή, κατά την οποία, αν δεν δείξετε την απαραίτητη προσοχή, μπορεί να βρεθείτε σε προσωρινό αδιέξοδο, οι μάχες από ένα σημείο και μετά θα βγαίνουν άπλα στον αυτόματο, με μερικά μόνο boss fights να απαιτούν σκέψη και προσοχή. Όποτε έρχεται η ευκαιρία για όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει το The Denpa Men 3: The Rise Of Digitoll. Ψάρεμα, κηπουρική, χτίσιμο αποικίας, battle tournaments, customization χαρακτήρων, ανταλλαγή-δημιουργία αντικειμένων με άλλους παίκτες (μέσω Street Pass) ανταλλαγή χαρακτήρων με άλλους παίκτες και η λίστα δεν τελειώνει. Ασφαλώς δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με όλα χωρίς να έχετε εντός προγράμματος και την κεντρική ιστορία (δεν είναι Skyrim εδώ) όμως οτιδήποτε θελήσετε είναι στη διάθεσή σας ατάραχα και χωρίς δυσκολία. Το άμεσο και χωρίς καμιά ποινή fast travel βρίσκει σε τέτοιες στιγμές την καλύτερη του εφαρμογή. Θέλει όμως και λίγη προσοχή. Όσο δύσκολο και αν είναι να αγνοήσετε εντελώς την κεντρική ιστορία, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να χαθείτε στα side quests.

Δεν θα υπάρξει στιγμή πάντως που να μην έχετε τι να κάνετε και οι επιλογές σας στην πλειοψηφία τους θα είναι αρκετά καλές. Και αυτή είναι μάλλον η επιτυχία του The Denpa Men 3: The Rise Of Digitoll που προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι έχουμε συνηθίσει σε αντίστοιχου μεγέθους (και κόστους) κυκλοφορίες. Αν το αλλοπρόσαλλο στιλ του δεν είναι του γούστου σας θα σας μείνει στη μνήμη για όλους τους λάθος λόγους μιας και αποκλείεται να το αντέξετε. Από την άλλη εφόσον σας κερδίσει έστω και λίγο θα βρεθείτε μπροστά σε μια πολύχρωμη περιπέτεια που έχει πολλά να σας δώσει. Τίποτε πραγματικά καινούριο ή εντυπωσιακό, άλλα συνολικά ευχάριστο και αγχολυτικό.

Ότι πρέπει για καλοκαιράκι. Αρκεί να μη φοράτε και εσείς ολόσωμο κολάν. Baaad idea.

7

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions