FIFA World – Open Beta Preview

0

Παίζει τσάμπα FIFA;

Free-to-play. Αυτές οι τρεις λέξεις που πλέον συνοδεύον τόσα πολλά “εμπορεύματα” στη βιομηχανία του gaming, θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να έχουν πολλή περισσότερη ουσία από αυτήν που έχουμε συνηθίσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με τίτλους που είναι αδύνατο να κρατήσουν τον παίκτη αν δεν πληρώσει κάποιο αντίτιμο για να κάνει την online ζωή του λίγο πιο εύκολη. Σε αυτήν την πραγματικότητα είναι που τα κυριολεκτικά free-to-play games ξεχωρίζουν, προσφέροντας (σχεδόν) ίσες ευκαιρίες σε όλους καταλήγοντας, παραδόξως, να έχουν περισσότερα έσοδα ακόμα και από κανονικούς τίτλους. Πρόσφατα είδαμε να ξεκινά open beta για το FIFA World, ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου free-to-play που προσφέρεται για online αναμετρήσεις, με λίγο άρωμα από το Ultimate Team της κανονικής σειράς.

Ας αναλύσουμε όμως αρχικά τι ακριβώς είναι το FIFA World. Φανταστείτε το Ultimate Team της κυρίως σειράς και συνδυάστε το με μία μεγάλη, διαδικτυακή αγορά παικτών αλλά και την επιλογή για συνεχές online play, που είναι και απαραίτητο για τη συγκομιδή πόντων και την αγορά παικτών, εμφανίσεων, σταδίων και οτιδήποτε άλλο θα χρειαστεί η ομάδα σας.

Μιας και αναφερθήκαμε στους αγώνες, σημειώνουμε ότι η match engine του τίτλου είναι αρκετά κοντά στο FIFA 14 και ενώ υπάρχουν κάποιες διαφορές στους μηχανισμούς, προς το χειρότερο, το αποτέλεσμα καταλήγει αρκετά καλό και λειτουργεί ικανοποιητικά χωρίς πολλούς συμβιβασμούς. Σίγουρα όχι όσους περιμέναμε. Επιπλέον, και παρά το ότι το παιχνίδι βρίσκεται σε open beta, το matchmaking είναι γρήγορο και αξιόπιστο, ενώ δεν συναντήσαμε σε καμία περίπτωση προβλήματα συνδέσεων με τους servers του παιχνιδιού.

Το κυρίως μενού μπορεί να μοιάζει απλοϊκό, ωστόσο αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση του matchmaking. Για όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες μπορεί να χρειαστείτε λίγο χρόνο προσαρμογής για να αντιληφθείτε πώς θα οργανώσετε την ομάδα σας, να αναζητήσετε παίκτες ή να αξιοποιήσετε αυτούς που αγοράσατε. Στο σύστημα αγοραπωλησιών του FIFA World οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν στο σφυρί από άλλους παίκτες, οπότε μπορείτε, αφού εντοπίσετε τον παίκτη που ψάχνετε, να κάνετε κάποια προσφορά για αυτόν ή να τον αγοράσετε άμεσα και να τον τοποθετήσετε στην ενεργή σας ομάδα. Από το ίδιο μέρος μπορείτε να αγοράσετε εμφανίσεις για την ομάδα σας, ακόμα και στάδια, αλλά και να εξαργυρώσετε τα βραβεία που κερδίζετε για κάθε level up που κατορθώνετε στο FIFA World.

Και μπορεί o τίτλος να χαρίζει αρκετό in-game cash για κάθε match ή οι παίκτες να μην κοστίζουν πολύ, όμως στην παρούσα φάση αυτό που τον κάνει πραγματικά free-to-play είναι τα βραβεία που αναφέραμε παραπάνω. Σε κάθε επίπεδο αποκτάτε μέσω αυτών σεβαστό αριθμό συμβολαίων που χρησιμοποιούνται για να κρατήσετε τους παίκτες που ήδη έχετε, καθώς και επιπλέον καλούδια που θα βελτιώσουν την απόδοση των ποδοσφαιριστών σας. Εννοείται ότι μπορείτε να τα αγοράσετε και με πραγματικά λεφτά, όμως τουλάχιστον για την open beta που δοκιμάσαμε, το παιχνίδι είναι αρκετά γενναιόδωρο και, αναλογικά με την ενασχόλησή σας, δεν θα έχετε την ανάγκη να πληρώσετε για το οτιδήποτε.

Αυτή είναι και η “μαγκιά” που χαρακτηρίζει το FIFA World. Μπορεί να χάνει σε άμεση σύγκριση με τα αδελφάκια του, όμως δεν βρίσκεται τόσο πίσω τεχνικά και είναι, προς το παρόν, ένα free-to-play που δεν σας αναγκάζει να πληρώσετε για το οτιδήποτε, παρά μόνο εφόσον το θελήσετε. Μικρά προβλήματα που χαρακτηρίζουν τον τεχνικό του τομέα μάλλον οφείλονται στην beta και λογικά θα έχουν διορθωθεί μέχρι την κανονική του κυκλοφορία. Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχει διατηρήσει το “δωρεάν” χαρακτήρα που έδειξε και τώρα.

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions