Soul Sacrifice Delta – Review

0

Βελτιώσεις…παντού.

Το Soul Sacrifice ήταν μια από τις μεγάλες ελπίδες του PS Vita. Εκείνη που θα κάλυπτε το κενό του Monster Hunter (που παραμένει αποκλειστικό ουσιαστικά στο 3DS), θα έδειχνε τι μπορεί να κάνει η φορητή κονσόλα της Sony και θα έδινε ένα σαφή λόγο για να αγοράσει κάποιος το σύστημα. Το τελευταίο δεν το πέτυχε (όπως δεν το πέτυχε κανείς), αλλά η επαφή μας με το πρωτότυπο Soul Sacrifice μας άφησε με εξαιρετικές εντυπώσεις.

Το Soul Sacrifice Delta έρχεται να διορθώσει κάποια από τα κακώς κείμενα της πρώτης έκδοσης αλλά και να προσθέσει πολύ περιεχόμενο αλλά και μηχανισμούς. Τα πράγματα ήταν ήδη αρκετά πολύπλοκα για όποιον δεν είχε την υπομονή να αφιερώσει τον απαραίτητο για την εξοικείωση χρόνο και τώρα αποκτούν ακόμη περισσότερο βάθος. Η προσθήκη πάρα πολλών νέων αποστολών και, ευτυχώς, νέων πλασμάτων (αν και δεν γλιτώνει πάλι κανείς από την επανάληψη) είναι μόλις η κορυφή του παγόβουνου. Τα τρία factions γίνονται τέσσερα, με το νέο να αποτελεί την ενδιάμεση λύση, άρα να πιστεύει ότι η κατάληξη του κάθε αντιπάλου, αν δηλαδή θα σωθεί ή θα θυσιαστεί, εναπόκειται στη Μοίρα. Η επιλογή faction επηρεάζει άμεσα ανταμοιβές που μπορείτε να περιμένετε από τις μάχες, αλλά και από το meta game που βγάζει κάθε εβδομάδα νικήτρια τη μια ή την άλλη παράταξη, με βάση τις επιδόσεις των ακολούθων της. Βέβαια η εναλλαγή από τη μία στην άλλη είναι ελεύθερη οπότε η επιλογή δεν είναι δεσμευτική αν αυτό σας απασχολεί περισσότερο.

Η νέα παράταξη φέρνει και εκτεταμένο campaign, ενώ τα νέα πλάσματα αποτελούν διεστραμμένες εκδοχές εκείνων που οι περισσότεροι γνωρίζουμε από τον κόσμο των παραμυθιών. Η δυνατότητες για customization διευρύνονται ακόμη περισσότερο, με το επιπλέον περιεχόμενο και επιλογές να ρίχνουν ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά του πειραματισμού. Βελτιωμένη παρουσιάζεται και η μηχανή γραφικών. Αν και ξεχώριζε πάντα λόγω καλλιτεχνικής διεύθυνσης, η νέα έκδοση του Soul Sacrifice περιλαμβάνει βελτιωμένα μοντέλα, πιο γεμάτους χάρτες αλλά και βελτιωμένα καιρικά φαινόμενα. Αισθητικά και τεχνικά το Soul Sacrifice Delta έχει το προνόμιο να παραμένει ξεχωριστό στη βιβλιοθήκη του PS Vita.

Βέβαια το μεγάλο άγχος το έχουν όσοι αφιέρωσαν δεκάδες ή και εκατοντάδες ώρες στην πρώτη έκδοση. Ευτυχώς τα saves μεταφέρονται κανονικά. Η πρόοδος στο story μεταφέρεται, όπως και όποια αντικείμενα και εξοπλισμό έχετε συγκεντρώσει. Ως προς αυτό, δεν θα βγείτε χαμένοι όσο μείνατε πιστοί. Δεν μεταφέρονται τα levels όμως. Βέβαια για να μην ξεκινήσετε από το μηδέν σε αυτόν τον τομέα, το σύστημα σας δίνει buffs που, μοιραία, οδηγούν σε ταχύτερη εξέλιξη.

Πάντως μην περιμένετε να ριχτείτε στη μάχη με τις “συνταγές” στις οποίες είχατε καταλήξει πως σας εξυπηρετούν. Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει με spells που εκτελούνται εξ αποστάσεως να είναι πιο ανίσχυρα ή να προσθέτουν μικρό cooldown animation προς την αποφυγή του spamming. Αντιστοίχως άλλες επιθέσεις εδάφους και μικρής απόστασης είναι πλέον πιο αποτελεσματικές και χρήσιμες. Συνεπώς ακόμη και οι βετεράνοι έχουν περίοδο προσαρμογής μπροστά τους, κάτι που, έτσι κι αλλιώς, δεν γλιτώνουν με τίποτα οι νεόφυτοι. Οι τελευταίοι, αν θέλουν να έρθουν σε επαφή με το Soul Sacrifice, τότε η έκδοση Delta είναι εκείνη που πρέπει να προτιμήσουν. Είναι ποιοτικότερη και πληρέστερη. Όλοι οι υπόλοιποι, δεδομένου ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν, το νέο περιεχόμενο είναι ογκωδέστατο και οι ευκαιρίες για ακόμη περισσότερο και καλύτερο loot, με co-op ή χωρίς, απλά γιγαντώνονται, δεν θα αφιερώσουν άδικα το χρόνο τους.

Αν και πάλι θεωρήσουν ότι έχουν τιθασεύσει τα πάντα, υπάρχει και νέο survival mode που είναι φτιαγμένο να κάνει τη ζωή δύσκολη στον οποιονδήποτε.

9

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions