God Of War Collection – Review

0

Kratos εν τσέπη.

Δεν συνηθίζουμε να κάνουμε review σε port του port. Άλλωστε σπανίως υπάρχει και ιδιαίτερη διαφορά. Το God Of War Collection του PS Vita αποτελεί μεταφορά της διασκευής των πρώτων δύο τίτλων που είδαμε το 2009 στο PS3. Εκτός από trophies υποστηρίζει και Cross-Buy. Άρα όσοι αγόρασαν ψηφιακά την έκδοση του PS3, έχουν πλέον πρόσβαση και στην έκδοση για PS Vita. Και το αντίστροφο φυσικά.

Τότε γιατί να γίνει ειδική αναφορά; Επειδή είναι “ειδική” και η μεταφορά. Η Sanzaru Games τα βρήκε δύσκολα. Συνεπώς τα God Of War και God Of War II στο PS Vita (και περισσότερο το πρώτο εκ των δύο) δεν είναι στα καλύτερά τους. Ξεχάστε τα 60fps, ετοιμαστείτε για περιστασιακές πτώσεις σε μη πρακτικά επίπεδα, υπερσυμπιεσμένο ήχο και cut scenes, παρέα με αμφίβολες αναλύσεις.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα εμφανίζεται πιο θολό από όσο πρέπει. Συμπιεσμένα textures και μη ταύτιση μεταξύ ανάλυσης του παιχνιδιού με εκείνη της οθόνης του PS Vita είναι λογικό να δημιουργούν τέτοια ζητήματα. Βέβαια η Sanzaru Games κλήθηκε να χωρέσει τους δύο αυτούς τίτλους σε 4GB και οι θυσίες, για να είμαστε ειλικρινείς, ήταν δεδομένες. Το σύστημα χειρισμού πάντως κινείται σε γνώριμα πλαίσια με μερικές παραπομπές σε οθόνη και οπίσθια επιφάνεια αφής. Πλέον κάθε σεντούκι, save point και μοχλός λειτουργεί με αγγίγματα στην επιφάνεια αφής. Σε οποιοδήποτε σημείο της μάλιστα. Στην οθόνη αφής, άγγιγμα αριστερά σημαίνει εναλλαγή όπλων ενώ στα δεξιά υπάρχει ένδειξη για το dash αλλά και για Rage. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν, ουσιαστικά, όπως ενδεχομένως τα θυμάστε.

Εννοείται βέβαια πως τόσο το God Of War όσο και το God Of War II είναι τίτλοι άξιοι αναφοράς, ακόμη και σήμερα. Δεν αλλάζει το ποιόν τους, εκτός αν υπολογίσει κανείς ότι τα περισσότερα QTE είναι κάπως απλοποιημένα και πιο φιλικά πλέον, διατηρώντας μερικά μόνο από τα πατήματα/στάδια από την εποχή τους στο PS2.

Απλά δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς από το γεγονός ότι η έκδοση του PS Vita δεν είναι και η πιο τιμητική για τις πολύκροτες πρώτες δύο εξορμήσεις του Φαντάσματος της Σπάρτης. Αν όμως έχετε PS Vita, κατά πάσα πιθανότητα, έχετε και PS3. Με το Cross-Buy λοιπόν…απλά θα καταλήξετε να παίζετε στο PS3. Δικαίως άλλωστε.

6

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions