Anomaly Defenders – Preview

0

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

 Η σειρά Anomaly απέκτησε αναγνωρισιμότητα λόγω της αλλαγής που έφερε στους μηχανισμούς των τίτλων tower defense, μετατρέποντάς τους σε tower offence. Στους τρεις προηγούμενους τίτλους της σειράς, αντί να ελέγχετε τις μονάδες-towers των αμυνόμενων, αναλαμβάνατε αυτές των επιτιθέμενων επιλέγοντας το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν και προσπαθώντας να καταστρέψετε το κεντρικό κτίριο του εχθρού. Αυτή τη φορά η 11 Βit Studios επέλεξε να αλλάξει ξανά τους μηχανισμούς, επιστρέφοντας στην αρχή. Μπερδευτήκατε; Το Anomaly Defenders δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κλασικό tower defense.

Πέρα από την αλλαγή του ίδιου του είδους, ή υπο-είδους αν θέλετε, του τίτλου υπάρχει και αλλαγή στην παράταξη που έχετε υπό τον έλεγχο σας. Μετά τις αποφασιστικές νίκες των ανθρώπων κατά των εξωγήινων στους προηγούμενους τίτλους, οι απανταχού παρόντες φωστήρες-ηγέτες του ανθρώπινου είδους επιλέγουν να μην αφήσουν τους εξωγήινους που υποχωρούν στην ησυχία τους, αλλά να τους κυνηγήσουν και να τους αφανίσουν. Έτσι στο Anomaly Defenders αναλαμβάνετε τον έλεγχο των εξωγήινων και των μονάδων τους.

Αν έχετε παίξει οποιοδήποτε άλλο τίτλο tower defense δεν θα αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία με το Anomaly Defenders. Η διαδικασία είναι η γνωστή με το χτίσιμο πύργων και την συλλογή των απαραίτητων recourses να είναι η γνώριμη διαδικασία. Στην προσπάθειά σας για νίκη βοηθά αρκετά η δυνατότητα για pause, δίνοντας έτσι τις εντολές που επιθυμείτε με την ησυχία σας.  Στην preview έκδοση που δοκιμάσαμε υπήρχαν διαθέσιμα οκτώ towers με το καθένα να είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση κάποιας εχθρικής μονάδας με το γνωστό πέτρα-ψαλίδι-χαρτί να βρίσκει και εδώ εφαρμογή. Αυτό που κάνει τον τίτλο να ξεχωρίζει λίγο από άλλους του είδους είναι το research tree. Εκεί θα βρείτε αρκετά πράγματα να ξεκλειδώσετε όπως, τις άκρως απαραίτητες, αναβαθμίσεις για το κάθε tower, νέα towers, διάφορα perks όπως αυξημένες πιθανότητες για critical strikes και τα functions των towers. Για να ξεκλειδώσετε οτιδήποτε από το research tree θα πρέπει να συλλέγετε research points, με τον αριθμό που κερδίζετε από κάθε mission να εξαρτάται από το επίπεδο δυσκολίας.

Τα functions είναι κάτι σαν τα abilities που διέθετε ο commander στο Anomaly 2. Μόνο που αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιούνται μόνο από μία μονάδα, αλλά από το κάθε tower. Βέβαια πρέπει πρώτα να τα έχετε ξεκλειδώσει μέσω του research tree, εκτός από το πρώτο το repair το οποίο είναι διαθέσιμο από την αρχή. Τα υπόλοιπα functions είναι τα Shield, Rage, Sniper, EΜ Pulse και Explode με το όνομα του καθενός να είναι ενδεικτικό του αποτελέσματος που φέρνει. Για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα functions θα πρέπει να σπαταλάτε energy που συλλέγετε από τις “σφαίρες” που αφήνουν πίσω τους οι κατεστραμμένες εχθρικές μονάδες. Αυτό είναι το ένα resourse του παιχνιδιού με το άλλο να είναι το, γνωστό από τους προηγούμενους τίτλους, carusaurum. Το carusaurum συλλέγεται αυτόματα μετά από κάθε καταστροφή εχθρού αλλά και από ειδικά nodes που υπάρχουν στα levels και στα οποία θα πρέπει να χτίσετε τα harvester towers. Το carusaurum είναι απαραίτητο για το χτίσιμο νέων towers αλλά για την αναβάθμισή τους.

Η μηχανή του Anomaly Defenders είναι ακριβώς ίδια με αυτήν του Anomaly 2. Αυτό βέβαια δικαιολογείται κάπως αφού ο τίτλος θα κυκλοφορήσει και για φορητές συσκευές. Από την άλλη πλευρά η αλλαγή του περιβάλλοντος από το γήινο των προηγούμενων τίτλων στο διάστημα έχει αρκετά αρνητικές επιπτώσεις. Τα levels είναι σχεδόν πανομοιότυπα μεταξύ τους με μικρές αλλαγές στη διάταξη του χώρου. Επίσης η χρωματική παλέτα και το background γενικότερα καθιστούν αρκετά δύσκολη την αναγνώριση της κάθε μονάδας που υπάρχει στο χάρτη, μπερδεύοντάς σας. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα meteor strikes για να προσδώσουν λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στα μονότονα levels του Anomaly Defenders. Τα meteor strikes μπορεί να συμβούν μόνο σε συγκεκριμένα επίπεδα και το που θα χτυπήσουν είναι τυχαίο κάνοντας έτσι απαραίτητη την κατά διαστήματα αλλαγή τακτικής. Υπάρχει βέβαια ένδειξη με αντίστροφη μέτρηση στο χάρτη που σας δείχνει που θα χτυπήσει ο μετεωρίτης κάθε φορά για να μην σας έρθει ουρανοκατέβατος. Έτσι έχετε χρόνο για να προετοιμαστείτε.

Η 11 Bit Studios επέλεξε να κάνει αλλαγή στην αλλαγή και να μετατρέψει το νέο Anomaly σε τίτλο tower defense. Η αλήθεια είναι ότι στα βασικά του χαρακτηριστικά το Anomaly Defenders δεν φαίνεται να διαφέρει από παρόμοιους τίτλους με το research tree και τα functions να προσδίδουν λίγο περισσότερο ενδιαφέρον. Από την άλλη μεριά η άσχημη και μη λειτουργική παρουσίασή του ίσως αποτρέψει αρκετούς από το να παίξουν τον τίτλο.

Αλλά έχουμε καιρό μέχρι την τελική έκδοση.

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions