Widstar – Beta Hands On Preview

0

Επίδοξος διεκδικητής του θρόνου.

Οι Eldan ήταν ένας μυστηριώδης λαός, τεχνολογικά ανεπτυγμένος και πολύ ισχυρός. Το σπίτι τους ήταν ο πλανήτης Nexus. Όπως όμως συμβαίνει πάντα στις απανταχού sci-fi ιστορίες, μια μέρα οι Eldan εξαφανίστηκαν χωρίς να γνωρίζει κανένας το γιατί, αφήνοντας πίσω τους τα κτήρια και την τεχνολογία τους. Τα διάφορα αρπακτικά δεν άργησαν να εμφανιστούν και στον κόσμο του Wildstar αυτά ονομάζονται The Dominion. Πρόκειται για μια διαγαλιαξιακή αυτοκρατορία η οποία θεωρεί τον εαυτό της νόμιμο κληρονόμο του πλανήτη Nexus. Αυτή είναι η μία από τις διαθέσιμες παρατάξεις. Η δεύτερη ονομάζεται The Exiles και πρόκειται για λαό που εκδιώχθηκε από τα μέρη του από τη Dominion και στον Nexus βλέπει ένα νέο καταφύγιο.

Η διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρα είναι αρκετά κοινότυπη. Ανάλογα με την παράταξη που θα επιλέξετε, θα έχετε στη διάθεση σας και κάποια races. Έτσι για τη Dominion έχουμε τους Cassian, Draken, Chua και Mechari ενώ για τους Exile τους Human, Aurin, Granok και Mordesh. Τα διαθέσιμα classes είναι έξι (Warrior, Engineer, Esper, Medic, Stalker και Spellslinger) και, κατά τα πρότυπα άλλων MMORPGs, υπάρχουν περιορισμοί στους συνδυασμούς race και class που μπορείτε να επιλέξετε.

Η επιλογή που διαφοροποιεί κάπως το Wildstar από άλλα MMOs είναι αυτή των Paths. Τα Paths είναι τα εξής τέσσερα: Soldier, Settler, Scientist και Explorer. Τα paths δεν καθορίζουν τον τρόπο που θα παίξετε το παιχνίδι, αλλά σας προσφέρουν ανταμοιβές όταν κάνετε αυτά που σας αρέσουν. Για παράδειγμα ο Explorer ανταμείβεται όταν ανακαλύπτει νέες περιοχές και μυστικά, ο Scientist για την εξεύρεση νέου lore και ούτω καθεξής. Πέρα από τα παραπάνω μπορείτε να επιλέξετε και δύο professions χωρίς να υπάρχει κάποια πρωτοτυπία σε αυτά. Επίσης στο level 15 αποκτάτε το πρώτο mount σας ενώ στο level 14 θα μπορέσετε να αποκτήσετε και ένα σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιπτάμενο νησί, έχοντας τη δυνατότητα να το διακοσμήσετε με διάφορα αντικείμενα και να χρησιμοποιήσετε τα crafting stations που υπάρχουν έξω από αυτό.

Το σύστημα μάχης του Wildstar θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα νόμισμα με δύο όψεις. Στη μία όψη βρίσκεται ό,τι τετριμμένο έχετε συνηθίσει από άλλους τίτλους του είδους. Στοχεύετε τους εχθρούς σας πριν επιτεθείτε και χρησιμοποιείτε shortcuts για τα skills σας. Η άλλη όψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μια λέξη: κίνηση. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε κάποιο skill θα βλέπετε ένα grid στο έδαφος το οποίο δείχνει το που θα κατευθυνθεί η επίθεση ή το spell. Έτσι θα πρέπει συνεχώς να κινείστε για να καταφέρνετε να κερδίζετε τα μέγιστα από κάθε skill, χτυπώντας περισσότερους εχθρούς. Το σύστημα αυτό ονομάζεται Telegraph και δεν εμφανίζεται μόνο όταν χρησιμοποιείτε τα δικά σας skills αλλά και σε αυτά των υπόλοιπων παικτών και των mobs. Έτσι θα πρέπει να είστε συνεχώς σε κίνηση, κάνοντας dodge τις επιθέσεις των εχθρών σας και προσπαθώντας να πάρετε τη καλύτερη θέση για να εξαπολύσετε τις δικές σας.

Τα quests δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχει πληθώρα “fetch quests” και βέβαια αυτά που σας ζητούν να σκοτώσετε έναν αριθμό mobs, κάνοντας τη διαδικασία ανεύρεσης ενός πιο ενδιαφέροντος quest αρκετά δύσκολη. Την κατάσταση σώζει η δυνατότητα να παραδώσετε τα περισσότερα quests από απόσταση μέσω του Datachron. Ευτυχώς για το WildStar υπάρχουν πολλά περισσότερα και ενδιαφέροντα πράγματα για να ασχοληθεί κάποιος. Όσον αφορά την PvE πλευρά, φτάνοντας στο level 15 θα ξεκλειδώσετε τα dungeons, τα οποία δέχονται ομάδες 5 παικτών. Μετά υπάρχουν τα raids για τα οποία χρειάζεστε ομάδες των 20 ή 40 ατόμων και πολλή υπομονή καθώς τα bosses που θα βρείτε σε αυτά είναι πολύ δύσκολα. Τέλος έχουμε τα Adventures τα οποία διαδραματίζονται σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, εκτός του Nexus, το οποίο έχει δημιουργήσει ο Caretaker και σας ανταμείβουν με loot και διακοσμητικά αντικείμενα

Από την άλλη πλευρά αν λατρεύετε το PvP, και πάλι δεν θα μείνετε παραπονεμένοι. Φτάνοντας στο level 6 θα μπορέσετε να λάβετε μέρος στα Battlegrounds, ενώ στο level 30 ξεκλειδώνετε τα Arenas. Οι μάχες σε Arenas είναι είτε 2 vs. 2, είτε 3 vs. 3 είτε 5 vs. 5 ενώ υπάρχει διαχωρισμός και σε open και ranked Arenas με τη δυνατότητα να λάβετε μέρος στις ranked Arenas να διατίθεται στο level 50, δηλαδή στο level cap. Στο ίδιο level μπορείτε να πάρετε μέρος στα Warplots κατά τη διάρκεια των οποίων 80 παίκτες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, προσπαθούν να καταστρέψουν τις γεννήτριες των αντιπάλων.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η Carbine Studios δημιουργήθηκε από πρώην μέλη της Blizzard που είχαν δουλέψει στο WoW. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο βλέποντας τα γραφικά του τίτλου, καθώς μοιάζουν πάρα πολύ με αυτά του ΜΜΟ της Blizzard. Είναι καρτουνίστικα και προσπαθούν και αυτά να συνεισφέρουν στο χιουμοριστικό στοιχείο που προσπαθεί να δώσει η Carbine στο παιχνίδι της. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα γραφικά θα λατρέψετε το look του Wildstar, αν όχι τότε λυπούμαστε αλλά ατυχήσατε. Το interface φαίνεται να θέλει ακόμα λίγη δουλειά πριν την κυκλοφορία του τίτλου καθώς είναι αρκετά δύσχρηστο και δυσνόητο ενώ και το tutorial δεν βοηθά τον παίκτη να καταλάβει πολλά πράγματα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το Wildstar θα διαθέτει μηνιαία συνδρομή. Εκτός όμως από το να την αγοράσετε πληρώνοντας με κανονικά χρήματα, μπορείτε να το κάνετε και με in-game χρήματα στα πρότυπα του EVE Online. Το Wildstar ακροβατεί μεταξύ δύο κόσμων. Αυτόν των παραδοσιακών και συνηθισμένων MMOs και αυτόν της καινοτομίας και της διαφορετικότητας. Έχει όλα τα φόντα για να διαπρέψει αλλά με το WoW να βρίσκεται ακόμα στην κορυφή, τα The Old Republic, Guild Wars 2 και άλλα να κατέχουν ένα σημαντικό μερίδιο της πίτας και το Elder Scrolls Online να κυκλοφορεί σε λίγες μέρες μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει.

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions