Vertiginous Golf – Closed Beta Hands On Preview

0

Golf στα σύννεφα.

Διαβάζοντας τη λέξη “Golf” στον τίτλο του παιχνιδιού, ο καθένας θα μπορούσε να υποθέσει γρασίδι, μπαστούνια και τρύπες. Όμως η δημιουργία των Kinelco και Lone Elk Creative διαφέρει, συνδυάζοντας εικαστικό πλαίσιο που δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει το Bioshock Infinite μαζί με λίγο από mini-golf σε (πολύ) μεγαλύτερη κλίμακα.

Το Vertiginous Golf ξεκινά με ένα εισαγωγικό επίπεδο, το οποίο λειτουργεί ως πολύ αποτελεσματικό tutorial, αφού σας μαθαίνει όλους τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Τουλάχιστον αυτούς που περιέχονται αυτήν τη στιγμή, καθώς στην τελική κυκλοφορία οι παίκτες θα έχουν στη διάθεση τους και επιπλέον δυνατότητες. Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό μπαστούνι σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε ύψος στη μπάλα ή να επιστρατεύσετε ένα αηδόνι που σας συνοδεύει για να πάρετε μία καλύτερη άποψη για το επίπεδο και τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει η μπάλα σας για να καταλήξει στην τρύπα.

Τα επίπεδα του Vertiginous Golf μπορούμε να τα περιγράψουμε ως ομάδες ιπτάμενων νησιών τα οποία πρέπει να διασχίσετε με το μπαλάκι σας ώστε να φτάσετε στην τελική τρύπα του καθενός. Σε κάθε ένα από τα νησιά θα συναντήσετε αρκετά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσετε, όπως κινούμενα χαλιά και εμπόδια ή ανεμιστήρες που μεταβάλλουν τη ροή του αέρα και, κατά συνέπεια, της μπάλας όταν περνά από πάνω τους. Ειδικότερα υπάρχουν σημεία που δεν μπορείτε π.χ. να χρησιμοποιήσετε το μπαστούνι που δίνει ύψος στη μπάλα για να ξεπεράσετε τα κινούμενα εμπόδια, οπότε η μόνη σας επιλογή θα είναι να συγχρονίσετε σωστά την βολή σας ώστε να περάσετε γύρω τους ή ανάμεσά τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με εύκολες διαδρομές, αλλά οι developers έχουν συμπεριλάβει μηχανισμούς για να σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Πέραν της χρήσης του αηδονιού που περιγράψαμε παραπάνω, στα επίπεδα υπάρχουν κάποιες τρύπες που αποτελούν συντομεύσεις και σας μεταφέρουν πιο γρήγορα στον τελικό στόχο. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν μόνο αφού συμπληρώσετε κάποιο αριθμό βολών. Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τη δυνατότητα του rewind, με την οποία μπορείτε να γυρίσετε το χρόνο πίσω και να σημαδέψετε καλύτερα πριν πραγματοποιήσετε την κάθε βολή.

Η σημαντικότερη όμως βοήθεια που σας προσφέρει ο τίτλος, είναι το άρτιο μοντέλο φυσικής. Η δύναμη με την οποία χτυπάτε κάθε φορά τη μπάλα, πέραν του ότι είναι εύκολα διαχειρίσιμη, έχει άμεσο αντίκτυπο στο που θα καταλήξει η βολή σας. Οι συγκρούσεις με τα εμπόδια αναλόγως τη δύναμης και της κλίσης της βολής, μπορούν να οδηγήσουν την μπάλα σας σε τελείως διαφορετικά σημεία κάθε φορά, οπότε θέλει φαντασία αλλά και καλό σημάδι για να στέλνετε την μπάλα εκεί που πραγματικά θέλετε κάθε φορά.

Τόσο η εικαστική άποψη του Vertiginous Golf, όσο και η μορφολογία των επιπέδων μας φέρνουν στο συμπέρασμα ότι η λέξη “Golf” στον τίτλο, είναι ελαφρώς παραπλανητική. Αυτό που ουσιαστικά κάνει το παιχνίδι είναι να χρησιμοποιεί τη δικαιολογία (και τους μηχανισμούς) του δημοφιλούς αθλήματος για να χτίσει γρίφους με τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει ο παίκτης. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς ο τίτλος είναι το πιο ενδιαφέρον “Golf” που καταφέραμε να παίξουμε. Με ή χωρίς εισαγωγικά.

Η τελική έκδοση του Vertiginous Golf που θα περιλαμβάνει περισσότερα επίπεδα, δυνατότητες αλλά και την πιθανή εμπλοκή του κοινού στον σχεδιασμό των επιπέδων, σίγουρα θα προσφέρεται για ασφαλέστερα συμπεράσματα. Η ομάδα ανάπτυξης είναι ανοιχτή σε διάφορες ιδέες άλλωστε και ζητά από τους παίκτες να προτείνουν βελτιώσεις και προσθήκες για την τελική έκδοση.

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions