Tales From The Borderlands: A Telltale Game Series – Episode 1: Zer0 Sum – Review

0

Το Tales From The Borderlands καταφέρνει να είναι, ταυτόχρονα, λογική αλλά και παράλογη εξέλιξη για τον κόσμο που δημιούργησε η Gearbox Software. Στην Pandora το σενάριο είναι, κατ’ ευφημισμό κιόλας, κομπάρσος, κρίνοντας από τους τρεις μέχρι τώρα τίτλους Borderlands. Μόνο που η Telltale Games κινείται τελείως…ανάποδα. Δηλαδή δίνει πάντα προτεραιότητα σε πλοκή και σενάριο, ενώ όχι μόνο ξεχνά αλλά δείχνει να θέλει να ξεχάσει και τελείως τη δράση.

Ανάλογη προσπάθεια κάνει και στην περίπτωση του Tales From The Borderlands, με το πρώτο επεισόδιο, ονόματι Zero Sum, να δείχνει ότι η μάχη είναι διακοσμητικός παράγοντας. Στην έκδοση για PC, ευτυχώς, απέχουν και τα πολλά κολλήματα ή bugs, οπότε ο παίκτης είναι ελεύθερος να ασχοληθεί με αυτό που περιμένει από κάθε παραγωγή της Telltale: χιούμορ, χαρακτήρες και σενάριο.

Ο Rhys είναι υπάλληλος που χάνει προαγωγή στην εταιρεία Hyperion και, έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, αποφασίζει να εξασφαλίζει παράνομα ένα Vault Key για να πάρει το αίμα του πίσω. Το βιονικό του μάτι είναι τόσο σοβαρό όσο και ο ίδιος, αφού σπάνια είναι χρήσιμο, αλλά μετά από το απαραίτητο scan, ξέρει να αποκαλύπτει περιγραφές για το περιβάλλον που κάνουν ό,τι μπορούν και συχνά πετυχαίνουν να είναι one liners που οδηγούν σε χαμόγελα. O Rhys δεν είναι μόνος όμως. Αργά ή γρήγορα διασταυρώνεται ο δρόμος του με εκείνον της Fiona, η οποία έχει την τάση να μυρίζεται…χρήμα. Το τελευταίο μάλιστα προσφέρει και διεξόδους ενίοτε, επηρεάζοντας την πορεία κάποιων εξελίξεων. Αρκεί να είναι αρκετό και να το μαζεύει η Fiona. Ο Rhys…δεν το έχει. Όχι όσο νομίζει τουλάχιστον.

Tales-From-The-Borderlands-A-Telltale-Game-Series-Episode-1-Zer0-Sum-tales_rhysfiona

Αυτό καθίσταται εμφανές και από το είδος της αφήγησης. Η Telltale βάζει τους δύο βασικούς χαρακτήρες να διηγηθούν μια σειρά από γεγονότα που τους οδηγούν στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα. Μόνο που ο καθένας φαίνεται να έχει σημαντικά διαφορετική εικόνα για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Η αντίθεση αυτή συμπληρώνει το “κουφό” χιούμορ που ταυτίζεται πια με τον κόσμο της Pandora. Ευτυχώς μάλιστα. Όχι μόνο επειδή, πέραν των διαλόγων, περιμένουν αμφιβόλου ποιότητας μάχες, γρίφοι και QTE, αλλά επειδή είναι ο μόνος τρόπος να σταθεί και η διάρκεια του πρώτο επεισοδίου. Σε αντίθεση με την κλασική τακτικής της Telltale Games, το Tales From The Borderlands θα ολοκληρωθεί σε 4 επεισόδια, όχι σε 5. Συνεπώς το παρόν επεισόδιο καταλήγει να έχει μεγάλη διάρκεια για τα δεδομένα της εταιρείας, αφού θα σας απασχολήσει για δυόμισι ώρες περίπου αντί για μιάμιση (και αν).

Αυτό που δεν ξέρουμε πάντως είναι κατά πόσο εκείνος που κερδήθηκε από το Borderlands ενδιαφέρεται για το gameplay που μπορεί να προσφέρει η Telltale. Από την άλλη βέβαια, παίρνουν το αίμα τους πίσω εκείνοι που θεωρούσαν χαμένη ευκαιρία την ανυπαρξία ουσιαστικής πλοκής στα δημιουργήματα της Gearbox Software. Ενδιαφέρουσα λοιπόν η αρχή αλλά μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν τα κλασικά πια “σκαμπανευάσματα” της Telltale.

Version Tested: PC

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions