Mario Kart 8 DLC Pack 1 – Review

0

Η σχέση της Nintendo με τα DLC είναι γνωστό πως δεν είναι και η καλύτερη παρόλο που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αποτινάξει και αυτήν τη ρετσινιά (;) από πάνω της. Με το New Super Mario Bros. 2 του 3DS να κάνει την αρχή και το Hyrule Warriors να περιμένει ίσως το μεγαλύτερο αριθμό DLC τίτλου κονσόλας της Nintendo έως τώρα, έρχεται η σειρά του Mario Kart 8 να δώσει το δικό του δείγμα γραφής.

Το πρώτο DLC του τίτλου δεν έχει ευφάνταστο τίτλο. Ονομάζεται DLC Pack 1, με το δεύτερο μέρος του (Pack 2) να αναμένεται το Μάιο του 2015. Το Pack 1 φέρνει 3 νέους χαρακτήρες, ισάριθμα νέα karts, μια μοτοσυκλέτα, ένα νέο set ρόδες, ένα αλεξίπτωτο και 2 cups με 8 συνολικά νέες διαδρομές. Στις τελευταίες κρύβεται και το μεγαλύτερο μέρος της ουσίας του αν και η παρουσία του Link για πρώτη φορά στη σειρά δεν θα περάσει απαρατήρητη. Πόσο μάλλον όταν διαθέτει “δική του” πίστα, ρόδες και μοτοσυκλέτα εμπνευσμένα από το σύμπαν που έχει κάνει τόσο κόσμο να νομίζει ότι τον λένε Zelda.

Μαζί του πάντως έρχονται και οι Tanooki Mario και Cat Peach, με τον πρώτο να σέρνει μαζί του το ομότιτλο kart. Τα 4 συνολικά νέα οχήματα (Blue Falcon, B Dasher, Master Cycle, Tanooki Kart) δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην τελική ταχύτητα, με το B Dasher να αποδεικνύει πως ο παλιός είναι και ο πιο γρήγορος (αν και πάντα παίζει ρόλο το συνολικό στήσιμο του οχήματός σας) και το Blue Falcon να κηρύσσεται άρχοντας της ευελιξίας και της σφήνας.

Mario-Kart-8-DLC-Pack-1-MK8_scrn_Hyrule_Link01

Τα δύο νέα cups (Egg Cup, Triforce Cup) διαθέτουν παλιές και νέες διαδρομές, φέρνοντας πολύ fan service με τα τελευταία τους επίπεδα να το παρακάνουν. Αν και όχι για κακό. Yoshi Circuit (GameCube) και Rainbow Road (SNES) επιστρέφουν από τα παλιά, με οπτικό αποτέλεσμα που ούτε ονειρευτήκατε ποτέ, κρατώντας όμως τις αγωνιστικές γραμμές και ουσιαστικές λεπτομέρειες εκεί που πρέπει. Τελευταία έλευση από τα παλιά είναι το Wario’s Gold Mine που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η Nintendo κάνει τις χειρότερες επιλογές στα επίπεδα που “νεκρανασταίνει” από την έκδοση του Wii.

Από εκεί και πέρα έχουμε μόνο νέα επίπεδα: Η Excitebike Arena είναι απλά ένα τεντωμένο donut αλλά με τον χαρακτήρα του Excitebike να μην απουσιάζει. Οι 2 μόνο ευθείες του επιπέδου μπορούν να σας κρατήσουν για πάντα στον αέρα με τις ατελείωτες ράμπες και το κοινό να σας αποθεώνει. Τα Dragon Driftway και Ice Ice Outpost είναι τα επίπεδα με τις περισσότερες “καμπύλες”, με το πρώτο να επιλέγει ένα εντυπωσιακό ιπτάμενο σκηνικό και το δεύτερο δύο παράλληλες διαδρομές με διαφορετική αγωνιστική γραμμή μεταξύ τους. Και τα δύο στηρίζονται περισσότερο στον εντυπωσιασμό παρά σε μια ευφάνταστα σχεδιασμένη αγωνιστική γραμμή. Και τα καταφέρνουν περίφημα.

Στο τέλος κάθε cup όμως έρχεται η έκπληξη. Αν το fan service μπορούσε να μετρηθεί σε κιλά, οι Mute City και Hyrule Circuit θα χρειάζονταν κοντέινερ. Μελωδίες, χρώματα, αισθητική ακόμα και τα ηχητικά εφέ αλλάζουν για να ταιριάξουν με αυτά του κάθε franchise για να σας αποδείξουν την αγάπη της Nintendo και στα δύο. Καλά, στου Link υπάρχει λίγη αγάπη παραπάνω. Η Mute City δεν διαθέτει καν coins με τη συγκέντρωσή τους να γίνεται αποκλειστικά πάνω από τις λωρίδες συγκέντρωσης ενέργειας. Από την άλλη η Hyrule Circuit αλλάζει τα coins με καταπράσινα Ruppies, μαζί με το αντίστοιχο ηχητικό εφέ και το Master Sword στη μέση του επιπέδου να σας καλεί να περάσετε από πάνω του. Ελπίζουμε μόνο να μην μείνει για πάντα κοντό.

Mario-Kart-8-DLC-Pack-1-MK8_scrn_ExciteBike_Mario00

Όταν έρθει η ώρα του online θα παρατηρήσετε πως υπάρχει επιλογή για να απενεργοποιήσετε τις διαδρομές του DLC εφόσον θέλετε. Σχεδόν αποκλείουμε να το κάνετε αν και οι περισσότεροι παίκτες επιλέγουν να παίξουν σε μια από τις νέες πίστες όταν αυτή εμφανίζεται ως επιλογή. Αυτό από μόνο του ίσως σας φέρει σε πειρασμό να το κάνετε, για να μην “πήξετε” στα 8 νέα επίπεδα.

Είναι πάντως αξιοπρόσεκτο πως το DLC Pack 1 κάνει το Mario Kart 8 το πρώτο Mario Kart με 3 διαφορετικές πίστες Rainbow Road. Η σχεδιαστική λογική των νέων επιπέδων παραμένει ίδια με τα κανονικά, δίνοντας λίγο περισσότερο έμφαση στον εντυπωσιασμό και λίγο λιγότερο στις έξυπνα σχεδιασμένες διαδρομές (και shortcuts). Θα μας θυμηθείτε όταν δείτε πως η Mute City μπορούσε να είναι βγαλμένη απευθείας από το F-Zero GX.

Το DLC Pack 1 του Mario Kart 8 είναι ένα σχεδόν άριστο DLC από κάθε πλευρά. Συνδυάστε το με την πολύ καλή τιμολόγηση και τη δυνατότητα αγοράς μαζί με το Pack 2 σε μειωμένη τιμή (και δώρο χρωματιστά Yoshis και Shy-Guys) και έχετε ένα από τα πιο ποιοτικά DLC εκεί έξω.

Από θέμα όγκου περιεχομένου και μόνο τα Mario Kart DLC Pack 1 και 2 μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχημένα μιας και σας δίνουν, ουσιαστικά, άλλο μισό παιχνίδι. Για το Pack 2 είναι προφανώς πολύ νωρίς να κάνουμε εικασίες. Όμως βγάζουμε το καπέλο μας στο πρώτο.

Αλλά Wario’s Gold Mine ρε Nintendo; Γιατί;

8

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions