The Muppets Movie Adventures – Review

0

Ανάψατε τα φώτα, αράξατε στον καναπέ, δυναμώσατε τη μουσική, ξαναείδατε και καμιά 25αριά φορές το opening video του Muppet Show και είστε πια πανέτοιμοι για το The Muppets Movie Adventures του PS Vita. Καλό θα είναι πάντως να έχετε και ένα πιτσιρίκι από δίπλα. Μάλλον θα σας χρειαστεί.

Το The Muppets Movie Adventures είναι ένα ιδιαίτερα απλό και εύπεπτο platformer με τους ήρωες του Muppet Show να πρωταγωνιστούν σε υποθετικές ταινίες μυστηρίου, περιπέτειας, με πιστολάδες (που ρίχνουν κεφτέδες), διαστημανθρώπους και άλλα (όχι και τόσο) πολλά. Το ότι απευθύνεται σε μικρές ηλικίες είναι προφανές όχι μόνο από το περιεχόμενο αλλά και από τη δυσκολία του. Τα μόλις 5 επίπεδά του διαρκούν 20 με 30 λεπτά έκαστο, καλώντας σας να φτάσετε απλά έως το τέρμα. Συνήθως εκεί σας περιμένει και ένα boss που έχει μάλλον και το περισσότερο ενδιαφέρον από όλο το υπόλοιπο επίπεδο. Κάθε ένα λειτουργεί με συγκεκριμένο pattern που μόλις το εντοπίσετε μπορείτε να το βγάλετε πολύ εύκολα από τη μέση. Μέχρι να φτάσετε όμως στο boss μπορείτε να συλλέξετε αστέρια, χρυσά εισιτήρια, καρούλια με film και μελωδίες, με μόνο τις τελευταίες να λειτουργούν ως “κλειδιά” για λίγα unlockables. Οι στιγμές που τα μοναδικά χαρακτηριστικά του PS Vita μπαίνουν σε λειτουργία (με οθόνη αφής και touch panel) είναι πολύ λίγες σε αριθμό, πολύ μικρές σε διάρκεια και πολύ σταθερά στα όρια του gimmick για να θεωρηθούν κάτι ουσιαστικό.

The Muppets Movie Adventures muppets7

Το ενδιαφέρον είναι πως πέραν της αρκετής διάρκειας κάθε επιπέδου, κάποια εξ αυτών έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Έτσι μπορεί το πρώτο επίπεδο να έχει την κλασική φορά προς τα δεξιά, όμως το δεύτερο σας βάζει να ανεβείτε κάθετα έναν πύργο, το τρίτο σάς τοποθετεί σε ένα μικρό λαβύρινθο κ.ο.κ. Στην πραγματικότητα όμως η δυσκολία είναι τόσο μικρή που το όποιο ενδιαφέρον εξαφανίζεται (αν και το επίπεδο του πύργου μπορεί να σας κάνει να χάσετε πολλές ζωές λόγω σχεδιασμού που δεν συμβαδίζει με το πιο “χαλαρό” σύστημα χειρισμού), με μόνο τα ευχάριστα γραφικά και το (ελληνικό αν θέλετε) σπικάζ να τραβούν την προσοχή. Οι εκφωνητές μπορούν να χαρακτηριστούν άθελά τους και ως good cop-bad cop μιας και η κυρία του διδύμου εκφωνεί την εισαγωγή και κλείσιμο κάθε επιπέδου με ομολογουμένως ευχάριστο τρόπο, ενώ ο κύριος εκτελεί χρέη σκηνοθέτη, βάζοντάς σας στη θέση σας κάθε φορά που χάνετε μια από τις (άπειρες) ζωές σας.

Όσο αντιληπτό και αν γίνεται λοιπόν πως το The Muppets Movie Adventures δεν είναι για μεγαλύτερες ηλικίες, το ίδιο δεν συμπεριφέρεται σωστά για να κερδίσει το πιο “ιδανικό” του κοινό. Οι φωνές των Muppets, το χιούμορ, οι μικρές εκπλήξεις κ.λπ. απλά απουσιάζουν. Οι πολύ λίγες στιγμές διαλόγων μένουν σε κείμενο, κάτι που μοιάζει χαμένη ευκαιρία για fan κάθε ηλικίας. Αν κανείς αντικαθιστούσε τα Muppets με εντελώς άγνωστους και generic χαρακτήρες, η αίσθηση του τίτλου θα ήταν απαράλλαχτη.

The Muppets Movie Adventures 1529

Για ποιον είναι λοιπόν το The Muppets Movie Adventures; Η εύκολη απάντηση είναι και η προφανής, δηλαδή όχι για τους μεγαλύτερους. Για τους μικρότερους η κατάσταση είναι πιο μπερδεμένη. Πόσοι από τους εκκολαπτόμενους gamers αναγνωρίζουν το σύμπαν των Muppets; Ίσως όχι όσοι φαντάζεται ο τίτλος. Ταυτόχρονα δεν δείχνει να μπορεί να κερδίσει όσους δεν έχουν επαφή με τη σειρά (με την πλήρη απουσία της ουσίας των Muppets), ενώ τα επίπεδα των 20 και 30 λεπτών, όσες θεωρητικές προοπτικές και να έχουν, θα κουράσουν ακόμα και τους λιλιπούτειους “nerds”.

Δυστυχώς το The Muppets Movie Adventures καταλήγει κάπως έτσι στο μετέωρο σημείο όπου δεν είναι κατάλληλο για κανέναν. Θα μπορούσε να στηριχθεί στα ευχάριστα menus και τα ψήγματα replayability για κάθε επίπεδο για να σαγηνέψει κάθε ενδιαφερόμενο, όμως η απλή αλήθεια είναι πως δεν το κάνει. Και μαζί του πάει στράφι και η προσπάθεια εξελληνισμού του που, αν και με λιγοστό περιεχόμενο, αποδεικνύεται συνολικά σωστή και καλοδουλεμένη.

CUT!

Version Tested: PS Vita

3

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions