Ryse: Son Of Rome – Review

0

Συνηθίζουμε να λέμε ότι αυτό που παίζει ρόλο στο να είναι ένας τίτλος πραγματικά καλός, είναι κυρίως το gameplay, το σενάριο και οι χαρακτήρες. Άλλα πράγματα όπως τα γραφικά περνούν σε δεύτερη μοίρα, τουλάχιστον για τους περισσότερους. Στην περίπτωση του Ryse: Son Of Rome τα γραφικά, και γενικότερα ο τεχνικός τομέας, είναι αυτά που προσδίδουν κάποιο ενδιαφέρον καθώς το gameplay του τίτλου καταντά γρήγορα επαναλαμβανόμενο και κουραστικό.

Το Ryse ήταν ήδη πανέμορφο οπτικά όταν είχε κυκλοφορήσει πέρυσι για το Xbox One, αλλά στο PC πραγματικά απογειώνεται. Αρκεί βέβαια να έχετε ένα σχετικά καλό σύστημα. Ακόμη όμως κι αν παίξετε με τις ρυθμίσεις στο medium, τα γραφικά του τίτλου θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό. Τα μέρη που θα επισκεφθείτε είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους και περιλαμβάνουν από αστικές περιοχές, έως παραλίες γεμάτες κατεστραμμένα πλοία και σκοτεινούς βάλτους. Τα ηχητικά εφέ συμβαδίζουν με τα γραφικά σε ποιότητα, αλλά τα voice overs θυμίζουν περισσότερο Άγγλους παρά ρωμαίους λεγεωνάριους. Θα ακούσετε τη λέξη “lads” περισσότερες φορές και από ότι αν είχατε βρεθεί σε pub γεμάτη μεθυσμένους Άγγλους.

Ryse Son Of Rome Crytek_Ryse_Son_of_Rome_Dover_Screenshot_01

Αφού όμως θαυμάσετε τα γραφικά, το παιχνίδι θα αρχίσει να σας κουράζει αρκετά γρήγορα. Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά το σύστημα μάχης σε σχέση με την έκδοση του Xbox One. Οι βασικές σας κινήσεις είναι η απλή και heavy επίθεση, το shield bash, το block και το roll. Από την αρχή έως το τέλος του τίτλου θα χρησιμοποιείτε αυτές τις κινήσεις και τα executions που μπορείτε να πραγματοποιήσετε σε ετοιμοθάνατους αντιπάλους. Τα executions διαθέτουν μια κάποια ποικιλία αλλά και αυτά γίνονται γρήγορα κουραστικά αφού στην ουσία αποτελούν λίγο πιο φαντασμαγορικά (και βίαια) quick time events. Αν δεν σας αρέσει η βία καλό θα ήταν να αποφύγετε το Ryse καθώς είναι γεμάτο από αυτή, με το αίμα να τρέχει σαν ποτάμι και διάφορα μέλη του σώματος να κόβονται σε κάθε execution. Τα μόνα που σπάνε λίγο τη μονοτονία της μάχης είναι κάποια events, όπως όταν θα πρέπει να οδηγήσετε τους στρατιώτες σας με σχηματισμό απέναντι σε εχθρικούς τοξότες, προτάσσοντας τις ασπίδες σας όποτε αυτοί εκτοξεύουν βέλη, ή όταν ελέγχετε μια μεγάλη βαλλίστρα και προσπαθείτε να σταματήσετε κύματα εχθρών.

Ryse Son Of Rome Crytek_Ryse_Son_of_Rome_Dover_Screenshot_02

Τα executions, αλλά και διάφορα bonuses για το χαρακτήρα σας όπως περισσότερο health, θα πρέπει να τα ξεκλειδώσετε αγοράζοντάς τα είτε με valor points, τα οποία κερδίζετε στο single player campaign, είτε με gold το οποίο κερδίζετε στο multiplayer. Οι αναβαθμίσεις σάς προσφέρουν αρκετά μεγάλη βοήθεια, άρα αξίζουν την προσοχή σας. Από εκεί και πέρα στο multiplayer αγοράζετε booster packs που περιέχουν αντικείμενα με τα οποία εξοπλίζετε το μονομάχο σας. Η έκδοση του Ryse για PC περιλαμβάνει όλα τα DLC maps που έχουν κυκλοφορήσει για το Xbox One, αλλά και ένα νέο multiplayer mode ονόματι Survival, το οποίο είναι και αυτό για δύο παίκτες όπως και τα υπόλοιπα modes του τίτλου (εκτός βέβαια από το solo mode). Στο survival χάνετε σιγά σιγά health και πρέπει να σκοτώνετε αντιπάλους για να το αναπληρώνετε. Όσο περνά ο χρόνος κερδίζετε περισσότερο XP αλλά το health σας πέφτει πιο γρήγορα. Το multiplayer έχει κάποια προβλήματα με το matchmaking αφού άλλες φορές  μπορείνα βρίσκει συμπαίκτη πολύ εύκολα και άλλες να μη βρίσκει ποτέ.

Το Ryse: Son Of Rome τελικά φαντάζει περισσότερο ως playable tech demo. Εκπληκτικός τεχνικός τομέας αλλά κουραστικό και επαναλαμβανόμενο gameplay. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια, αν βέβαια η Crytek καταφέρει να τη βγάλει καθαρή.

6

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions