Ανακοινώθηκε το Y2K για PS4 και PS Vita

0

Η Ackkstudios ανακοίνωσε το Y2K, ένα νέο RPG για PS Vita αλλά και PS4. Ο ιαπωνικού ύφους τρισδιάστατος τίτλος σχετίζεται με το Y2K bug που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε στην κατάρρευση των ηλεκτρονικών συστημάτων της ανθρωπότητας μόλις έμπαινε το έτος 2000.

Ύστερα από το ατύχημα μιας κοπέλας σε ανελκυστήρα, ο Alex Eggleston προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη. Η έρευνά του τον οδηγεί στο λεγόμενο Death Cab, το οποίο κυκλοφορεί ανενόχλητο και κανείς δεν φαίνεται να το παίρνει τοις μετρητοίς. Ο πρωταγωνιστής θα συναντήσει παιδικούς του φίλους αλλά μια κοπέλα με τη δυνατότητα να μεταφέρεται σε εναλλακτικές πραγματικότητες μέσω του Soul Space.

Y2K

Στον κόσμο του παιχνιδιού κάθε εχθρός είναι ορατός και όταν ηττηθεί δεν εμφανίζεται ξανά. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος μπορεί να αδειάσει από εχθρούς. Αν όμως απαιτείται grind, τότε ο παίκτης μπορεί να μεταφερθεί στο mind dungeon και να κάνει ακριβώς αυτό. Μάλιστα κάποιες ικανότητες και αντικείμενα είναι διαθέσιμες μόνο μέσω του mind dungeon, άρα οι επισκέψεις σε αυτό, έως ένα βαθμό τουλάχιστον, είναι αναγκαίες. Η επίσκεψη στο mind dungeon έχει κόστος σε κλειδιά που πρέπει να εξασφαλιστούν με μάχες αλλά και με αλληλεπίδραση με NPC.

Η ταχύτητα της μάχης ορίζεται ανά πάσα στιγμή από τον παίκτη, αλλά επηρεάζει και τις απαιτήσεις της από αυτόν. Μπορεί οι μάχες να είναι turn based, αλλά κάποιες κινήσεις όπως dodge και διάφορα combos βασίζονται σε πατήματα που γίνονται σε πραγματικό χρόνο, ο ρυθμός των οποίων εξαρτάται από την ταχύτητα που έχει επιλέξει ο παίκτης.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions