Sleeping Dogs: Definitive Edition – Review

0

Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από την κυκλοφορία του Sleeping Dogs στην προηγούμενη γενιά, ενός τίτλου που διέθετε αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά όπως το σενάριο και το gameplay και αποτέλεσε ένα από τα τελευταία πετυχημένα δημιουργήματά της. Όμως, οι συντελεστές του παιχνιδιού δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ανέλαβαν, με τις ευλογίες της Square Enix, την επανέκδοση του παιχνιδιού στα συστήματα νέας γενιάς. Το Sleeping Dogs: Definitive Edition, όπως ονομάστηκε η νέα αυτή έκδοση, υπόσχεται αρκετές τεχνικές βελτιώσεις και συμπεριλαμβάνει όλα το περιεχόμενο που διατέθηκε με τον καιρό για την πρωτότυπη έκδοση.

Με μια πρώτη ματιά, οι όποιες βελτιωτικές κινήσεις έχουν γίνει δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές. Θα χρειαστεί να περάσει λίγος χρόνος και αρκετή προσοχή ώστε να διαπιστωθούν οι επιμέρους αλλαγές. Αν κάτι ξεχωρίζει αυτό είναι ο ανανεωμένος φωτισμός, με τα κτήρια, τις ακτές και τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ να παρουσιάζονται με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για τις σκηνές δράσης που πλέον έχουν καλύτερη απεικόνιση, αλλά κάποια συχνά προβλήματα με το anti-aliasing που, κυρίως στις καταδιώξεις,  δεν αντέχει να κάνει το ίδιο καλή δουλειά, μειώνουν κάπως την όλη εμπειρία. Την ίδια στιγμή, η προσθήκη νέων καιρικών συνθηκών, όπως η ομίχλη που αποτελούσε μια από τις τεχνικές προσθήκες στη νέα έκδοση, δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από μερικά ωραία cutscenes, μιας και στο κανονικό παιχνίδι τα καιρικά φαινόμενα λάμπουν διά της απουσίας τους.

Sleeping Dogs Definitive Edition sdhd_screenshot_09_1412779096.10.2014_04

Μικρή προσοχή φαίνεται πως έχει δοθεί στα animation καθώς οι κινήσεις των ηρώων του παιχνιδιού είναι αρκετά ξερές και παράγουν σχετικά αντιαισθητικό αποτέλεσμα που σίγουρα δεν παραπέμπει σε τίτλο που έχει κυκλοφορήσει σε νέα γενιά. Πόσο μάλλον όταν έχουν υπάρξει παραδείγματα άλλων remastered κυκλοφοριών, όπως τα Metro ή το Tomb Raider που δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό. Τα πρόσωπα ακόμη και την ώρα της τελικής κρίσης μοιάζουν περισσότερο με μάσκες, ενώ, σε μερικά κοντινά πλάνα, θυμίζουν αγάλματα και όχι μέλη της μαφίας ή αστυνομικούς που πολεμούν για τη ζωή και το μέλλον τους. Ευτυχώς το gameplay έχει μείνει απαράλλαχτο και εξακολουθεί να είναι ποιοτικό. Οι εντολές στη μάχη έχουν ιδανική απόκριση και η οδήγηση στα στενά δρομάκια του Χονγκ Κονγκ παραμένει να είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος.

Πάντως σε κανένα σημείο το παιχνίδι δεν γίνεται ανυπόφορο ώστε να σας απομακρύνει ακόμη και για τα δεδομένα του σήμερα. Οι εξαιρετικοί διάλογοι και η πολύ έξυπνη ιστορία μαζί με τους πολύ καλούς μηχανισμούς ξεχωρίζουν στο Sleeping Dogs, όπως και την πρώτη φορά, άρα αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί μαζί του στο παρελθόν έχει πλέον μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το κάνει. Και μια δικαιολογία λιγότερη βέβαια. Σε αυτό βοηθάει και η προσθήκη των 2 κύριων DLC που είχαν διατεθεί για τον τίτλο, τα οποία προσφέρουν έξτρα περιεχόμενο ως προς την ιστορία αλλά και μερικά ακόμη ψηφιακά καλούδια που βελτιώνουν την εμφάνιση του κεντρικού ήρωα αλλά και των κατοικιών του. Σε γενικές γραμμές, το πακέτο είναι ικανοποιητικό αλλά η “πλήρης” τιμή λιανικής προβληματίζει για το κατά πόσο αξίζει ως αγορά. Δεδομένης μάλιστα και της έλλειψης οποιουδήποτε στοιχείου multiplayer, οι παίκτες θα αναλωθούν στο campaign και σε μερικά, ως επί το πλείστον αδιάφορες, side missions.

Το Sleeping Dogs: Definitive Edition αποτελεί προσπάθεια προσέλκυσης του κοινού που δεν ασχολήθηκε μαζί του την πρώτη φορά. Τυλιγμένο σε ένα περιποιημένο περιτύλιγμα, μπολιασμένο με το DLC και σε αρμονία με το ρεύμα των επανεκδόσεων για τις νέες κονσόλες που επικρατεί στην αγορά, το τελικό αποτέλεσμα είναι ανάμικτο. Δεν αποτελεί ιδιαίτερα εντυπωσιακή διασκευή, ούτε όμως και χάνει όσα το ξεχώρισαν την πρώτη φορά. Αν ήταν πιο “προσγειωμένο” οικονομικά, θα το εκτιμούσαμε.

7

About Author

Ο άνθρωπος που βλέπετε στο avatar δίπλα, δυστυχώς θα προσπαθήσει κάποτε να γίνει σοβαρός, να προσέχει τι λέει και να βγαίνει από το σπίτι του προσέχοντας τι έχει φορέσει και πως φαίνεται στους άλλους. Μην ανησυχείτε όμως, μέχρι τότε, έχει καιρό.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions