Βελτίωση στα οικονομικά της Nintendo, εξακολουθούν οι χαμηλές πωλήσεις του Wii U

0

Η Nintendo αποκάλυψε τα οικονομικά της μεγέθη για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης της αλλά και για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Για το εξάμηνο ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 1714 δις γεν με λειτουργική ζημία στα 215 εκατομμύρια γεν, μέγεθος που ωχριά μπροστά στα 23 δις γεν αντίστοιχης ζημίας για την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Παρόλα αυτά η εταιρεία σημείωσε τελικά κέρδος 14,3 δις γεν, χάρη σε ευνοϊκές νομισματικές ισοτιμίες έναντι του γεν.

Στο τελευταίο τρίμηνο πωλήθηκαν 610.000 Wii U, ποσό διπλάσιο από το αντίστοιχο της περσινής περιόδου, η Nintendo απέδωσε την άνοδο στην κυκλοφορία των Mario Kart 8 και Hyrule Warrios, ωστόσο έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι τον εταιρικό της στόχο. Η εταιρεία θέλει να πουλήσει 3,6 εκατομμύρια Wii U στο οικονομικό έτος, αλλά στο μέσο του έχει φτάσει μόλις στο 1,12 εκατομμύρια. Έπονται γιορτές, amiibo αλλά και Super Smash Bros. For Wii U, οπότε μένει να δούμε αν αυτά είναι αρκετά για να επιταχυνθούν κάπως τα πράγματα.

Οι συνολικές πωλήσεις του Wii U πάντως έφτασαν τα 7,29 εκατομμύρια.

Στο ίδιο τρίμηνο οι πωλήσεις Nintendo 3DS ανήλθαν σε 1,27 εκατομμύρια σε σχέση με τα 2,49 εκατομμύρια κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Σε κάθε περίπτωση το Super Smash Bros. For Nintendo 3DS έχει ήδη πετύχει πωλήσεις 3,12 εκατομμυρίων, ενώ στα 3,12 εκατομμύρια έφτασαν οι πωλήσεις του Tomodachi Life.

Τα Pokémon Omega Ruby και Alpha Sapphire αναμένονται πριν το τέλος του έτους και φανταζόμαστε ότι η επίδρασή τους θα γίνει αισθητή.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions