Total War: Rome II – Emperor Edition – Review

0

Όταν κυκλοφόρησε πέρυσι το Total War: Rome II κέρδισε επάξια τον τίτλο της πιο αμφιλεγόμενης κυκλοφορίας στη σειρά. Ήταν φανερό ότι η The Creative Assembly είχε μεγάλα πράγματα στο μυαλό της, αλλά ο τίτλος χώλαινε κάπως στα σημεία. Η A.I. ήταν αλλοπρόσαλλη, τα loading times σάς επέτρεπαν να πεταχτείτε για ένα καφεδάκι ανάμεσα σε κάθε round, ενώ για να απολαύσετε τα γραφικά του στο έπακρο θα έπρεπε να διαθέτετε ένα πολύ δυνατό μηχάνημα. Μπορεί ορισμένοι κριτικοί να του φέρθηκαν με το γάντι στα reviews τους, αλλά οι παίκτες δεν ήταν και τόσο ευγενικοί. Τον τελευταίο χρόνο η ομάδα ανάπτυξης δεν έπαψε να κυκλοφορεί patches τα οποία διόρθωναν κάποια από τα κακώς κείμενα.

Το δέκατο πέμπτο κατά σειρά patch είναι και αυτό που φέρνει τις σημαντικότερες αλλαγές στον τίτλο. Η Emperor Edition λοιπόν συνδυάζει όλο το δωρεάν περιεχόμενο που είχε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα και προσθέτει ακόμη ένα campaign. Το Imperator Augustus Campaign τοποθετείται χρονικά στο 41 π.Χ, λίγο μετά τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα. Η κατάσταση στη Ρώμη είναι τεταμένη με διάφορες φατρίες να προσπαθούν να αναλάβουν την εξουσία, καταλήγοντας έτσι σε πόλεμο, ο οποίος θα οδηγήσει στην κατάλυση της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας και τη δημιουργία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις παρατάξεις της Ρώμης και να οδηγήσετε τον αρχηγό της στη στέψη του ως πρώτου αυτοκράτορα, ή κάποια από αυτές που βρίσκονται εκτός της ιταλικής χερσονήσου, συμπεριλαμβανομένης και της καινούριας Αρμενίας.

Total War Rome II Emperor Edition TWRII_EE_Battle_Armenia1_1409136775

Πέρα όμως από νέο περιεχόμενο αυτό που είναι σημαντικότερο είναι οι βελτιώσεις στους μηχανισμούς του τίτλου. Ξεκινώντας από την A.I. αμέσως μετά τις πρώτες σας μάχες θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα έχουν γίνει πιο δύσκολα από πριν. Οι εχθρικοί στρατοί δεν συμπεριφέρονται πλέον αλλοπρόσαλλα. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερη στρατηγική και τακτική από μέρους σας. Το μόνο που παρατηρήσαμε ήταν ότι η A.I δείχνει να είναι περισσότερο συντηρητική από ότι θα έπρεπε, ακόμη και σε περιπτώσεις που υπερτερεί αριθμητικά. Βελτιωμένες παρουσιάζονται και οι πολιορκίες. Ευτυχώς πλέον δεν παρουσιάζεται το φαινόμενο του συνωστισμού των στρατιωτών σε μία-δύο σκάλες ενώ υπάρχουν αρκετές ελεύθερες. Όσον αφορά τη συμπεριφορά της A.I στον campaign map, η σημαντικότερη αλλαγή που έγινε είναι στα politics και στη διπλωματία. Αυτά έχουν αποκτήσει πλέον μεγαλύτερο νόημα και χρησιμότητα, με την A.I. να κάνει περισσότερο ορθολογικές επιλογές και να μην έχει παράλογες απαιτήσεις.

Εκτός από την A.I. αλλαγές και βελτιώσεις υπάρχουν σε αρκετούς ακόμη τομείς. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να μην είναι φανερές από την πρώτη στιγμή, αλλά συνολικά κάνουν την εμπειρία που θα αποκομίσετε από το παιχνίδι πολύ καλύτερη. Υπήρξε ένα γενικότερο re-balancing στις μονάδες τον διαφόρων factions το οποίο ισορροπεί περισσότερο τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Επίσης έχει προστεθεί υποστήριξη για Twitch.tv ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε τα κατορθώματά σας. Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα μπορεί ακόμα να χρειάζεται ένα αρκετά δυνατό μηχάνημα για να παίξετε με όλες τις ρυθμίσεις στο μέγιστο, αλλά το optimization έχει βελτιωθεί αισθητά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίζει πιο ικανοποιητικά σε χαμηλότερης ισχύος μηχανήματα, ενώ τα loading times έχουν και αυτά μικρύνει αρκετά. Τόσο οι χάρτες στους οποίους πραγματοποιούνται οι μάχες όσο και αυτός του campaign έχουν δεχθεί αισθητικές αλλαγές και παρουσιάζονται με περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Total War: Rome II – Emperor Edition είναι το Rome II όπως θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει. Αν όχι όλα, τα περισσότερα από τα προβλήματά του έχουν πλέον διορθωθεί, και όσοι διστάσατε να το δοκιμάσετε όταν είχε κυκλοφορήσει, αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία τώρα. Όσοι πάλι είχατε κουρασεί από τα προβλήματά του, ξαναδείτε το και μπορεί να αλλάξετε γνώμη.

8

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions