Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution – Review

0

Για αρχή δείτε καλά την ονομασία του παιχνιδιού. Είναι αδύνατο να μην εντυπωσιαστείτε, έστω και αν έχει συναντήσει ακόμη πιο μακροσκελή τίτλο. Σταθείτε επίσης στην τελευταία λέξη. Διότι, όπως και να το προσεγγίσει κανείς, ο νέος τίτλος Naruto είναι κάθε άλλο παρά επαναστατικός.

Είμαστε πλέον στο στάδιο που η σειρά έχει φτάσει στο ίδιο στάδιο με anime και manga, πράγμα που σημαίνει ότι η CyberConnect2 δεν έχει την επιλογή να πατήσει πάνω στο σενάριο και για αυτό, ουσιαστικά, δεν προσπαθεί καν. Το Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution είναι το ανάλογο των fillers που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ακολουθούν το franchise και όχι μόνο. Το story mode του νέου τίτλου ακούει στο όνομα Ninja Escapades και δεν πρωταγωνιστεί. Την τιμή αυτή έχει το φανταστικό Ninja Tournament που συνδυάζει αναμετρήσεις με εξερεύνηση, ενώ προσφέρει κάθε είδους δικαιολογία για να διασταυρωθούν οι παραπάνω από 100 διαθέσιμοι χαρακτήρες.

Στο βασικό αυτό mode οι μπάρες ενέργειας πάνε περίπατο. Αντί αυτού ο κάθε χαρακτήρας χάνει σφαίρες καθώς δέχεται χτυπήματα, κανείς δεν ξεμένει από ενέργεια, ενώ κερδίζει εκείνος που στο τέλος της μάχης έχει τις περισσότερες σφαίρες. Φανταστείτε το όλο αυτό με τέσσερις χαρακτήρες αντί για δύο και καταλαβαίνετε ότι δεν θέλει και πολύ για να γίνει χαμός. Μεταξύ των μαχών ο παίκτης έχει πρόσβαση στο νησί όπου λαμβάνουν όλα χώρα, μπορεί να αναλάβει side quests και να κερδίσει τη συμπάθεια πολλών άλλων χαρακτήρων, τους οποίους και μπορεί να στρατολογήσει για σύνθεση τριμελούς ομάδας. Σε αυτό το mode εμφανίζονται και Network Clones. Αυτοί είναι χαρακτήρες που φτιάχνονται από άλλους παίκτες (άρα μπορείτε κι εσείς να ετοιμάσετε το δικό σας), εμφανίζονται σε τρίτους και επιστρέφουν με XP και αντικείμενα.

Στο Ninja Escapades, παρά την έμφαση σε νέα “ιστορία” δεν έχει νόημα να περιμένετε πολλά περισσότερα. Όλα περιορίζονται σε τρία μέρη με την πλειοψηφία να αφιερώνεται σε νέα animated cut-scenes που σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες του παιχνιδιού. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην περίπτωση του Mecha Naruto που κάνει την εμφάνισή του στο παιχνίδι. Η παράλληλη εμφάνιση στο anime είναι, ουσιαστικά, κίνηση συνέργειας στην προώθηση του τίτλους της Bandai Namco Games. Μην περιμένετε ιδιαίτερο βάθος, πόσο μάλλον διαλόγους που να στέκονται όπως οι κλασικοί της σειράς. Δείτε το λοιπόν σαν ενδιαφέρουσα παράκαμψη. Δεν διαρκεί πολύ και δεν είναι τυχαίο που παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα.

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Revolution Naruto-Hinata_1408726517

Χωρίς τύχη σε “έτοιμη” πρώτη ύλη η CyberConnect2 έπρεπε να στραφεί κάπου αλλού για να δώσει νέο αέρα στη σειρά και επικεντρώθηκε, μάλλον ευτυχώς, στο σύστημα μάχης. Από καιρό έλεγε πως ήθελε να κάνει τον τίτλο πιο σοβαρή επιλογή για τους φίλους των fighting games και αυτή τη φορά φαίνεται. Υπάρχει σύστημα για reversal αλλά και guard breaks που, φυσικά, αμφότερα καταναλώνουν chakra. Με λίγα λόγια δεν είναι “για χόρταση”. Άρα όχι και τόσο για εκμετάλλευση. Επιπλέον ο παίκτης επιλέγει το είδος των ειδικών κινήσεων στις οποίες έχει πρόσβαση η ομάδα του, μεταξύ των Ultimate Jutsu, Awakening και Team. Η επιλογή δημιουργεί άλλη δυναμική στις αναμετρήσεις. Στην πρώτη περίπτωση η επίπτωση είναι προφανής, ενώ η σύνθεση της ομάδας ορίζει και το ομαδικό jutsu. Στο Awakening αντίστοιχα ο παίκτης μπορεί να είναι buffed πιο συχνά. Στην τελευταία περίπτωση τα πράγματα είναι…ενδιαφέροντα. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περιστασιακές επιθέσεις, ακόμη και για ανθρώπινες ασπίδες, με την ελπίδα να βρει ο παίκτης ανοίγματα ή να γλιτώσει τα χειρότερα. Στην πράξη η ιδέα αυτή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης με συνέπεια οι τρεις “κατευθύνσεις” να ταιριάζουν με σε άλλα στιλ μάχης αλλά να μη φαίνονται και τόσο ισοδύναμες.

Αυτό είναι βέβαια και το κλασικό ελάττωμα της σειράς που οι νέοι μηχανισμοί δεν μπορούν να κρύψουν κάτω από το χαλί. Το πλήθος των χαρακτήρων είναι τέτοιο που υπονομεύει κάθε προσπάθεια εξισορρόπησης. Μπορεί το βάρος να πέφτει αλλού αυτή τη φορά, μπορεί η συνεχής κίνηση στο χώρο να μην είναι το ίδιο πανάκεια όσο στο παρελθόν, αλλά μια βόλτα online δείχνει ότι όλοι πέφτουν με τα μούτρα στους χαρακτήρες με σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα, ακυρώνοντας τη χρησιμότητα των αναμετρήσεων στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

Η CyberConnect2 έκανε όντως προσπάθεια να βελτιώσει τα συστήματα του Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution, όχι όμως να διορθώσει μερικές από τις αδυναμίες που όχι απλά ταλανίζουν αλλά χαρακτηρίζουν τη σειρά. Κατά κανόνα οι fans ακολουθούν τη σειρά και για τη σύνδεσή της με τα γεγονότα των manga και anime. Με αυτή να λείπει ουσιαστικά αυτή τη φορά, όπως και η αίσθηση συμμετοχής σε γεγονότα που λατρεύονται από το κοινό, οι αδυναμίες αυτές, παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο, γίνονται πιο αντιληπτές.

Ακριβώς όπως περιμένει κανείς από επεισόδια fillers. Διασκεδαστικό μεν, αλλά κάθε άλλο παρά επαναστατικό.

Version Tested: PS3

6

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions