Έρχεται το τέλος του PlayStation Home

0

Οι πιθανότητες λένε ότι οι περισσότεροι κάτοχοι του PS3 δεν θυμούνται ή δεν παρατήρησαν ποτέ τι εστί PlayStation Home. Η υπηρεσία παρουσιάστηκε αρχικά ως η κοινωνικότερη “απάντηση” της Sony στο Xbox Live και παρά τα τελευταία updates, ο ειδικός Τύπος και τελικά και οι χρήστες δεν κατάφεραν να βρουν τη χρησιμότητά του.

Οι παίκτες μπορούσαν να έχουν το δικό τους χώρο με mini games, ενίοτε συνδεδεμένα με “κανονικούς” τίτλους του PS3, αλλά και κοινόχρηστες περιοχές που θύμιζαν κάτι από Second Life. Υπάρχει λόγος βέβαια που δεν μετακόμισε ποτέ η ιδέα στο PS4, όπως και για την πρότερη ανακοίνωση ότι ήρθε το τέλος της υπηρεσίας για την ασιατική αγορά.

Τώρα απλά έρχεται η ώρα και για τη Δύση. Το PlayStation Home θα πάψει να λαμβάνει νέο περιεχόμενο από τις 12 Νοεμβρίου, ενώ οι χρήστες δεν θα μπορούν να κατεβάσουν οτιδήποτε σχετικό από τις 26 Νοεμβρίου (ή από τις 3 Δεκεμβρίου αφού η Sony αλλού αναφέρει τη μία και αλλού την άλλη ημερομηνία).

Το οριστικό τέλος της υπηρεσίας θα έρθει στις 31 Μαρτίου 2015. Ταυτίζεται συνεπώς με το κλείσιμο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης της ιαπωνικής εταιρείας.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions