The Golf Club – Review

0

Το Golf στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σαν άθλημα, καθώς μπορεί να υπάρχουν κάποια οργανωμένα μέρη όπου μπορείτε να παίξετε, όμως το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού είναι μειωμένο. Εδώ παρόλα αυτά έχουμε την πιο πρόσφατη προσπάθεια της HB Studios, έναν τίτλο που προσεγγίζει το ευγενές άθλημα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερα, ίσως επηρεασμένοι από το έξυπνο λογοπαίγνιο που αποτελεί την ονομασία του παιχνιδιού. Μετά την εγκατάσταση το The Golf Club σάς εισάγει σε tutorial προκειμένου να σας καθοδηγήσει στους βασικούς χειρισμούς του τίτλου, για να καταφέρετε να πετύχετε τον στόχο σας βάζοντας το γνωστό άσπρο μπαλάκι στην τρύπα κάθε επιπέδου με όσον το δυνατόν λιγότερα χτυπήματα. Εδώ καλείστε και να εξοικειωθείτε με το χειρισμό, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ελαφρώς δύστροπος.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά παιχνίδια, θα έχετε μεν την απαιτούμενη εξοικείωση και θα μπορείτε να εκτελείτε τις βολές όπως επιθυμείτε, όμως είναι ο ρόλος του κάθε πλήκτρου που θα προτιμούσαμε να είναι πιο ξεκάθαρος. Για παράδειγμα σημαδεύετε με τον αριστερό αναλογικό μοχλό, ενώ ελέγχετε τη δύναμη και τη κατεύθυνσή του ίδιου του χτυπήματος με το δεξί. Και ενώ η κατευθυντικότητα του κάθε χτυπήματος έχει δοθεί με χαρακτηριστική ακρίβεια και βλέπετε αλλαγή στην κατεύθυνση της μπάλας ακόμα και με την ελάχιστη κίνηση του δεξιού αναλογικού αριστερά-δεξιά, η δύναμη δεν εφαρμόζεται το ίδιο λεπτομερώς και θα χρειαστείτε ώρες πειραματισμού για να είστε σε θέση να την υπολογίσετε σωστά πριν από κάθε χτύπημα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα παρακάμπτεται κάνοντας χρήση του συνδυασμού mouse/keyboard, όμως μιλάμε για τίτλο που κυκλοφορεί ήδη και στο Xbox One και PlayStation 4, όπου μάλλον δεν θα υπάρχει η παραπάνω δυνατότητα.

Ξεπερνώντας το μικρό σκόπελο του χειρισμού, δυστυχώς, δεν έχετε και πολλά παραπάνω πράγματα να κάνετε στον ίδιο τον τίτλο. Career mode δεν υπάρχει συνεπώς ούτε και ουσιαστική εξέλιξη στον ψηφιακό σας παίκτη και ο μόνος τρόπος να παίξετε, είτε offline είτε online, είναι να διαλέξετε κάποιο έτοιμο επίπεδο από αυτά που έχουν κατασκευάσει και μοιραστεί οι υπόλοιποι παίκτες και να προσπαθήσετε να περάσετε το ρεκόρ των φίλων σας ή τρίτων παικτών.

The Golf Club TGC_04

Το μοντέλο φυσικής είναι διεκπεραιωτικό, με το μπαλάκι να κυλάει χαρακτηριστικά εύκολα στα “οργωμένα” κομμάτια της κάθε πίστας, πιο δύσκολα στα μέρη που υπάρχει περισσότερο γρασίδι και να “καρφώνεται” στο έδαφος όταν πετυχαίνετε τμήματα άμμου. Επιπλέον, το κάθε είδος εδάφους επηρεάζει διαφορετικά και το χτύπημα σας, οπότε θα πρέπει να το λαμβάνετε υπόψιν κάθε φορά για να φέρετε το μπαλάκι όσο πιο κοντά γίνεται στο στόχο.

Από την άλλη, ο τεχνικός τομέας του τίτλου δεν είναι τόσο δουλεμένος. Το frame-rate αυξομειώνεται συνεχώς χωρίς να συμβαίνει τίποτα ιδιαίτερο επί της οθόνης, ενώ το pop-up είναι έντονο είτε αναφερόμαστε στα τμήματα του περιβάλλοντος, όπως τα δέντρα, είτε στις σκιάσεις που αρχικά εμφανίζονται “θολές” και “καθαρίζουν” μετά από λίγο. Τέλος, τα αντικείμενα που υπάρχουν διάσπαρτα στα επίπεδα έχουν μικρό βαθμό λεπτομέρειας στο σχεδιασμό τους, γεγονός που όμως δεν ενοχλεί από την στιγμή που είστε συγκεντρωμένοι στο ίδιο το άθλημα.

Και ενώ κάπου εδώ θα μπορούσε να τελειώνει το κείμενο εάν αναφερόμασταν στο gameplay και στην προσομοίωση του αθλήματος εντός του τίτλου, θα αφήναμε εκτός το μοναδικό στοιχείο που ξεχωρίζει το The Golf Club από τον ανταγωνισμό, που δεν είναι άλλο από τον απίστευτα λεπτομερή content creator. Πιο απλά, τη δυνατότητα να κατασκευάσετε δικές σας πίστες.

Οι επιλογές που έχετε σε αυτό το mode περιορίζονται μόνο από τη φαντασία σας. Μπορείτε να διαμορφώσετε κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια στο επίπεδο, όπως τη μορφολογία του εδάφους, τις αμμοπαγίδες, τη βλάστηση και το γενικότερο περιβάλλον κάτι που φυσικά θα σας απασχολήσει ώρες ολόκληρες και χαρίζει στον τίτλο περισσότερη αξία από ότι ένα απλό παιχνίδι golf. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον editor εμφανίζεται και το μοναδικό licenced στοιχείο του τίτλου, η σφραγίδα του διάσημου golfer Greg Norman. Αφού ολοκληρώσετε τη δημιουργία μιας πίστας, μπορείτε να τη δοκιμάσετε είτε μόνοι σας, είτε συνεργατικά με κάποιο φίλο σε local multiplayer και έπειτα να την ανεβάσετε online, όπου υπάρχει η δυνατότητα να παιχτεί από ολόκληρη την κοινότητα του παιχνιδιού. Οι δημιουργοί, περιλαμβάνοντας τον εν λόγω editor, έχουν ουσιαστικά πετάξει το μπαλάκι της μακροβιότητας του τίτλου στους ίδιους τους παίκτες.

Καταλήγοντας, το The Golf Club δεν χαρακτηρίζεται ως κακός τίτλος. Μπορεί το campaign και η εξέλιξη του παίκτη σας να λάμπουν διά της απουσίας τους, όμως θεωρούμε ότι η δυνατότητα να δημιουργήσετε δικά σας επίπεδα αναπληρώνει με το παραπάνω αυτήν την έλλειψη. Το μοντέλο φυσικής λειτουργεί ικανοποιητικά και ο ελαφρώς δύστροπος χειρισμός μετά από λίγες ώρες ενασχόλησης δεν θα σας απασχολεί, ενώ τα προβλήματα του τεχνικού τομέα ενδέχεται να επιλυθούν σε μελλοντικά patches. Το μόνο που απομένει, είναι να κερδίσει και το στοίχημά του με τον χρόνο, κάτι που δυστυχώς ή ευτυχώς είναι στα χέρια της κοινότητας.

6

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions