Warriors Orochi 3 Ultimate – Review

0

Σε περίπτωση που ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο, η Omega Force της Koei Tecmo είναι το μεγαλύτερο εργοτάξιο της βιομηχανίας. Το Warriors Orochi 3 Ultimate είναι ο τρίτος τίτλος Warriors που φτάνει φέτος στο ράφι, ψηφιακό ή και φυσικό, ενώ αναμένεται ένας ακόμη τίτλος, δηλαδή το Samurai Warriors 4, πριν το τέλος του έτους. Το ίδιο το Warriors Orochi 3 Ultimate είναι η τέταρτη κατά σειρά έκδοση του Warriors Orochi 3, αφού ακολουθεί την πρωτότυπη, την έκδοση Special για PSP και τη Hyper για Wii U.

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι το Warriors Orochi 3 Ultimate, όσο Ultimate και αν είναι σε σημεία, δεν σχετίζεται με ανάλογο χαρακτηρισμό σε τεχνικό επίπεδο. Σαφώς και στα νέα συστήματα θα δείτε περισσότερο “κόσμο” στην οθόνη, όχι όμως σημαντικές διαφορές στα επί μέρους σημεία, πόσο μάλλον στο pop in που ζει και βασιλεύει. Τι νόημα έχει το “μπούγιο” αν δεν είναι έκπληξη, σωστά; Ειλικρινά μιλώντας το pop in είναι περισσότερο τυπικό και αισθητικό πρόβλημα παρά πρακτικό. Η απόσταση στην οποία παρατηρείται είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια ανησυχίας. Αποτελεί όμως ένδειξη ότι έγιναν τα απαραίτητα και όχι θαύματα για την τελευταία έκδοση του Warriors Orochi 3 Ultimate.

Πάντως όσοι επένδυσαν στο πρωτότυπο πριν από 2 χρόνια, μπορούν να μεταφέρουν κανονικά την πρόοδό τους στην έκδοση Ultimate. Η διαδικασία αποτελεί σπουδή στο κακώς εννοούμενο UI, αλλά μία φορά θα χρειαστεί να την ακολουθήσετε άρα θα την ξεχάσετε και εύκολα. Χρειάζεται όμως προσοχή αφού η μεταφορά πρέπει να γίνει την πρώτη φορά που τρέχει ο νέος τίτλος, ειδάλλως ο κόπος σας θα πάει χαμένος.

Σε κάθε περίπτωση οι τίτλοι Warriors είναι σχεδιασμένοι ώστε να καταπίνουν άπειρες ώρες του χρόνου σας και το Warriors Orochi 3 Ultimate φροντίζει να έχει και μερικές αφορμές ακόμη. Δεν θα σας κουράσουμε με το σενάριο, αφού, σε αντίθεση με τα άλλα μέλη του franchise, αποτελεί τελείως φανταστικό crossover. Αρκεί να θυμάστε ότι ο κλασικός μυθικός δαίμονας (εξ Ιαπωνίας) ονόματι Orochi διαλύει τον κόσμο, κυρίως Κινέζοι και Ιάπωνες μαχητές τα έχουν κάνει μαντάρα, αλλά επιστρέφουν πίσω στο χρόνο για να διαμορφώσουν πλεονεκτικότερες περιστάσεις. Τα ιαπωνικά voice overs διατηρούν την ανάλογη ατμόσφαιρα μέχρι να συνειδητοποιήσετε την πυκνότητα του μελοδράματος και να σταματήσετε να ασχολείστε με το οτιδήποτε πέραν του levelling, της συλλογής χαρακτήρων κ.λπ.

Warriors Orochi 3 Ultimate Gauntlet_09_Formation

Όλα είναι όπως ενδεχομένως τα θυμάστε με μερικούς χαρακτήρες (άρα και αποστολές που να τους κρατούν στο προσκήνιο), νέο πρόλογο, νέο επίλογο και, πάνω από όλα, νέα modes. Στο Ultimate θα βρείτε λοιπόν 145 χαρακτήρες με το δικό τους fighting style, έστω και αν αυτό περιορίζεται σε ένα όπλο και μια χούφτα από combos. Βέβαια το ότι όλο και σε κάτι διαφέρει ο καθένας, πόσο μάλλον σε τέτοιο πλήθος, είναι μια από τις μικρές επιτυχίες της ομάδας ανάπτυξης. Εκτός από το Story Mode, θα απασχοληθείτε και με το Duel Mode. Το είδαμε στην έκδοση Hyper για το Wii U, αλλά είναι η πρώτη σας ευκαιρία να το δοκιμάσετε σε οποιαδήποτε άλλη κονσόλα. Εδώ τρεις χαρακτήρες σε κάθε πλευρά, μάχονται, ένας εναντίον ενός, με στόχο την επιβίωση και την επικράτηση. Αν αυτό σας θυμίζει τον πρώτο τίτλο Dynasty Warriors,  τότε είστε ιδιαίτερα αφοσιωμένοι στη σειρά της Koei Tecmo. Φυσικά το σύστημα μάχης δεν είναι φτιαγμένο για τέτοιες περιπέτειες, αλλά αν ξεπεράσετε την AI και αφοσιωθείτε σε local ή online multiplayer, θα περάσετε καλύτερα.

Στο Musou Battlefields θα έχετε την ευκαιρία να “πειράξετε” χάρτες από τους οποίους περάσατε αλώβητοι στο story mode, να αλλάξετε τη θέση και τις ατάκες αξιωματικών για παράδειγμα, όχι όμως να κάνετε και ό,τι θέλετε από άκρη σε άκρη. Η δημιουργία του καθενός διατίθεται και σε άλλους παίκτες, είτε θέλετε να μαζέψετε γνώμες και υπερηφάνεια ή απλά να βρείτε έτοιμο υλικό.

Η πραγματικά νέα προσθήκη βέβαια είναι το Gauntlet Mode. Εδώ η ομάδα τριών ηρώων που επιλέγει ο παίκτης ρίχνεται σε χάρτη το μεγαλύτερο μέρος του οποίου επισκιάζεται από το λεγόμενο “μίασμα”. Όσο παραμερίζεται το μίασμα, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα και η ήττα είναι απλά μέρος του προγράμματος. Αντέξτε, βρείτε την έξοδο και σας περιμένει πλουσιοπάροχο loot. Χάστε και τουλάχιστον θα συγκεντρώσετε XP. Σε κάθε περίπτωση θα αποσπάτε κάτι χρήσιμο αφού κάθε κέρδος δεν περιορίζεται στο mode που προέκυψε αλλά ισχύει όπου και αν βρεθούν οι χαρακτήρες σας. Ο τίτλος προσπαθεί έτσι κι αλλιώς να είναι πιο φιλικός αφού αφήνει στην άκρη και βαθμούς που θα σας επιτρέψουν να προχωρήσετε πιο γρήγορα με κάποιον χαρακτήρα που μόλις αποκτήσατε, αντί να ξεκινήσετε πάλι από το μηδέν.

Με λίγα λόγια ο χαρακτηρισμός “Ultimate” εστιάζει περισσότερο στο περιεχόμενο. Τέτοια είναι η φούρια για προσθήκες που θα δείτε χαρακτήρες όπως Kazumi, Sophitia και άλλους από διαφορετικούς τίτλους/σειρές της Koei Tecmo. Διορθώσεις επί της ουσίας δεν θα βρείτε όμως. Η κάμερα εξακολουθεί να κάνει όσα λιγότερα μπορεί για να σας διευκολύνει, αφού ακόμη και η γωνία της σε σχέση με το έδαφος καταλήγει να περιορίζει την ορατότητα. Το σύστημα μάχης δεν έχει να δείξει κάτι νέο, η μηχανή γραφικών, όπως είναι λογικό άλλωστε, δεν βελτιώνεται επαρκώς ώστε να έχει αντίκτυπο στο gameplay και το αποτέλεσμα είναι κάτι σαν πακέτο ταινίας/σειράς με ακόμη περισσότερα extras.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν να στραφούν σε αυτό οι τελειομανείς, πόσο μάλλον από τη στιγμή που μπορούν να διατηρήσουν την πρόοδό τους με μεγαλύτερη ευκολία αυτή τη φορά, ενώ κάποιοι άλλοι φίλοι των τίτλων Warriors/Musou δεν αποκλείεται να περιμένουν για το Samurai Warriors 4 και το πραγματικό ίσως ντεμπούτο-εξέλιξη της σειράς στο νέο hardware. Το σίγουρο είναι πως αν αφιερωθείτε στο Warriors Orochi 3 Ultimate, έχετε πολλές, πάρα πολλές ώρες gameplay μπροστά σας.

6

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions