Η Nintendo παρουσίασε νέα 3DS και 3DS XL

9

Κατά τη διάρκεια του Nintendo Direct που έλαβε χώρα σήμερα, η Nintendo ανακοίνωσε νέα μοντέλα 3DS και Nintendo 3DS με επιπλέον πλήκτρα αλλά και ισχυρότερη CPU.

Τα νέα μοντέλα αναφέρονται ως New Nintendo 3DS και New Nintendo 3DS XL και θα κυκλοφορήσουν στην ιαπωνική αγορά από στις 11 Οκτωβρίου.

Το New Nintendo 3DS θα έχει οθόνες κατά 20% μεγαλύτερες από εκείνες που έχει το τρέχον Nintendo 3DS αλλά οι διαστάσεις του New Nintendo 3DS XL θα είναι ίδιες με τον προκάτοχό του. Ωστόσο υπάρχουν και διαφορές ουσίας. Χρησιμοποιούνται βελτιωμένες οθόνες για καλύτερη απόδοση του 3D σε μεγαλύτερο εύρος γωνιών (δηλαδή με ευρύτερα sweet spots), υποδοχή micro SD, τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς αρχείων από και προς υπολογιστή, πλήκτρα ZL και ZR που βρίσκονταν στο Circle Pad Pro αλλά και C buttons που θα λειτουργεί, κατά το C stick στο χειριστήριο του Gamecube, ως δεύτερος αναλογικός μοχλός. Το πλήκτρο-μοχλός βρίσκεται πάνω αριστερά από τα χρωματιστά πλέον face buttons. Βελτιώσεις θα εφαρμοστούν και στον web browser ενώ νέα, ταχύτερη CPU υπόσχεται υψηλότερη απόδοση αλλά και γρηγορότερη απόκριση και downloads.

Τέλος έχει θύρα mini USB αλλά και NFC, άρα δεν θα χρειάζεται περιφερειακό, όπως τα κλασικά 3DS για υποστήριξη amiibo.

Οι νέες εκδόσεις θα διατεθούν σε τιμή 16.000 και 18.800 yen αντίστοιχα.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

9 Comments

  1. Καλά ακούγονται. Βέβαια είναι προ φόρων και ο θεός ξέρει πόσο θα αλλάξουν μέχρι να έρθουν εδώ.

    Πολύ περίεργη γεύση μου αφήνει εξ αρχής η κίνηση πάντως. Μου φαίνεται πως πιο πολύ σύγχυση θα προκαλέσει με νέο επεξεργαστή και “δεύτερο αναλογικό” μοχλό, παρά ενθουσιασμό.

  2. Τώρα Μάνο να μιλήσω ή όχι; Απλά σου θυμίζω την έντονη διαφωνία που είχαμε επί του θέματος -οι διάλογοι υπάρχουν ακόμη καταγεγραμμένοι στο disqus- με εμένα να επιμένω για την αναγκαιότητα της προσθήκης του δεύτερου αναλογικού. Καλή κίνηση από πλευράς nintendo που δίνει τη δυνατότητα σε αρκετό κόσμο να απολαύσει ακόμη καλύτερα τίτλους που έχουν ήδη κυκλοφορήσει (Kid Icarus) ή που θα κυκλοφορήσουν στη συνέχεια.

    Για όσους τώρα μιλάνε για μπέρδεμα απλά να θυμίσω ότι το 3DS έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό και μία ανανέωση κρίνεται παραπάνω από αναγκαία. Θυμίζω πάλι το “μπέρδεμα” με GB και GBC με το δεύτερο να έχει τίτλους που παίζονταν μόνο σε αυτό. Τέλος ας μην ξεχνάμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Nintendo η οποία πρέπει οπωσδήποτε να ανακοινώσει κέρδη μέχρι και τον Μάρτιο. Ο ίδιος ο Iwata έχει ουσιαστικά προαναγγείλει την αποχώρησή του εμμέσως πλην σαφώς σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο (4 χρόνια χασούρας είναι δυσβάσταχτα ακόμη και για μία εταιρεία με την κερδοφορία δεκαετιών της Nintendo).

    Για το τελευταίο συνδυάστε το και με τις επιπλέον απολύσεις 320 ατόμων από την NOE με ουσιαστική παραχώρηση του μεταφραστικού σε εξωτερικούς συνεργάτες για περισσότερη ευελιξία, κίνηση που είχε προβλεφθεί από πλευράς μου προ μηνών όταν είχαμε το κλείσιμο τότε των γραφείων στη Γερμανία (και αυτά υπάρχουν στο Disqus για όποιον ενδιαφέρεται) και αντιλαμβάνεστε πως αυτό που είχα γράψει τότε, πως δηλαδή “πάση θυσία” θέλει να φτάσει η Nintendo σε θετικό πρόσημο, ισχύει και με το παραπάνω.

    Και καλή συνέχεια :)

    Υ.Γ. Μία στο τόσο θα επανέρχομαι. Τα σημερινά δικαίωσαν για ακόμη μία φορά τα όσα έλεγα και λέω εδώ και χρόνια, οπότε η παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία. Όποιος κάτσει να διαβάσει τα όσα έγραφα στο disqus από το 2011 θα αντιληφθεί πως τα όσα ανακοινώνονται πλέον έχουν προβλεφθεί από πλευράς μου με εξαιρετική ακρίβεια. Όλως τυχαίως τα ίδια έγραφα και στην ΝΟΑ στο μεσοδιάστημα (μέχρι και το καλοκαίρι που αποφάσισα να ξεκόψω για προσωπικούς λόγους).

    • Το ότι κάτι παρόμοιο μπορεί να έγινε και την εποχή του GBC δεν σημαίνει πως δεν είναι πιθανό να γίνει και τώρα. Δεν λέω πως είναι “σωστό” να συμβεί, αλλά δεν είναι δύσκολο να μπλεχτεί ο κόσμος και να μην αντιληφθεί πως οι τίτλοι που θα παίζουν μόνο στο New 3DS θα είναι εξαιρέσεις (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) και το αντίθετο. Αμφιβάλω κιόλας αν η ίδια η Nintendo καταφέρει να το κάνει απόλυτα ξεκάθαρο έτσι και αλλιώς.

      Τώρα σε καθαρά προσωπικό επίπεδο ο δεύτερος “αναλογικός” πιο πολύ ημίμετρο μου μοιάζει. Τα ZR, ZL μου φαίνονται σε πολύ κακή θέση ακόμα και για μένα που έχω πιο μακριά δάχτυλα. Άντε να τα πατήσεις χωρίς να πατηθούν και τα R,L. Αν δεν το πιάσω βέβαια δεν μπορώ να ξέρω, αλλά σε πρώτη ανάγνωση αυτά βλέπω.

      Υ.Γ. Καλώς μας ξαναματαήρθες :)

    • Βρε μίλα όσο σου κάνει κέφι. :)

      Και τα θυμάμαι. Εξακολουθώ να διαφωνώ βέβαια. Δέχομαι όμως ότι, έτσι κι αλλιώς, απλή λύση δεν υπάρχει.

      Όσο για τα του GB και GBC, άλλο τα 8 χρόνια απόσταση και άλλο τα 3. Το GBC αντιμετωπίζεται ως κανονικός διάδοχος, όχι ως revision.

      Επίτηδες είδα σήμερα το σχόλιό σου γιατί ετοίμαζα σχετικό άρθρο. Να τσιτωθούμε και λίγο :ρ

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions