Batman: Arkham Knight Hands On Preview

0

Ένας από τους τίτλους που τράβηξε περισσότερο την προσοχή μας φέτος στην Κολωνία ήταν το Batman: Arkham Knight της Rocksteady Studios. Μετά από την κυκλοφορία του Origins που περισσότερο ήταν ένα χλιαρό filler παρά οτιδήποτε άλλο, η αλήθεια είναι πως ο γράφων δεν κατάφερε να ενθουσιαστεί τόσο με την αποκάλυψη του Batman: Arkham Knight. Από την άλλη, το γεγονός πως μιλάμε για την Rocksteady αυτή τη φορά, τη μαμά του franchise, σημαίνει αυτομάτως πως παρόντα είναι και κάποια εχέγγυα ποιότητας. Και έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα με το Batman: Arkham Knight.

Το demo που είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε, λάμβανε χώρο στο booth της Warner Bros. υπό καθεστώς απόλυτης μυστικοπάθειας όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών ή video. Και είναι κάπως κρίμα γιατί ο τίτλος δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί από τεχνικής άποψης. Το εισαγωγικό δε, cutscene, όπου μας δίνεται το πλαίσιο της εν λόγω αποστολής είναι από εκείνα που ρίχνουν πολύ εύκολα σαγόνια. Και ο τίτλος έτρεχε σε PS4, πράγμα που χαροποίησε ιδιαίτερα τον γράφοντα, όσον αφορά τις δυνατότητες της νέας γενιάς.

Ο στρατός λοιπόν του Arkham Knight, ενός χαρακτήρα που δεν έχει εμφανιστεί ξανά στο σύμπαν της DC αλλά υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες του τίτλου, έχει καταλάβει το κτίριο της Ace Chemicals σκοπεύοντας να αποκτήσει πρόσβαση σε χημικές ουσίες ικανές να παραλύσουν ολόκληρη την πόλη. Ο Batman δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το party και ήδη από το ξεκίνημα του demo συναντά τον επιθεωρητή Gordon και τους ανθρώπους του, ανίκανους να αποκτήσουν πρόσβαση στην περίβολο του κτιρίου μιας και η γέφυρα που παρέχει πρόσβαση έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο Dark Knight όμως έχει τους δικούς του τρόπους. Και κάπου εκεί πήραμε εμείς τον έλεγχο. Και συνειδητοποιήσαμε πως το cutscene έτρεχε σε πραγματικό χρόνο με την μηχανή του παιχνιδιού. Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ και προσπαθώντας να εξοικειωθούμε καλύτερα με την κάμερα του τίτλου, καταφέραμε να ρίξουμε ένα γρήγορο βλέμμα στην Gotham City και τα απολύτως εντυπωσιακά εφέ φωτισμού που τη στόλιζαν εκείνη τη στιγμή. Μία εντυπωσιακή καταιγίδα μαινόταν, κεραυνοί, λυσσαλέα βροχή και αδυσώπητοι άνεμοι. Και ο ήρωάς μας να χρησιμοποιεί το grapple hook του για να σκαρφαλώσει το κτίριο υπό την κάλυψη της καταιγίδας. Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το σημείο να καλωσορίσουμε το νέο και αναβαθμισμένο grapple hook που, εκτός της σαφέστατα εκτενέστερης απόστασης που μπορεί πλέον να καλύψει, μπορεί και να χρησιμοποιηθεί συνεχόμενα για αστραπιαίες αναρριχήσεις στους ουρανοξύστες του Gotham. Κρατώντας πατημένο το R1 ο Batman εκτελεί με ένα αρκετά εντυπωσιακό animation μία συνεχή ανάβαση. Ξεκάθαρο υποπροϊόν της αισθητά αυξημένης κλίμακας του τίτλου. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην κορυφή του κεντρικού κτιρίου της Ace Chemicals.

Batman Arkham Knight bak_sshot085

Οι υποτακτικοί του Arkham Knight ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε σε εκείνο το σημείο η Oracle, είχαν καταφέρει να κρατήσουν αιχμαλώτους μερικούς εργαζομένους της Ace. Ώρα λοιπόν για το πιστό batarang που εκτελεί και χρέη drone. Εκτοξεύοντάς το, ο παίκτης, μπορεί να το ελέγξει και μέσω ενός mini-game να σκανάρει το χώρο για το DNA των αιχμαλώτων. Χωρίς να χαθεί πολύς χρόνος καταφέραμε να εντοπίσουμε τον πρώτο. Χρησιμοποιώντας έναν αεραγωγό, βρεθήκαμε πολύ γρήγορα στο σημείο κράτησής του και καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τους τρεις ένοπλους εχθρούς που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του. Πλέον, όταν οι εχθροί βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλον και ο Batman έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα αρκετά εντυπωσιακό chained takedown, απλά στρέφοντας την κάμερα από τον έναν εχθρό στον άλλον. Αστραπιαία και εξαιρετικά ρευστά. Κάπως έτσι και ο Batman μπόρεσε να ανοίξει την κεντρική πύλη του κτιριακού συμπλέγματος. Η γέφυρα ωστόσο παρέμενε κατεστραμμένη.

Και περνάμε λοιπόν στο πιο βασικό gadget του παιχνιδιού που δεν είναι άλλο από το Batmobile. Προφανώς και έχει τοποθετηθεί επιμελώς στο menu των gadgets του Batman καθώς δεν είναι απαραίτητο το πιλοτάρισμα από τον ίδιο τον Dark Knight για τη χρήση του. Παίρνοντας τον έλεγχο του Batmobile δεν μας ήταν δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε την άκρη της κατεστραμμένης γέφυρας λίγο πιο δημιουργικά. Στρέφοντας την πανίσχυρη τροχαλία του Batmobile στην άκρη της μεταλλικής γέφυρας καταφέραμε με την απίστευτη ροπή του οχήματος να την στρέψουμε προς τα πάνω δημιουργώντας μία ράμπα. Με τις ικανότητες ώθησης του Batmobile λοιπόν ήταν παιχνιδάκι να μπει στον κεντρικό περίβολο της Ace Chemicals. Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπο με τα tanks του Arkham Knight. Κρατώντας το L2, το Batmobile έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε όχημα μάχης. Τα όπλα και οι τροχοί του εκτείνονται δίνοντας του ευελιξία κινήσεων κατά τη διάρκεια της μάχης σε όλους τους άξονες κίνησης. Το γεγονός δε πως εμφανίζονται οι τροχιές των βλημάτων των αντιπάλων tanks επί της οθόνης, κάνει τη μάχη μία εύκολη υπόθεση για το Batmobile. Έτσι ξεφορτωθήκαμε συνοπτικά τα αντίπαλα tankss της κεντρικής εισόδου και προχωρήσαμε προς το κέντρο του συμπλέγματος κατεδαφίζοντας πύλες με περίσσια άνεση χάρη στην τροχαλία και φυσικά διαλύοντας κάθε εμπόδιο με την ωμή ισχύ του Batmobile.

Καταφέραμε να φτάσουμε σε έναν ακόμα όμηρο του στρατού του Arkham Knight. Αυτή τη φορά, ελέγχοντας τον Batman, καταφέραμε να βρεθούμε πίσω από το γυάλινο plexiglass όπου βρισκόταν ο κρατούμενος και να τον ελευθερώσουμε. Η ουσία είναι όμως πως όλο αυτό ήταν μία παγίδα. 7-8 άντρες του και ο Arkham Knight αυτοπροσώπως, έκλεισαν την είσοδο και όλα φαινόντουσαν κάπως μάταια. Το καλό όμως με το Batmobile -όπως είπαμε και πριν- είναι πως ο Batman μπορεί να το χειριστεί και χωρίς να το πιλοτάρει. Όσο ο Arkham Knight λοιπόν ασχολιόταν με το αρχετυπικό λογύδριο της τελευταίας στιγμής, εμείς φέραμε σιγά-σιγά το Batmobile σε απόσταση βολής, κλειδώσαμε στο στόχαστρο όλους τους εχθρούς και ανοίξαμε πυρ με το όπλο καταστολής. Η κατάσταση αντιστράφηκε σε δευτερόλεπτα. Ο Arkham Knight τράπηκε σε φυγή και εμείς μείναμε εκεί να αποτελειώσουμε ό,τι έμεινε και να συνοδεύσουμε τον αιχμάλωτο με ασφάλεια στον επιθεωρητή Gordon.

Λίγο αργότερα τελείωσε και το hands on μας με τον τίτλο της Rocksteady. Ένα hands on που κατάφερε να αναζωπυρώσει τις ελπίδες μας για το franchise και να μας κάνει εκ νέου να περιμένουμε την επιστροφή του Dark Knight. Κυρίως όμως, αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν η σύμπλεξη του “μικρόκοσμου” του Batman με τον “μακρόκοσμο” του Batmobile. Το γεγονός πως η εξαιρετικά αυξημένη κλίμακα του τίτλου καταφέρνει να λειτουργεί ουσιωδώς στον τίτλο χωρίς να αποτελεί τροχοπέδη του ρυθμού.

Ας κάνουμε υπομονή όμως. Δεν αργεί το 2015.

About Author

Κάνοντας τη ζωή σας δύσκολη από το 1990. Με υπευθυνότητα, ειρωνεία και κυνισμό. Κάνω πολλά. Κυρίως γράφω. Για games και κινηματογράφο κατά προτίμηση.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions