Νέο Authority, “new threads”, επιστροφή για την Gamescom. Και υπομονή.

0

Το νέο πρόσωπο του Authority.gr είναι (σε ένα βαθμό) έτοιμο. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας, αφού η αλλαγή είναι τόσο μεγάλη που σημαίνει ότι θα “θυμηθούμε” ένα-ένα όλα τα άρθρα που έχουμε γράψει από το 2009 μέχρι σήμερα. Η ολοκλήρωση της μετάβασης του σημαντικού περιεχομένου θα χρειαστεί μερικούς μήνες ακόμη, αλλά θα πραγματοποιηθεί με τρόπο διαφανή και δεν θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα. Απλώς, όσο περνά ο καιρός, η όποια σας αναζήτηση στο site θα εμφανίζει ακόμη περισσότερα αποτελέσματα.

Το σημαντικό είναι πως προλάβαμε να κάνουμε τα δύσκολα και να είμαστε έτοιμοι για την ερχόμενη εβδομάδα, την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και λαμβάνει χώρα (12-17 ουσιαστικά) η φετινή Gamescom. Την εβδομάδα αυτή, για προφανείς λόγους (βγήκατε έξω τελευταία σε μεγάλα αστικά κέντρα;), θα περιοριστούμε στην ανάρτηση ειδήσεων. Μετά βέβαια περιμένει…πλημμύρα από previews και συνεντεύξεις από την Gamescom αλλά και η κανονική έναρξη της σεζόν με νέες κυκλοφορίες και λοιπές εξελίξεις.

Στην παλιά μορφή του Authority, όλα αυτά θα ήταν γραμμένα σε κάποιου είδους editorial. Ωστόσο θα έχουμε να πούμε αρκετά πράγματα, να επισημάνουμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και αλλαγές που λαμβάνουν χώρα, πράγματα που δεν άπτονται της κλασικής ύλης και έχουν θέση στο blog του ίδιου του Authority, όχι σε κάποια συγκεκριμένη στήλη.

Ως προς το περιεχόμενο που μπορείτε να δείτε τώρα, θα παρατηρήσετε ότι έχουμε “περάσει” τα previews του τελευταίου έτους και τα reviews ορισμένων μηνών, με την προσπάθεια να συνεχίζεται. Μπορεί το μενού να μην γράφει πουθενά “movies” αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα, καθώς οι εργασίες προχωρούν.

Μία παρενέργεια του όλου εγχειρήματος πάντως είναι…ο χαμός (για δεύτερη φορά) των μέχρι τώρα σχολίων. Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον έναν άνθρωπο που έχει πάρει βράση αυτή τη στιγμή και εκτοξεύει “φιλοφρονήσεις”, ωστόσο η θυσία ήταν αναγκαία. Εγκαταλείψαμε την πλατφόρμα Disqus που, παρά τα θετικά της, συνεισέφερε, μαζί με άλλους παράγοντες, στην αργή απόκριση του site. Αυτή όπως και κάποιες άλλες θυσίες σημαίνουν πως το Authority, στη νέα του μορφή, είναι πολύ πιο ελαφρύ, πολύ πιο άνετο, φορτώνει λιγότερα δεδομένα σε κάθε περίπτωση (κάτι που επηρεάζει περισσότερο όσους μας διαβάζουν εν κινήσει) και είναι πραγματικά responsive. Πειραματιστείτε αλλάζοντας τις διαστάσεις του παραθύρου που έχετε τώρα μπροστά σας και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Ένα πάντως είναι σίγουρο: έχουμε πολλά να πούμε.

Καλώς ήρθατε :)

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions