Kirby: Triple Deluxe Review

0

Σώζοντας τον Dedede σε 3D

Mario: check, Link: check, Luigi: check, Samus: ας το αφήσουμε καλύτερα. Οπότε το επόμενο “check” που πάει; Φυσικά στην ολοστρόγγυλη, ζουμπουρλούδικη και αξιαγάπητη φούσκα της Nintendo, που ακούει στο όνομα Kirby. Ο μικρομέγαλος ροζούλης κάνει το ντεμπούτο του στο 3DS με το Kirby: Triple Deluxe, φέρνοντας μια σπάνια “αρετή”: κάνοντας μας να θέλουμε το 3D slider τέρμα επάνω και όχι τέρμα κάτω.

Ποια είναι όμως η τριάδα στην οποία αναφέρεται ο τίτλος του Kirby: Triple Deluxe; Προφανώς όχι στα χρώματα του ίδιου του Kirby (μιας και είναι περισσότερα) αλλά στους 3 διαφορετικούς τίτλοι που φέρνει η HAL Laboratory σε ένα μόνο “κασετάκι”. Βέβαια δεν μιλάμε για 3 ουσιαστικά διαφορετικούς τίτλους, ούτε καν 3 ουσιαστικούς τίτλους. Αυτό γιατί τα συνοδευτικά του “campaign” κεντρίζουν σε σημεία περισσότερο το ενδιαφέρον αλλά για πολύ σύντομη διάρκεια.

Σας μπερδέψαμε ε; Ας πάμε να ξεμπλέξουμε λίγο το κουβάρι.

Το Kirby: Triple Deluxe είναι ένας αυτόνομος τίτλος Kirby με ολίγη γαρνιτούρα. Καλείστε να σώσετε τον King Dedede από περίεργα όντα με πολλά χέρια και μυτερά κεντριά, πάντα σε δύο διαστάσεις. Αυτές κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαφανιστούν αλλά εις μάτην, μιας και τα πάντα σχεδόν είναι σχεδιασμένα για να λάμψουν με το 3D ενεργοποιημένο, από κινήσεις αντιπάλων μέχρι επιθέσεις bosses και τεράστιων χνουδωτών αρμάτων. Φροντίζει να μην μείνει μόνο στον εντυπωσιασμό καθώς η ενεργοποίησή του θα σας δείξει μερικές φορές πώς να αποφύγετε έναν αντίπαλο.

Υπάρχει σχεδόν παντού μια δεύτερη διαδρομή στο βάθος, στην οποία μπορείτε να βρεθείτε χωρίς δυσκολία και είτε να αποφύγετε αντιπάλους, είτε να φτάσετε σε κάποιο bonus. Μιας και η δυσκολία είναι σχεδόν ανύπαρκτη στο σύνολο του τίτλου και το level design δεν γεννήθηκε για να εντυπωσιάσει, η αρετή της περιπέτειας του Kirby βρίσκεται εν μέρει στο να συνδυάσει τη δράση στις δύο διαδρομές. Σε αυτή που βρίσκεστε και στην απέναντι (είτε αυτή είναι το προσκήνιο, είτε το παρασκήνιο). Τρέξτε λοιπόν στην “μπροστά” διαδρομή αποφεύγοντας τους αντιπάλους, προκειμένου να φτάσετε έγκαιρα στο τέρμα της, καβαλώντας το αστεράκι που θα σας πάει άμεσα στην “πίσω” διαδρομή όπου ένα σεντούκι θησαυρού κινείται απειλητικά προς τον γκρεμό. Αν είστε αρκετά γρήγοροι θα προλάβετε το κιβώτιο πριν χαθεί.

Και δεν μιλάμε πάντα για κυνηγητά. Αρκεί να σας πούμε πως μπορείτε να βάλετε ένα καπέλο κανόνι και να βομβαρδίζετε ασταμάτητα τους απέναντι. Είτε για διασκέδαση, είτε για κάποιο bonus. Αυτό δεν είναι και το πιο αλλοπρόσαλλο που μπορεί να κάνει ο Kirby μια και μπορεί ακόμα να καταβροχθίζει αντιπάλους, απορροφώντας τις δυνάμεις τους. Τι σας αρέσει; Σκαθάρι, καρατερίστας, Lord of thunder, μέχρι και κινούμενο τσίρκο θα γίνει για χάρη σας. Είναι κρίμα όμως που η χρησιμότητα των δυνάμεων γίνεται εμφανής μόνο στα boss fights, αφού οποιαδήποτε άλλη μορφή αντιπάλου είναι ανάξια λόγου όσον αφορά τη δυσκολία. Βέβαια και τα bosses είναι σκανδαλωδώς εύκολα, αν και η έλλειψη δύναμης (οποιασδήποτε) κάνει λίγο πιο δύσκολο το έργο σας, καθώς, αντί για απλή κατά μέτωπο επίθεση, πρέπει να ρουφάτε τα αστέρια που αφήνουν πίσω τους οι κινήσεις ενός boss και να του τα πετάτε με φόρα στη μούρη.

Τώρα μιλάμε για ρούφηγμα, πρέπει να αναφερθούμε στην πιο αστεία (ονομαστικά) και αδικοχαμένη (όσον αφορά την εφαρμογή της) ιδέα του Kirby: Triple Deluxe: τον Hypernova Kirby! Τρώγοντας (υποχρεωτικά) σε συγκεκριμένες περιοχές ένα επικό power up, ο Kirby καταβροχθίζει και χωνεύει τα πάντα, ανεξαρτήτως μεγέθους και ποσότητας. Εδώ η δομή των επιπέδων αλλάζει, με τεραστιότατους αντιπάλους και (ας τα πούμε) puzzles που στηρίζονται στο συγκεκριμένο μηχανισμό. Ουσιαστικά ο Hypernova Kirby όμως είναι ένα one-button-win monster με το οποίο δεν χρειάζεται να κάνετε σχεδόν τίποτε άλλο από το να προχωράτε ευθεία και να πατάτε ένα πλήκτρο. Τίποτε άλλο. Είναι προφανές πως ο μηχανισμός θέλει να εντυπωσιάσει και το καταφέρνει. Αλλά δεν προσπαθεί και για κάτι παραπάνω.

Τι γίνεται όμως με τα άλλα δυο μέρη της τριπλέτας του Triple Deluxe; Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά. Το Dedede Drum Dash είναι ένα rhythm game τεσσάρων μόλις επιπέδων και μειωμένου τελικά ενδιαφέροντος. Θα ήταν ίσως πιο “πολύτιμο” ως διάλειμμα ανάμεσα στα επίπεδα του main story και όχι ως ανεξάρτητη οντότητα.

Από την άλλη το Kirby Fighters είναι το Smash Bros. για όσους δεν μπορούν να περιμένουν. Παίζετε φυσικά μόνο με τον Kirby, σε διάφορες αποχρώσεις, επιλέγοντας μια ιδιότητα και ελπίζοντας να επιβιώσετε στις αρένες του. Υποστηρίζοντας και local multiplayer το Kirby Fighters δείχνει τι μπορούμε να περιμένουμε από το καλοκαιρινό Smash Bros. Αν και το μέγεθος της οθόνης του 3DS δεν καταφέρνει να αποτρέψει το απόλυτο μπάχαλο σε στιγμές.

Πάντως το main story καταφέρνει να λάμψει αφού τελειώσει. Τότε θα γίνει διαθέσιμο ένα time trial mode όπου παίζετε όλο το main story ελέγχοντας τον King Dedede με νέες δυνατότητες, πανικό λόγω βιασύνης και νέο τελικό boss, δείχνοντας πως όλα τα επίπεδα μάλλον σχεδιάστηκαν με αυτό το mode στο μυαλό και όχι τη λιγουρίτσα του Kirby.

Και με αυτό στη φαρέτρα του το Kirby: Triple Deluxe καταφέρνει να δικαιολογήσει το “Triple” αλλά από σπόντα. Παραμένει χαριτωμένο, πολύχρωμο και γλυκό, τόσο που να σας ανεβάσει το ζάχαρο. Την πίεση πάντως δεν θα σας στην ανεβάσει μιας και δεν υπάρχει ουσιαστική δυσκολία.

Απολαύστε ανεύθυνα.

7

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions