Nosgoth – Closed Beta Preview

0

Vampire… Hunter.

Τα free-to-play games είναι αρκετά σε αριθμό αυτές τις μέρες. Τα online multiplayer games που τοποθετούν δύο ομάδες αντιμέτωπες για την επικράτηση σε έναν χάρτη, ακόμα περισσότερα. Κανένα όμως από αυτά δεν τοποθετείται στο σύμπαν του Legacy Of Kain, μιας σειράς που επιλέχθηκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας για να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον τίτλο της Psyonix.

Το κακό είναι ότι ο κόσμος του Legacy Of Kain δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένα υπόβαθρο, αφορμή αν θέλετε, για να σας φέρει στους servers του Nosgoth. Το καλό είναι ότι μετά από λίγο διάστημα ενασχόλησης, δεν θα σας ενοχλήσει και τόσο. Θα ξεχάσετε τον Kain και τις περιπέτειές του και θα προσπαθήσετε να κατανοήσετε και να εμβαθύνετε στους μηχανισμούς του παιχνιδιού, προκειμένου να εξοντώσετε την αντίπαλη ομάδα, είτε ως vampires είτε ως humans. Έπειτα οι ομάδες θα αλλάξουν και ανάλογα με το τι ήσασταν πριν, θα βρεθείτε στην αντίθετη ομάδα και θα πρέπει να συνηθίσετε το νέο σας ρόλο για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

Είναι οι ισορροπίες όμως που στο Nosgoth λειτουργούν διαφορετικά από ό,τι έχουμε συνηθίσει και μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί η Psyonix δεν διάλεξε τον κοινότυπο δρόμο της εξισορρόπησης των δύο παρατάξεων. Οι vampires είναι πιο δυνατοί. Και το γνωρίζουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία ελπίδα για τους ανθρώπους.

Ως vampires αναλαμβάνετε τον ρόλο των κυνηγών και προσπαθείτε με melee attacks να εξοντώσετε όσους περισσότερους ανθρώπους συναντήσετε. Έχετε το περιθώριο να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία (προς το παρόν) classes, ανάλογα και με τον τρόπο παιχνιδιού που σας βολεύει, όμως όλες μοιράζονται κάποια κοινά στοιχεία. Μπορείτε να σκαρφαλώνετε στους τοίχους, να εκτελείτε άλματα σε μεγάλη απόσταση και το σημαντικότερο, να αναπληρώνετε τη χαμένη υγεία σας με το αίμα των πτωμάτων που αφήνετε στο διάβα σας.

Και στην ομάδα των ανθρώπων όμως καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία classes. Το πρώτο είναι πιο all-around, με βαλλίστρα αλλά και ειδικό εξοπλισμό που μπορεί να καθυστερήσει ελαφρώς τα vampires. Το δεύτερο έχει βαρύτερο οπλισμό που δύναται να προκαλέσει αρκετή ζημιά. Απαιτεί προσοχή κατά τη χρήση του όμως καθώς μπορείτε να χτυπήσετε και τα μέλη της δικής σας ομάδας, ενώ το τρίτο class ειδικεύεται στην μάχη εξ αποστάσεως.

Στην περίπτωση των vampires το παιχνίδι γίνεται πιο ατομικό. Η σωστή συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας θα φέρει αποτελέσματα μεν, δεν κρίνεται όμως απαραίτητη. Αντιθέτως επιβάλλεται όταν είστε με την παράταξη των ανθρώπων καθώς μόνο κινούμενοι ομαδικά θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε επιτυχώς τους αιμοδιψείς βρικόλακες. Κάτι ακόμα που θα παίξει ρόλο είναι και η σωστή επιλογή της τοποθεσίας που θα αντιμετωπίσετε vampires, καθώς, εάν επιλέξετε να κινείστε σε πιο ανοικτά μέρη εντός του χάρτη, η επιβίωση σας θα είναι δυσκολότερη. Ακόμα και αν τα κάνετε όλα σωστά όμως, το πιο πιθανό είναι να χάσετε.

Ο κάθε αγώνας τελειώνει και τότε αναδεικνύεται και η νικήτρια ομάδα, η οποία δεν είναι άλλη από αυτή που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα kills αφού βρεθεί και στη θέση και των δύο παρατάξεων. Εννοείται ότι και οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο χρόνο να μαζέψουν kills οπότε δεν τίθεται θέμα άνισων ευκαιριών. Χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί κανόνα, η ομάδα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα kills όταν έχει τον ρόλο των vampires είναι, συνήθως, και η ομάδα που θα κερδίσει.

Όμως όποια ομάδα και αν αποτελέσει εν τέλει την προτίμησή σας, θα διασκεδάσετε. Άλλοτε στην θέση ενός overpowered βρικόλακα και άλλοτε στον ρόλο ενός ανθρώπου που πρέπει να συνεργαστεί με την υπόλοιπη ομάδα του για την επιβίωση, οι μηχανισμοί του τίτλου λειτουργούν ιδανικά και δεν θα σας απογοητεύσουν. Μένει να δούμε εάν με την ολοκληρωμένη κυκλοφορία του Nosgoth εντός του έτους, που θα φέρει την προσθήκη επιπλέον classes αλλά και ενός νέου mode, υπάρχει περίπτωση να διαταραχθεί η ισορροπία που έχει πετύχει η Psyonix.

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions