Lifeless Planet – Hands On Preview

0

Αναζήτηση ζωής στο άγνωστο

Το Lifeless Planet αποτελεί δημιουργία ενός και μόνο ατόμου και της εταιρείας του. Ο David Board κατάφερε να πετύχει τη χρηματοδότηση του παιχνιδιού του στο Kickstarter στα τέλη του 2011 ζητώντας $8.500 και συγκεντρώνοντας τελικά κάτι παραπάνω από $17.000. Σύμφωνα με το δημιουργό του σκοπός του Lifeless Planet είναι να επαναφέρει το “adventure” στο είδος των action-adventure. Επιρροές του αποτέλεσαν τίτλοι όπως τα Out Of This World, The Dig και ICO.

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα επίπεδο από την Alpha έκδοσή του, το οποίο ήταν πολύ μικρό σε διάρκεια αλλά μας έδωσε μια πρώτη γεύση. Η ιστορία του ακολουθεί έναν αστροναύτη που αποστέλλεται σε ένα μακρινό πλανήτη προς αναζήτηση ζωής. Εκεί ανακαλύπτει ένα εγκαταλελειμμένο ρωσικό εργαστήριο. Βέβαια αυτό δεν είναι το μόνο που τον βάζει σε σκέψεις καθώς, σε ένα φαινομενικά “lifeless” πλανήτη, μια μυστηριώδης γυναίκα τον σώζει από ένα περίεργο αλλά και επικίνδυνο φαινόμενο. Έτσι θα ξεκινήσει την αναζήτησή του για να ανακαλύψει ποια ήταν αυτοί που ήρθαν στον πλανήτη πριν από αυτόν, ποια είναι αυτή η γυναίκα που συνάντησε και γιατί βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με τον Board η τελική έκδοση θα περιέχει 20 επίπεδα, με μια ευρεία γκάμα open και linear χώρων. Το επίπεδο που είχαμε στη διάθεσή μας θύμιζε αρκετά τον Άρη με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί. Τα γραφικά του τίτλου, ειδικά για δουλειά ενός και μόνο ατόμου, είναι ομολογουμένως πολύ όμορφα, με εντυπωσιακά τοπία για να θαυμάσετε. Αυτό που δεν υπάρχει είναι animation σε διάφορες ενέργειες του χαρακτήρα εκτός από το περπάτημα και το άλμα. Βέβαια αυτά λογικά θα προστεθούν αργότερα. Τα ηχητικά εφέ έλαμπαν επίσης δια της απουσίας τους, με μικρά μουσικά κομμάτια να κάνουν την εμφάνισή τους σε προκαθορισμένα σημεία. Το καλύτερο στοιχείο του ηχητικού τομέα είναι η φωνή του πρωταγωνιστή ο οποίος μας δίνει hints για το τι να κάνουμε στη συνέχεια σε κάποια σημεία.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, το Lifeless Planet είναι ένα action-adventure οπότε να περιμένετε αρκετή εξερεύνηση, platforming αλλά και γρίφους. Ο χαρακτήρας διαθέτει ένα jetpack το οποίο τον βοηθά να πηδήξει λίγο πιο μακριά, ενώ αν εντοπίσετε καύσιμα για αυτό, θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για περισσότερη ώρα άρα και για πιο μακρινά άλματα. Πέρα από αυτό στη στολή του υπάρχει ενσωματωμένο και ένα ρομποτικό χέρι το οποίο αποτελεί βασικό εργαλείο για την επίλυση των γρίφων στο Lifeless Planet. Με τη βοήθειά του μπορείτε να σηκώνετε και να σπρώχνετε αντικείμενα ενώ ίσως, στην τελική έκδοση, να διαθέτει και άλλες δυνατότητες. Πέρα από το ρομποτικό χέρι οι γρίφοι είναι αρκετά απλοϊκοί και λύνονται είτε απλά μέσω απλή χρήση πλήκτρων και μοχλών είτε σπρώχνοντας αντικείμενα για να σας βοηθήσουν να πηδήξετε πιο ψηλά ή κάτι παρόμοιο.

Το Lifeless Planet είναι ένας πραγματικά ενδιαφέρον τίτλος. Το γεγονός ότι αποτελεί δημιουργία ενός μόνο ανθρώπου το κάνει να φαίνεται ακόμη καλύτερο καθώς η προσπάθεια του David Board έχει πολλές προοπτικές για να πετύχει. Στην πρώιμη έκδοση που είχαμε τα χέρια μας δεν είναι ξεκάθαρο βέβαια το πώς θα διατηρείται επί μακρόν το ενδιαφέρον του παίκτη, αλλά…έχουμε καιρό μπροστά μας για να δούμε τι άλλο έχει σκεφτεί ο David Board.

About Author

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions