Ρετροπόντικας: Ουρανοκατέβατα Remakes
Καλά, ώρες ώρες δεν την παλεύω με αυτή την βιομηχανία!
«Τι έπαθε πάλι αυτός;», θα λέτε και με το δίκιο σας. Τι να πάθω; Βλέπω κάτι απίστευτες ανακοινώσεις και τρελαίνομαι.
«Η εταιρία MonkeyPaw ανακοίνωσε στις 30 Μαρτίου πως θα κυκλοφορήσει το Burger Time HD για XBOX Live Arcade, PSN και WiiWare».
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑργκ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
…ήρεμα Κώτσο… ανάσες…
ΟK, για να καταλάβετε τι πάει να πει Burger Time: είναι ένα παιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε το 1982 (σωτήριο έτος γεννήσεως του συντάκτη) στα arcades με «διαγαλαξιακή» επιτυχία (εάν το έχει ακούσει κανείς από εσάς τότε τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια) και αργότερα μεταφέρθηκε με επίσης «τρομακτική» επιτυχία στο NES και το Intellivision της Mattel.
Για να δείτε περί τι είδους ταραχή μιλάμε, δείτε αυτό. Φοβερό έτσι;
Ορίστε και το βίντεο της σχετικής ανακοίνωσης, έτσι για να ολοκληρωθεί ο συγκλονισμός του gaming IQ μας.
«Και γιατί ρε μάστορα τα έχεις πάρει έτσι; Ένα παιχνίδι είναι, μη το αγοράζεις στην τελική». Yep, και πάλι έχετε δίκιο. Αλλά δεν είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι ο λόγος για τον οποίο ενοχλούμαι.
Ενοχλούμαι διότι πολύ απλά είναι τελείως ηλίθιο να βγαίνουν HD remakes παιχνιδιών 30ετιας που εάν δεν υπήρχε αυτό το trend των remakes δεν θα είχαν θέση ούτε στην έρημο δίπλα στα θαμμένα cartridges του Pac – Man για το Atari 2600.
Πόσο μάλλον την στιγμή που θρυλικά παιχνίδια, παιχνίδια που έγραψαν ιστορία στα arcades και τα 8 – 16 bit, επιζούν αποκλειστικά και μόνο χάρη στο MAME και το emulation και της κοινότητας που τα στηρίζει. Θέλετε ονόματα; Ψάξτε στο YouTube για τα εξής:
Dig Dug, Commando, Operation Wolf, Q*Bert, Zaxxon, Defender, Gauntlet, Joust, Hang-On, Battlezone, Bubble – Bobble, Snow Bros, Wonder Boy, Double Dragon, Turrican, Sunset Riders, Strider, έτσι για να έχουμε μερικά.
Ας μου πει κάποιος εάν ΕΝΑ από τα παραπάνω παιχνίδια δεν είναι καλύτερο από το Burger Time.
Μπορεί το Burger Time HD να γίνει το απόλυτο hit, μπορεί να επιλεγεί για Arcade Game of the Year 2011, μπορεί να φέρει την παγκόσμια ειρήνη ρε παιδί μου. Δε με απασχολεί αυτό.
Με απασχολεί το γεγονός ότι κάποιος μέσα σε ένα γραφείο αποφάσισε πως το Burger Time είναι ένας τίτλος άξιος επένδυσης χρημάτων για HD remake, την στιγμή που το Strider, το Bubble – Bobble και χίλια δυο άλλα υπέροχα retro παιχνίδια ήταν ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερα αναλογικά και φυσικά θα ήταν και ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερα και σας HD remakes με την ανάλογη προσοχή.
Και αυτός ο κάποιος όχι μόνο είχε το στομάχι να προτείνει σε μια ομάδα ατόμων να αναπτύξουν ένα τέτοιο remake, αλλά αυτοί δέχτηκαν κιόλας!
Ρε πάτε καλά;
Υ.Γ.: Βγήκε και ανακοίνωση για remake του Choplifter, το οποίο επίσης βγήκε το 1982. Τουλάχιστον αυτό άξιζε να γίνει remake…
Κώστας Χατζαρόπουλος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αν είναι έτσι, τότε και εγώ δεν το ξέρω το παιχνίδι.:P
Τόσα λεφτά είχαν να χαλάσουν για δικαιώματα, τόσα χάλασαν φαίνεται.
Συμφωνουμε στην ουσια, τοσοι τιτλοι υπαρχουν για remakes...
Δημητρη το εμποδιο των δικαιωματων πλεον μπορει πολυ ευκολα να ξεπεραστει. Ειδικα πολλα απο τα retro παιχνιδια "φωναζουν" για Remakes.
Αληθεια, ενα redesigned Bubble - Bobble δεν θα ηταν χαρμα και σε multiplayer?
Joust νομίζω έχει βγει σε XBLA.
Πάντως,ένας λόγος που σπάζομαι με τα άπειρα remakes του Pacman είναι αυτός.Ότι υπάρχουν τόσοι τίτλοι που έχουν μείνει σ'εκείνη την εποχή και θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να δούμε αυτούς,παρά το Pac Man CE DX.Το ότι λάτρεψα τον συγκεκριμένο τίτλο,εγώ που μισώ Πάκμαν,ας το αφήσουμε στην άκρη please.
Τέλος πάντων, η αντίρρηση μου έγκειται στο σχόλιο περί τελείως άγνωστου τίτλου. Δεν ήταν. Ήταν νούμερο ένα; Όχι δεν ήταν, συμφωνούμε.
Και επίσης θέλω και εγώ να δω νέο Turrican. Όχι ηλίθιο remake, νέο :P
Κώστα μήπως οι μεγάλοι τίτλοι που αναφέρεις δεν βγαίνουν λόγω δικαιωμάτων;