Ultimate NES Remix – Review

0

Από τη στιγμή που το πρώτο NES Remix εμφανίστηκε στο Wii U η Nintendo δείχνει αρκετά πρόθυμη να συνεχίσει τη νέα κουλή της συνταγή με όρεξη. Μετά από 2 τίτλους στο Wii U, το 3DS λαμβάνει το δικό του επίσημο “ROM hack” με το Ultimate NES Remix. Και αυτή τη φορά μπορείτε να το αγαπήσετε σχεδόν όσο θέλετε.

Το “Ultimate” στην ονομασία σημαίνει περίπου ότι σήμαινε και στο Mortal Kombat 3. Η Nintendo παίρνει τους καλύτερους τίτλους των NES Remix και NES Remix 2 στο “κασετάκι” του 3DS, καταλήγοντας με ένα σύνολο πολύ πιο κοντά σε αυτό του NES Remix 2, με αναγνωρίσιμους τίτλους και περίεργα challenges. Αν λοιπόν δεν σας αρέσει να καταβροχθίζετε τουβλάκια από τον κόσμο του Mario με τον Kirby ή να βγάζετε ένα ολόκληρο επίπεδο του Excitebike στα σκοτάδια, ο τίτλος δεν είναι για τα ορθολογιστικά σας γούστα. Δεν θα βρείτε πάντως κάτι καινούριο σε περιεχόμενο ή κουλαμάρα.

Το υλικό του Ultimate NES Remix έρχεται από τους παρακάτω τίτλους:

  • Super Mario Bros.
  • Super Mario Bros.: The Lost Levels
  • Super Mario Bros. 2
  • Super Mario Bros. 3
  • The Legend of Zelda
  • Zelda II: The Adventure of Link
  • Metroid
  • Kid Icarus
  • Punch-Out!!
  • Dr. Mario
  • Mario Bros.
  • Kirby’s Adventure
  • Balloon Fight
  • Donkey Kong
  • Donkey Kong Jr.
  • Excitebike

Οι πιο αναγνωρίσιμοι εξ αυτών δεν είναι διαθέσιμοι εξ αρχής και θα χρειαστεί να τους ξεκλειδώσετε στην πορεία. Ακόμα πάντως και αν δεν καταφέρετε να πάρετε καν ranking σε συγκεκριμένο challenge (δεν σας κάθεται το κατάλληλο κροσέ στο Punch-Out, τι να κάνουμε;) ο τίτλος είναι αρκετά γενναιόδωρος ώστε να σας ξεκλειδώσει το επόμενο έτσι και αλλιώς. Αν δεν μπορείτε λοιπόν να μαζέψετε με τη “βατραχοστολή” του Mario 60 coins σε ισάριθμα δευτερόλεπτα, μην σκάτε. Μπορείτε να τρέξετε πάνω στο “γκαζωμένο” αερόπλοιο του Bowser για να φτάσετε στο τέρμα όπου σας περιμένουν 3 αστέρια με επικάλυψη ουράνιου τόξου. Συγκεκριμένα challenges έχουν παραπάνω από 1 σκέλη κάνοντας πιο ενδιαφέρουσα τη διαδικασία και μόνο η ολοκλήρωσή τους χωρίς continue θα σας δώσει το πολυπόθητο high score. Βέβαια τα πολλά σκέλη φέρνουν μερικές φορές ανομοιομορφία στο αποτέλεσμα μιας οικογένειας challenges, είτε λόγω μεγάλων διαβαθμίσεων στη διάρκεια  είτε λόγω “difficulty spikes”. Μην περιμένετε τερατώδη δυσκολία ή διάρκεια σε τίποτα. Μπορεί όμως να κολλήσετε π.χ. για πολύ στο δεύτερο σκέλος ενός challenge και όταν καταφέρετε να φτάστε στο τρίτο, να το περάσετε για πλάκα. Και δεν θα φταίτε εσείς για αυτό.

Ultimate NES Remix cqtH9B3   Ultimate NES Remix 00197571529433____2__1000x1000

Μαζί με τα απλά challenges ξεκλειδώνετε και τα αντίστοιχα Remix Levels που κάνουν το 3 στα 3, κλέβοντας και πάλι την παράσταση, μιας και φέρνουν απόλυτα αλλοπρόσαλλα σενάρια μίξης διαφόρων σειρών της Nintendo. Όχι πως δεν το περιμέναμε βέβαια μιας και ο τίτλος είναι στην ουσία ένα “Greatest Hits” collection. Η δίψα σας για πολλά περισσότερα τέτοια επίπεδα θα μείνει και πάλι δυστυχώς άσβεστη, όσα “ουρανιοτοξάτα” αστεράκια και αν κερδίσετε για τις εξαιρετικές σας επιδόσεις. Είναι σίγουρα πάντως πιο εύκολο να δοκιμάσετε ξανά και ξανά εκεί που δεν τα καταφέρνετε μιας και μια φορητή πλατφόρμα δείχνει να ταιριάζει καλύτερα στη λογική του τίτλου. Όσο φορητή και αν έκανε τη σειρά το ίδιο το GamePad στο Wii U, εδώ η “φορητότητα” είναι πραγματική και πολύ πιο εξυπηρετική λόγω των εξαιρετικά μικρών game sessions που προσφέρει.

Εξαίρεση όσον αφορά τη διάρκεια αποτελεί το Speed Mario Bros. που αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή οντότητα και σας προσφέρει ολόκληρο το Super Mario Bros. σε fast forward. Τα πάντα βρίσκονται εδώ και πάνε τόσο γρήγορα που ή θα ξεκαρδίζεστε κάθε φορά που παίζετε, ή απλά δεν θα ξανασχοληθείτε μαζί του. Το πιο πιθανό είναι να περάσετε και από τα 2 στάδια με τη σειρά που τα αναφέραμε μιας και το Speed Mario Bros. είναι η μοναδική απόλυτα νέα προσθήκη του Ultimate NES Remix, ταιριάζει με την τρελή λογική του αλλά δεν μπορεί να ενσωματωθεί πραγματικά. Υποθέτουμε κανείς δεν διαθέτει τα τιτάνια νεύρα και ανακλαστικά που χρειάζεται για να το ολοκληρώσει και μας αφήνει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν συμπεριλήφθηκε απλά το Super Luigi Bros.

Ξέρετε τι να περιμένετε από το Ultimate NES Remix αν έχετε ασχοληθεί ξανά με τη σειρά, έστω και ελάχιστα. Επί της ουσίας δεν θα βρείτε τίποτα καινούριο. Εκτός από το ιδανικότερο πακέτο για όσους δεν έχουν τους 2 αρχικούς τίτλους του Wii U λόγω σωστής επιλογής περιεχομένου και καταλληλότητας πλατφόρμας. Συγκεκριμένοι τίτλοι ίσως μπορούσαν να παραλειφθούν (π.χ. Donkey Kong Jr. μιας και τα challenges που προσφέρουν δεν είναι το ίδιο καλά με τα υπόλοιπα) και να πέσει βάρος σε μερικά ακόμα Remix Levels. Θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί NES Re-remix 2 μιας και το περισσότερο περιεχόμενό του είναι δανεισμένο από εκεί, αλλά η ονομασία λίγη σημασία έχει. Αυτό που είναι σχεδόν βέβαιο είναι πως αν η Nintendo δεν μας κουφάνει με κυκλοφορία NES Remix σε smartphones (που καταλαβαίνετε πόσο πιθανό είναι) ο κύκλος των NES Remix μάλλον κάπου εδώ κλείνει και κάνει χώρο στο (μάλλον αυτονόητο) SNES Remix. Ή Game Boy Remix. Ή Nintendo 64 Remix.

Σίγουρα δεν θα είναι Virtual Boy Remix πάντως. Και να ήθελαν δηλαδή, δεν βγαίνει.

Version Tested: 3DS

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions