Rabbids Invasion: The Interactive TV Show – Review

0

Μπορεί τα Rabbids να βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όμως τώρα τελευταία κατάφεραν να κερδίσουν την προσοχή του κοινού τους, χάρη στην τηλεοπτική σειρά της Nickelodeon. Η Ubisoft μπορεί να μην έχει καταφέρει να αξιοποιήσει πλήρως τους χαρισματικούς χαρακτήρες της, κυρίως γιατί οι τίτλοι που κυκλοφόρησαν ήταν μέτριοι, αλλά το Rabbids Invasion: The Interactive TV Show φαίνεται να προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση, επιλέγοντας κάπως διαφορετικό δρόμο.

Αρχικά, ο τίτλος χρησιμοποιεί την κάμερα του PlayStation 4, επομένως κάνει επιτακτικό το… ξεσκόνισμά της. Δηλαδή πρόκειται για τίτλο τύπου Kinect (ας μας επιτραπεί το δάνειο από το αντίπαλο στρατόπεδο) στον οποίο ο παίκτης συμμετέχει σε διάφορα mini-games που τον βάζουν να τρέχει επιτόπου, να δείχνει, να κάνει γκριμάτσες, να παίρνει αστείες πόζες κ.λπ. Ως τέτοιος τίτλος, το Rabbids Invasion: The Interactive TV Show εξαρτάται πολύ από τον περιβάλλοντα χώρο. Όσο πιο μεγάλο το δωμάτιο, τόσο λιγότερα είναι τα προβλήματα αναγνώρισης που θα αντιμετωπίσει ο παίκτης. Εννοείται ότι η νέα γενιά αισθητήρων είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά οι αστοχίες στην αναγνώριση του παίκτη εξακολουθούν να υπάρχουν, ειδικά όταν μπροστά στην οθόνη εναλλάσσονται παίκτες με τελείως διαφορετικό σωματότυπο.

Rabbids Invasion The Interactive TV Show RITV_Screen_GC_Episode17_ObjectHunt02_140813_10amCET_1407917479

Αναμενόμενα, τα ίδια τα mini-games δεν ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους. Στηρίζονται περισσότερο στη γοητεία που ασκούν οι χαρακτήρες στους μικρούς gamers και όχι σε πρωτότυπες ή έξυπνες ιδέες. Αυτό που κάνει τον τίτλο να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους παρόμοιους είναι ο… τίτλος του. Το Rabbids Invasion: The Interactive TV Show είναι στην ουσία μια διαδραστική τηλεοπτική σειρά, η οποία αποτελείται από 20 αρχικά επεισόδια. Η διαφορά έγκειται στην ίδια την προσέγγιση. Αντί οι παίκτες να βλέπουν σύντομα cut-scenes πριν από κάθε mini-game, παρακολουθούν ολόκληρα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς και σε συγκεκριμένα σημεία καλούνται να συμμετέχουν ενεργά, εκτελώντας τις οδηγίες και τις επισημάνσεις που εμφανίζονται στην οθόνη. Με άλλα λόγια, το Rabbids Invasion: The Interactive TV Show είναι περισσότερο Show παρά videogame.

Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να απομακρύνει μεγαλύτερους/έμπειρους παίκτες. Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος κάνει αυτήν την επιλογή συνειδητά. Παρόλα αυτά, δεν καταφέρνει πάντα να γοητεύσει το κοινό του.

Rabbids Invasion The Interactive TV Show RabbidsInvasion_TheInteractiveTVshow_Screenshot_003_ENG_1401985078

Ναι τα επεισόδια αποδίδονται με εξαιρετικής ποιότητας pre-rendered graphics, ναι το χιούμορ αποτελεί σήμα κατατεθέν (παρέα με τις εκνευριστικές άναρθρες κραυγές των κουνελιών) και ναι θα σημειώσει εμπορική επιτυχία λόγω του ονόματός του. Όμως, τα mini-games δεν προσφέρουν μεγάλη ποικιλία, τα προβλήματα σε μικρούς χώρους είναι ενοχλητικά και η ανάγκη να παρακολουθήσει κάποιος ένα ολόκληρο επεισόδιο μόνο και μόνο για να παίξει ένα σύντομο mini-game σύντομα κουράζει (παρά το ότι μπορεί κανείς να δει απευθείας συγκεκριμένα κομμάτια του επεισοδίου).

Το ίδιο το περιεχόμενο είναι αρκετό για μερικά ευχάριστα “οικογενειακά” απογεύματα, αλλά κάπου εδώ σταματάει και η γοητεία του τίτλου. Στοιχεία όπως η δυνατότητα για selfies με τα Rabbids να τρέχουν γύρω γύρω προσθέτουν νότες χαράς, όχι όμως ουσίας.

Ως έχει, το Rabbids Invasion: The Interactive TV Show είναι ένα διαδραστικό πείραμα, μια εμπειρία αποκλειστικά για παιδιά η οποία στηρίζει την όποια επιτυχία της στην επιτυχία της ομώνυμης σειράς.

Version Tested: PS4

6

About Author

Αν και πολλοί λένε ότι γκρινιάζει, ο ίδιος δεν το παραδέχεται, λέγοντας ότι απλώς σχολιάζει αντικειμενικά. Κάπου χαμένος στο σπίτι του βρίσκεται ένας ΤΙ 99/4Α, ο πρώτος υπολογιστής που υποτίθεται ότι έπαιζε παιχνίδια. Η πορεία του με τον Spectrum και η αγάπη του για την Amiga, τον στιγμάτισαν ανεπανόρθωτα. Το πέρασμα από περιοδικά και sites του χώρου ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την αγάπη του για τα videogames και παρά το ότι πλέον τσαντίζεται εύκολα με τις ενέργειες της Nintendo (και όχι μόνο), βαθιά μέσα του πιστεύει ότι είναι ο Link... Και όποιος τολμάει ας πει το αντίθετο.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions