Αφόρητοι: Μοίρα αερομεταφερόμενων game journos

0

Όταν γίνεται χαμός από πραγματικές ειδήσεις, όπως εκείνες που προέκυψαν την περασμένη εβδομάδα τόσο από τα The Game Awards όσο και από το PlayStation Experience, ελπίζει κανείς ότι όχι απλά δεν υπάρχει χώρος για χαζομάρες, αλλά ότι δεν υφίσταται ούτε χρόνος για να ασχοληθεί  κανείς μαζί τους.

Ως συνήθως, κάναμε λάθος.

K9

Nintendo Has Something to Show at The Game Awards; Has a Playlist Ready on YouTube

Δεν θέλουμε να σοκάρουμε κανέναν αλλά η Nintendo είχε πει ότι θα έχει παρουσία στα The Game Awards. Αντιθέτως η Microsoft είχε ξεκαθαρίσει ότι απέχει. Δεδομένου ότι πρόκειται για βραβεία στα οποία πρωταγωνιστούν…τα trailers, εφόσον συμμετέχει κάποιος, προφανώς έχει και κάτι να δείξει. Άλλο όμως να στο λέει το μυαλό σου και άλλο να βρίσκεις χειροπιαστές αποδείξεις. Το λαγωνικό λοιπόν ανακάλυψε playlist στο κανάλι που διατηρεί η Nintendo στο YouTube, playlist που συνδεόταν με τα βραβεία. Άρα…ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. “Έχει κάτι να δείξει στα βραβεία, έχει playlist στο YouTube”. Μη μας πείτε ότι είχε κάνει και τα uploads από πριν αλλά τα κράτησε private μέχρι την κατάλληλη στιγμή. Όχι τίποτα άλλο, θα πέσει στα μάτια μας ο Μακιαβέλι.

Λέτε να άλλαξε θέση ο Όλυμπος;

New God of War in Development Confirmed by Cory Barlog at PlayStation Experience

New God of War in development

Chaos Will Rise in the Next God of War on PS4

Next God of War in the works, Sony to share more in “the next year or two

Here’s Why Sony Santa Monica Keeps Making God of War Games

Τέτοια ήταν η απόγνωση για “αποκλειστικότητα” που, επειδή ένας δύσμοιρος developer είπε το αυτονόητο (ότι προφανώς και αναπτύσσεται κι άλλος τίτλος God Of War), όλοι βιάστηκαν να μείνουν έκπληκτοι. Επειδή είναι τεράστια ανατροπή του παγκόσμιου γίγνεσθαι να θέλει μια εταιρεία να συνεχιστεί το franchise που έχει σταθερά καλές πωλήσεις αλλά και αποδοχή κοινού και κριτικών. Είναι τόσο ανεπανάληπτη η σκέψη αυτή που, στο τελευταίο link, παρουσιάζεται ως εκπληκτική πληροφορία. Απορούμε που δεν έγινε ολόκληρο άρθρο-ανάλυση για τους λόγους που “αναγκάζεται” η Sony να αναπτύξει κι άλλον τίτλο God Of War.

Ευλόγησον

Gran Turismo PS4 Will Be the ‘Best Entry You Can Imagine’

Gran Turismo on PS4 Will Be the “Best Gran Turismo You can Imagine” on the “Strongest Console Ever”

Uncharted 4 Devs Are Proud of Demo on PS4; Every Texture is Hand-Painted; “Just the Tip of the Iceberg”

Uncharted 4 on PS4 has Inverse Kinematic Fingers, Working Gun Straps; Dev Praises Details and Fluidity

Sony: The Best Is Yet to Come on the PlayStation 4

Υπάρχει περίπτωση το επόμενο Gran Turismo να μην είναι, τεχνικώς τουλάχιστον, το καλύτερο μέχρι σήμερα; Πόσες φορές θα πούμε ακόμη ότι το PS4 είναι η ισχυρότερη κονσόλα σε αυτή τη γενιά; Όχι ότι αυτό σημαίνει κάτι φοβερό σε σχέση με το PC βέβαια…

Κατά τα άλλα η Naughty Dog είναι περήφανη για τη δουλειά της, “Dev praises details” (νισάφι πια με αυτές τις διατυπώσεις), και τα καλύτερα έπονται για τη βιβλιοθήκη του PS4.

Λογικό είναι μια εταιρεία να τονίζει την επιτυχία της. Ακόμη πιο λογικό να δηλώνει περήφανη η Naughty Dog. Αν μη τι άλλο το έχει κερδίσει.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν αποτελούν είδηση. Αποτελούν ατάκες στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συζήτησης. Πότε θα ασχοληθούμε με την τελευταία αντί με τις ατάκες;

Διαφορά φάσης ή αφασία;

Rise of the Tomb Raider Microsoft deal “does have a duration”, Square Enix reiterates

Το ότι πολλαπλά sites έκαναν χαμό πάλι για τη χρονική αποκλειστικότητα του Rise Of The Tomb Raider στο Xbox είναι διπλά αστείο αυτήν τη φορά. Ο νέος κύκλος αναφορών στο θέμα λέει αυτό ακριβώς που μάθαμε και το καλοκαίρι. Η ΜΟΝΗ διαφορά είναι ότι ακούσαμε το ΙΔΙΟ πράγμα από την Square Enix αυτή τη φορά, όχι από την Microsoft. Αν σε 2-3 μήνες το φωνάξει και κανένας άνθρωπος στη μέση του δρόμου, να θυμηθούμε να φωνάξουμε την προεδρική φρουρά.

Για τα σημαντικά πράγματα στη ζωή

Someone paid over $15K for the Anniversary Edition of PlayStation 4 on eBay

Far Cry 4 concept art is the reason why it’s a beautiful game

Dragon Quest Heroes voice actor shows off her Dragon Quest Metal Slime Edition PS4

Xenoblade Chronicles X Director Introduces More Artists Working On The Game

Αν τα παραπάνω σας φαίνονται σημαντικές πληροφορίες/αποκαλύψεις/ειδήσεις, είστε έναν καφέ πίσω στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Απλή κοροϊδία

Είναι ένα θέμα όταν τα game media κάνουν την τρίχα τριχιά, αλλά τελείως άλλο, πολύ πιο προβληματικό, όταν αλλοιώνουν πληροφορίες προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή ενός περαστικού. Για αυτό και τα ακόλουθα κέρδισαν ειδική αναφορά.

Final Fantasy 7 announced for PlayStation 4

Όταν ακούμε για μια νέα μεταφορά, όλοι οι τίτλοι ειδήσεων λένε “port”. Όταν πρόκειται όμως για το Final Fantasy VII και έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει να “τσιτώσουμε” τους αναγνώστες, φροντίζουμε ο τίτλος της είδησης να δημιουργεί άνετα την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι “νέο”, όχι για απλή, έστω upscaled, μεταφορά. Και όχι, δεν ήταν τόσο καλοβαλμένη η παρουσίαση της Square Enix στο PlayStation Experience για να πούμε ότι συνεπήρε κοινό και δημοσιογράφους αρκετά ώστε να δικαιολογείται ο τίτλος.

PS4 RPG The Witcher 3: Wild Hunt Packs Up Until May 2015

Προσέξτε το χαρακτηρισμό. “PS4 RPG”. Μόνο που το νέο Witcher είναι RPG (τελεία) που ετοιμάζεται και για PS4. Η διατύπωση που διάλεξε το site όχι μόνο προσποιείται ότι πρόκειται συγκεκριμένα για τίτλο του PS4, αλλά είναι και απολύτως περιττή. Γιατί; Διότι έρχεται από site που γράφει μόνο για PlayStation. Σε ποιον και γιατί υποτίθεται ότι γίνεται η φανταστική αυτή διευκρίνιση, αν όχι στα ντουβάρια;

Guerrilla Games Categorically Refuses to Answer About New PS4 IP “Horizon” at PlayStation Experience

Πρώτον, αξίζει να διαβάσετε το κείμενο της δημοσίευσης. Διότι ο gamer που κάνει τη σχετική ερώτηση παρουσιάζεται ως ήρωας (αφού λέγεται ότι ήταν ο μόνος με τα “κότσια” να κάνει την ερώτηση) ενώ η απάντηση “Absolutely Not” υποτίθεται ότι είναι “ξεκαρδιστική” (δείτε το video και θα διαπιστώσετε και μόνοι σας την πραγματικότητα). Α, μην ξεχνάτε ότι το ευρύτερο νόημα είναι πως μένουμε έκπληκτοι που ένας developer δεν ήθελε να μιλήσει για τίτλο που, επισήμως, δεν υφίσταται. Απίστευτο;

Πως δεν ξεκίνησε petition για να ζητήσει και συγνώμη ο developer; Ίσως γίνει κι αυτό την άλλη εβδομάδα.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions