Πρωτάθλημα Super Smash Bros. For Wii U: “Εκκλησία” με χειριστήρια GameCube

3

Ναι. Και αυτό το Σαββατοκύριακο βρεθήκαμε σε πρωτάθλημα σχετικό με Super Smash Bros. Αυτή τη φορά όμως είχε την τιμητική της η έκδοση που κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη Παρασκευή. Ακόμη και εκείνοι που είχαν προπαραγγείλει τον τίτλο της Nintendo, ζήτημα είναι να είχαν μία γεμάτη μέρα για εξάσκηση στο σπίτι. Επιπλέον, αυτήν τη φορά δεν υπήρχε περιορισμός σε χαρακτήρες Pokémon αφού η διοργάνωση αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το Super Smash Bros. For Wii U.

Όχι ότι δίπλα στα δύο συστήματα με το παιχνίδι δεν υπήρχε χώρος για άλλα δύο με Super Mario 3D World και Mario Kart 8, αλλά…καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά βέβαια είδαμε εικαστικό να προωθεί τα επίσης νεοαφιχθέντα amiibo, αλλά οι φιγούρες ήταν άφαντες. Όχι ότι τις θέλαμε και στο πρωτάθλημα το ίδιο διότι…ήδη έχουν προκύψει περίεργα φαινόμενα με amiibo να φέρνουν αποτελέσματα ακόμη και χωρίς καθοδήγηση.

Super Smash Bros. For Wii U Tournament Photo 11-29-14, 13 10 08

Ο κόσμος ήταν μια ιδέα λιγότερος αυτή τη φορά με τις συμμετοχές στο πρωτάθλημα να φτάνουν τις 32. Ό,τι του έλειπε σε απόλυτους αριθμούς όμως το αναπλήρωνε με πάθος. Κάποιοι έφεραν δικά τους χειριστήρια GameCube την ώρα που οι υπόλοιποι έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ GamePad και Wii U Pro Controller. Αν δεν υπήρχε αμφιβολία, σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή, για το κατά πόσο θα υπάρχουν οι προσαρμογείς που επιτρέπουν τη συνεργασία των “παλαίμαχων” χειριστηρίων με την τελευταία κονσόλα της Nintendo, υποθέτουμε ότι θα βλέπαμε ακόμη περισσότερα χειριστήρια GameCube.

Πέραν του διαδικαστικού βέβαια, αξίζει να σταθούμε σε μερικές λεπτομέρειες. Παρότι Σάββατο και μάλιστα σε πολυσύχναστο διάδρομο του The Mall Athens, όταν ήρθε η ώρα του τελικού, όλοι ήταν προσηλωμένοι, κανείς δεν έβγαζε άχνα. Οι δε συμμετέχοντες στον τελικό (Γιάννης Ανδρικόπουλος και Σταύρος Καραγιαννίδης) είχαν και άλλη μια “παροχή” της τελευταίας στιγμής: καρέκλες. Ενώ οι άλλοι αγώνες έγιναν στα όρθια, ο τελικός, λογικά κιόλας, είχε άλλες απαιτήσεις, τόσο σε συγκέντρωση όσο και σε ευκολίες σαν και αυτήν.

Πάνω από όλα βέβαια, λεπτομέρειες σαν και αυτές, δείχνουν το κλίμα που επικρατεί στην κοινότητα του Super Smash Bros. και, κατ’ επέκταση, μεταξύ μελών των LegendaryPokemon.net και ninty.gr που, σε συνεργασία με τη Nortec Multimedia, διοργάνωσαν και αυτό το πρωτάθλημα.

Νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Γιάννης Ανδρικόπουλος, ο οποίος και εξασφάλισε Nintendo 2DS Transparent Red και το Pokémon Omega Ruby.

Παράλληλα έτρεχε και η εβδομαδιαία κλήρωση, που αποφέρει στο νικητή ένα Nintendo 2DS μαζί με το New Super Mario Bros. 2, ενώ εξακολουθεί και η “μεγάλη” κλήρωση για το Wii U Grand Pack, το οποίο και περιλαμβάνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ακόλουθα:

  • Wii U Deluxe Edition
  • Super Smash Bros. For Wii U
  • Mario Kart 8
  • Super Smash Edition του Gamecube controller
  • Mario amiibo

Εμείς θα σας αφήσουμε με φωτογραφίες από το πρωτάθλημα. Όχι τίποτα άλλο. Για να σας θυμίσουμε, ξανά, τι χάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

3 Comments

    • Well, τυπικά, δεν πολυεπιτρέπεται από The Mall Athens. Οπότε δύσκολο να γίνει οργανωμένα και όπως το φαντάζεσαι. Δεν διαφωνώ βέβαια αλλά εξαρτάται από τελείως άλλους σε τέτοιες περιπτώσεις.

    • Και μόλις “ένιωσα” ότι ήθελες καρέκλες για 2 άτομα τη φορά. Οπότε scratch το προηγούμενο σχόλιο και, ναι, λογικά ήταν γενικά εφικτό.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions