SingStar: Ultimate Party – Review

0

Καλό είναι να αναπροσδιορίσετε τις προσδοκίες σας για το Singstar Ultimate Party, ειδικά αν είχατε την τύχει να απολαύσετε όσα είχε να προσφέρει το franchise από την εποχή του PS2 μέχρι και σήμερα. Και όλοι οι άλλοι όμως έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις μπροστά τους.

Το Singstar Ultimate Party διατίθεται τόσο για PS3 όσο και για PS4. Θα το βρείτε ως δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε από το PS Store αλλά και επί πληρωμή. Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι η δεύτερη έκδοση περιλαμβάνει 30 τραγούδια ενώ στην περίπτωση της πρώτης θα χρειαστεί να αγοράσετε κομμάτια από το Singstore. Η πιο “γεμάτη” έκδοση έχει περίεργο σύνολο κομματιών για τα δεδομένα της σειράς, υπό την έννοια ότι προτιμώνται πρόσφατες, κατά κανόνα, επιτυχίες με κλασικότερα κομμάτια και εκτελέσεις να περιμένουν να τα αγοράσετε στο Singstore. Αν όμως έχετε στην κατοχή σας δισκάκια και κομμάτια Singstar του PS3, τότε είναι δυνατή η μεταφορά των κομματιών αυτών στο Singstar Ultimate Party. Όχι όμως τόσο απλά ή όσο ολοκληρωμένα θα ήθελαν όλοι. Βλέπετε, προκειμένου να γίνει η μεταφορά, πρέπει να υπάρχει το ίδιο κομμάτι στο Singstore. Αυτό είναι απλή υπόθεση στο PS3, όχι όμως στο PS4. Προκύπτει ότι η εξασφάλιση δικαιωμάτων των ίδιων κομματιών για διαφορετική γενιά hardware είναι ξεχωριστή υπόθεση. Άρα στο PS4 μπορείτε να διατηρήσετε πολύ λιγότερα κομμάτια από εκείνα που ενδεχομένως υπάρχουν στην “καλλιτεχνική” σας συλλογή. Η Sony λέει βέβαια πως κάνει ό,τι μπορεί. Αν δείτε όμως τις ανανεώσεις περιεχομένου στο Singstore, θα σκεφτείτε πως είτε αυτό δεν ισχύει, είτε η διαδικασία είναι τόσο δύσκολη (νομικά) που η εξίσωση του περιεχομένου αποτελεί μακρινό όνειρο ακόμη.

Αν έχετε κρατήσει τα παλιά σας μικρόφωνα, ασύρματα ή ενσύρματα, καλώς. Δεν θα πάνε χαμένα αφού είναι συμβατά με το Singstar Ultimate Party. Αν δεν έχετε όμως, οι πιθανότητες λένε ότι η λύση είναι πρόχειρη. Κάθε smartphones (με Android ή iOS) μπορεί να μετατραπεί σε συμβατό μικρόφωνο, με χρήση δωρεάν εφαρμογής που σχεδιάστηκε συγκεκριμένα για το Singstar. Στην πράξη τόσο αυτή η λύση όσο και το κλασικό μικρόφωνο φαίνεται να έχουν την  ίδια απόδοση. Εξαιρώντας λοιπόν την αίσθηση στο χέρι, δεν υπάρχει πλεονέκτημα της μιας ή της άλλης λύσης.

SingStar-Ultimate-Party-Performance-In-Game-Full_1400581261

Υπάρχει όμως ένα κοινό μειονέκτημα που δεν ξέρουμε σε τι οφείλεται, ούτε και το έχουμε συναντήσει ξανά σε τίτλο της σειράς. Σε κάθε περίπτωση παρατηρείται ελαφρύ lag στο συγχρονισμό της φωνής του παίκτη με τα τεκταινόμενα επί της οθόνης (και των ηχείων). Στην πράξη αυτό οδηγεί στη δημιουργία φαινομένου ηχούς όσο ο επίδοξος (ή απλά μεθυσμένος) ερασιτέχνης τραγουδιστής προσπαθεί να “πατήσει” στα φωνητικά και τις κινήσεις του επαγγελματία επί της οθόνης. Το πόσο θα γίνει αντιληπτό το lag…είναι υπόθεση ενός άλλου ζητήματος. Η ένταση της φωνής του παίκτη είναι πραγματικά χαμηλή. Αν αυτό συμβαίνει για να καλυφθεί το προηγούμενο πρόβλημα, δεν θα δηλώσουμε έκπληκτοι, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως συνδέονται στην πράξη.

Τι κι αν λείπουν κάποια κομμάτια ή υπάρχει μια ιδέα lag; Καλή διάθεση, καλή καρδιά και όλα γίνονται, σωστά; Άλλωστε το πρώτο Singstar δεν είχε τόνους μουσικών κομματιών, έστω και αν επεδείκνυε μεγαλύτερη ποικιλία, και όλα πήγαν καλά, σωστά; Εμ…όχι. Το London Studio της Sony ασχολήθηκε αρκετά ώστε να σας προτείνονται νέα κομμάτια με βάση εκείνα στα οποία τα πάτε καλά, είναι πιο απλή υπόθεση να καταγράψετε εαυτόν και να μοιράσετε την ντροπή σας σε Facebook κ.λπ., αλλά ξέχασε μερικά modes του ίδιου του παιχνιδιού. Μερικά σημαντικά modes. Στο Singstar Ultimate Party είτε τραγουδά ένας παίκτης, είτε δύο μαζί. Τα ντουέτα του παρελθόντος λείπουν όμως. Ναι μεν μπορούν να τραγουδούν δυο παίκτες παράλληλα, ωστόσο παλαιότερα το κομμάτι μοιραζόταν στους δύο και οι φωνές (οι τα ουρλιαχτά) ενώνονταν για το φινάλε. Τώρα απλά τραγουδούν και οι δύο. Στο παρελθόν ανήκει και το Pass The Mic, στο οποίο οι παίκτες, αφού χωρίζονταν σε ομάδες, τραγουδούσαν ένας-ένας (ή δύο-δύο) πριν συνεχίσουν άλλοι παίκτες την ομαδική προσπάθεια. Το αστειότερο όλων βέβαια είναι πως λείπει…το Party mode. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν σκέφτηκε κανείς στη Sony πόσο ειρωνική καταλήγει να φαίνεται η ονομασία του νέου τίτλου. Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει εκφράσει ούτε καν πρόθεση να καλύψει κενά και να διορθώσει τα προφανή ζητήματα στο μέλλον, θα προσποιηθούμε κι εμείς ότι ξεκινά από αλλού η κλίμακα του 10.

Version Tested: PS4

2

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions