BlizzCon 2014: Νέο IP, 17 χρόνια μετά (και πολλά άλλα)

0

Η BlizzCon 2014 ήλθε και απήλθε, αλλά την αισθανθήκαμε πιο γεμάτη αυτή τη φορά, αν μη τι άλλο διότι δεν συμβαίνει κάθε μέρα (ούτε καν κάθε δεκαετία) να ανακοινώνεται τελείως νέο IP από την Blizzard Entertainment.

Overwatch

Το όνομα αυτού; Overwatch και πρόκειται για το πρώτο καινούριο franchise της Blizzard μετά από 17 χρόνια. To Overwatch θα είναι team based 6v6 action shooter και όπως τόνισαν οι developers φιλικό για αρχάριους αλλά και για βετεράνους του είδους.

Διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον και σε μέρη όπως οι Αιγυπτιακές πυραμίδες, η Ιαπωνία των samurai και οι δρόμοι του Λονδίνου, με ήρωες που μοιάζει να έχουν βγει από ταινία της Pixar το παιχνίδι μοιάζει αρκετά στο ύφος με το Team Fortress 2 της Valve.

12 ήρωες είναι διαθέσιμοι για δοκιμή στην BlizzCon, χωρισμένοι σε 4 κατηγορίες: Offense, Defense, Tank και Support. Οι Offensive ήρωες είναι ταχύτατοι και αν και αδύναμοι αμυντικά, κάνουν το περισσότερο damage. Οι Defense είναι οι καλύτεροι στο να υπερασπίζονται τους στόχους και να ελέγχουν το πεδίο της μάχης. Οι Tank είναι οι πιο βαριά οπλισμένοι ήρωες με δυνατότητα να υπερασπίζονται τους συμπαίκτες τους και να δέχονται λιγότερο damage. Οι Support μπορούν να θεραπεύσουν, να δίνουν buffs και γενικότερα να υποστηρίζουν τους συμπαίκτες τους. Ο κάθε χαρακτήρας θα έχει 3 βασικά abilities συν ένα ultimate ability, όλα μοναδικά για τον καθένα. Οπλισμένοι με sniper, ενεργειακές ασπίδες και θεραπευτικές ικανότητες, κάθε χαρακτήρας είναι ξεχωριστός τόσο εμφανισιακά αλλά και στο τρόπο παιχνιδιού με την Blizzard να τονίζει πως θέλει να δώσει έμφαση στην ιδιαιτερότητα του κάθε ήρωα παρά στην ομοιογένεια των classes.

Δύο modes ανακοινώθηκαν: Payload και Capture Point. Στο Payload η μια ομάδα έχει βόμβα που πρέπει να την πάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χάρτη με τους αντιπάλους να πρέπει να τους αναχαιτίσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Στο Capture Point οι δύο ομάδες πολεμούν να ελέγξουν τον χάρτη. Η μια ομάδα προσπαθεί να καταλάβει συγκεκριμένους στόχους με τους αντιπάλους τους να προσπαθούν να τους υπερασπιστούν. Ειδική αναφορά έγινε για την απουσία Deathmatch, με τους developers να τονίζουν πως θέλουν οι παίκτες να παίζουν ομαδικά για να κερδίσουν και να μη βασίζονται στα πόσα kills μπορεί ο καθένας να πετύχει.

Η beta θα ξεκινήσει μέσα στο 2015 και ήδη μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στο playoverwatch.com.

 

Warcraft

Με Warlords of Draenor, το 5ο κατά σειρά expansion προ των πυλών, δεν είχαμε μεγάλες ανακοινώσεις για το World of Warcraft στην BlizzCon. Το MMORPG γιορτάζει τα 10α γενέθλια του φέτος με τους developers να παρουσιάζουν μια ταινία που μας ταξιδεύει από το launch του παιχνιδιού το 2004 μέχρι και το παρόν.

Από την άλλη είχαμε τις πρώτες εικόνες από την ταινία Warcraft του Duncan Jones και της Legendary Pictures. Οι παρευρισκόμενοι στην BlizzCon είχαν την τύχη να δουν το πρώτο “trailer” το οποίο όμως δεν θα κυκλοφορήσει online. Είδαμε όμως εικόνες από τα κουστούμια και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και τους ηθοποιούς που θα υποδυθούν τους βασικούς πρωταγωνιστές. Το σενάριο θα ακολουθήσει την ιστορία του πρώτου Warcraft και τον πόλεμο μεταξύ Human και Οrcs Η έξοδος στις αίθουσες έχει οριστεί για τις 11 Μαρτίου 2016.

Όσο για το cast που αναφέρθηκε προηγουμένως, έχει ως εξής:

Alliance

  • Travis Fimmel as Anduin Lothar
  • Ben Foster as Medivh
  • Dominic Cooper as King Llane
  • Ben Schnetzer as Khadgar
  • Ruth Negga as Lady Taria
  • Paula Patton as Garona

Horde 

  • Toby Kebbel as Durotan
  • Daniel Wu as Gul’dan
  • Rob Kazinsky as Orgrim
  • Clancy Brown as Blackhand

Starcraft

Η ανακοίνωση του τρίτου part του Starcraft 2 είναι γεγονός. Η beta του Legacy Of The Void θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015 χωρίς όμως αν αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία. Το campaign θα ακολουθεί την ιστορία των Protoss και θα είναι φυσική συνέχεια των δύο προηγούμενων τίτλων (Wings Of Liberty και Heart Of The Swarm). Η υπόθεση του campaign θα ακολουθεί τους Artanis και Zeratul, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ενώσουν τους Protoss ενάντια στην αρχαία απειλή των Xel’naga. Το παιχνίδι θα είναι stand alone, που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να έχει κάποιος στην κατοχή του τους προηγούμενους τίτλους για να παίξει το campaign ή online. Οι αλλαγές στο gameplay θα είναι μικρές με λίγα νέα units για κάθε από τα τρία race του παιχνιδιού. Μέσα σε όλα ανακοινώθηκαν και μερικά νέα modes. Στο Archon Mode δύο παίκτες θα χειρίζονται ένα base ενάντια καθώς προσπαθούν να επικρατήσουν ενός κοινού αντιπάλου και το δεύτερο θα είναι το Allied Commanders, όπου οι παίκτες θα παίρνουν το ρόλο γνωστών Commanders από το Stacraft και θα πολεμούν ενάντια σε AI ξαναζώντας μάχες από το παρελθόν.

Το μεγάλο event της BlizzCon για το Starcraft 2 ήταν οι τελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με χιλιάδες θεατές να το παρακολουθούν online και τον Κορεάτη Life να κερδίζει τον επίσης Κορεάτη MMA με 4-1. Νίκη που μεταφράζεται σε χρηματικό έπαθλο $100.000.

Diablo

Η Blizzard ανακοίνωσε το patch 2.1.2 για το Diablo 3. Το patch θα περιέχει πολλές διορθώσεις για το Greater Rift System και το Adventure Mode που είχε προστεθεί νωρίτερα, κυρίως στα Conduit Pylons τα οποία επηρεάζουν την επιτυχία των runs. Ένα νέο είδος item προστέθηκε, τα Ancient Items, που απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που έχουν συμπληρώσει τα class sets και θέλουν να βελτιώσουν το gear τους.

Θα προστεθούν και τρία νέα Treasure Goblins. Το Gem Hoarder θα ρίχνει gems, το  Blood Thief που θα ρίχνει Blood Shards και το Odius Collector που θα ρίχνει crafting materials και plans.

Η Season 2 θα ξεκινήσει σύντομα με νέα Leaderboards και Conquest καθώς και νέα Legendary weapons και gear. Οι Season Heroes είναι νέοι ήρωες που ξεκινούν από το πρώτο level και μπορούν να παίξουν μόνο με άλλους Season Heroes.

Πέρα από το 2.1.2 η Blizzard ανακοίνωσε ένα ακόμη zone, το Ruins of Secheron με νέα τέρατα και παγίδες που θα δυσκολέψουν τους βετεράνους ήρωες.

Τέλος η Blizzard ξεκαθάρισε πως δεν έχουν σκοπό να επαναφέρουν το Auction House και γενικά την ανταλλαγή items στο παιχνίδι ούτε και έχουν βλέψεις Diablo MMO.

Hearthstone

Όντας μόλις για δεύτερη φορά παρόν σε BlizzCon, το digital collectible card game έγινε αντικείμενο μεγάλων ανακοινώσεων. Η έκδοση για Android tablets θα βγει το Δεκέμβριο του 2014. Επίσης ανακοινώθηκε πως το Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει το πρώτο expansion με το όνομα Goblins and Gnomes.

Η επέκταση θα προσφέρει 120 καινούριες κάρτες, ένα νέο game board και δυνατότητα spectate μεταξύ φίλων στο Battle.net. Η Blizzard ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 20 εκατομμύρια παίκτες έχουν παίξει το παιχνίδι με τους αριθμούς να αυξάνονται καθημερινά.

Heroes Of The Storm

Το Heroes of the Storm, το MOBA με ήρωες απ’ όλα τα franchise της Blizzard είχε το δικό του panel στην BlizzCon 2014. Το παιχνίδι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της Technical Alpha και προγραμματίζεται να μπει σε δοκιμή Closed Beta στις 13 Ιανουαρίου 2015. Μαζί με την έναρξη της καινούριας φάσης δοκιμής, παρουσιάστηκαν νέοι ήρωες και battlegrounds, καθώς και τα σχέδια της Blizzard για ranked mode.

Άμεσα θα ενσωματωθούν στο υπάρχον roster ηρώων ο Thrall και η Jaina από το κόσμο του Warcraft καθώς και οι Lost Vikings, ήρωες από το πρώτο, ομώνυμο παιχνίδι που είχε βγει το μακρινό 1992. Ο Thrall, Warchief of the Horde, World’s Greatest Shaman και ο πιο αναγνωρίσιμος ήρωας από το σύμπαν του Warcraft θα είναι melee assassin με το kit του να περιέχει πολύ ηλεκτρισμό και κεραυνούς. Η Jaina Proudmoure, ένας χαρακτήρας με μεγάλη ιστορία που ξεκίνησε στο Warcraft 3 θα είναι ranged assassin με έμφαση σε frost spells και με γερή δόση crowd control. Οι Lost Vikings, Olaf, Erik και Baleog, είναι 3 ήρωες σε 1 με το παίκτη να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει όλους μαζί ή να τους επιλέξει μεμονωμένα. Ο καθένας έχει δικό του deathtimer και ξεχωριστές ιδιότητες. Ο Olaf για παράδειγμα είναι οπλισμένος με ασπίδα και αντέχει περισσότερο στην πρώτη γραμμή ενώ ο Erik είναι πιο γρήγορος και μπορεί να γίνει αόρατος αν μείνει για λίγη ώρα ακίνητος.

Η Blizzard να έδειξε επίσης concept art από ήρωες που θα εμφανιστούν αργότερα, με την Sylvanas Windrunner από το Warcraft να είναι σε αρκετά προχωρημένο σημείο ανάπτυξης ενώ σε αρχικά στάδια βρίσκονται οι Butcher, Skeleton King Leoric και η Crusader από το σύμπαν του Diablo. Τέλος με την ανακοίνωση του Overwatch, είναι θέμα χρόνου να δούμε ήρωες από το καινούργιο franchise στο Heroes of the Storm.

Δύο καινούρια Battlegrounds είναι επίσης έτοιμα, το Sky Temple και το Tomb of the Spider Queen με το πρώτο να είναι playable στην BlizzCon. Concept art είδαμε και από ένα νέο χάρτη βασισμένο στον κόσμο του Diablo, όπου θα συγκρούονται οι Αγγελικές Δυνάμεις με τις Δυνάμεις της Κόλασης.

Ranked Play Mode θα προστεθεί μετά την έναρξη της Close Beta με την επιλογή για solo/duo queue ή για premade 5v5. Οι νίκες θα δίνουν βαθμούς και οι ήττες θα αφαιρούν με την βαθμολογία να καθορίζει την κατάταξη του κάθε παίκτη βάσει της οποίας θα εξασφαλίζεται ότι θα αντιμετωπίζει παίκτες του ίδιου βεληνεκούς. Θα υπάρχουν seasons άρα η κατάταξη θα ανατρέπεται σε κάθε αλλαγή περιόδου.

Αίτηση για Beta Invite μπορεί να γίνει από το Battle.net.

Καλές όλες οι ανακοινώσεις αλλά στο τέλος το κλίμα γύρισε σε Metallica που, περιέργως, δεν εμφανίστηκαν για “μερικά τραγουδάκια” αλλά έπαιξαν για 2 ώρες για το κοινό της BlizzCon. Καθόλου άσχημα.

BlizzCon 2014 2014_11_07_BlizzCon_2014_Press_Batch_3_00021

About Author

Χρόνια τώρα τρώει την ζωή του παίζοντας online, είναι o Kalamitis, ο εν LoL αδελφός σας.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions