Pac-Man And The Ghostly Adventures 2 – Review

0

Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε καλά καλά από την κυκλοφορία του Pac-Man And The Ghostly Adventures και ο (εκ πίτσας γενόμενος) κίτρινος φασαριόζος επιστρέφει γεμάτος όρεξη για φαντάσματα, πλατφόρμες και…σχολείο.

Το Pac-Man And The Ghostly Adventures 2 όπως και ο προκάτοχός του βασίζεται στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά με τον Pac-Man σε ρόλο εφήβου που πάει στο κολέγιο και άλλα τέτοια απολύτως άσχετα με το αρχικό υλικό του ήρωα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από τη στιγμή της σύλληψης της σειράς Pac-Man And The Ghostly Adventures η χώρα προέλευσης του Pac (Ιαπωνία) δεν ήταν ανάμεσα στις αγορές-στόχο. Κάτι όχι ιδιαίτερα παράλογο μιας και πέρα από μερικές μελωδίες, ηχητικά εφέ και τον ίδιο τον Pac-Man (άντε, και τα φαντάσματα) δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση με παλαιότερους τίτλους.

Το Pac-Man And The Ghostly Adventures 2 είναι ένα 3D platformer που θεωρεί αρκετά έξυπνο να διαθέτει 2D tutorial. Αφού βέβαια το προσπεράσετε θα καταλάβετε πως το σύνολο διαθέτει περισσότερες προοπτικές από αυτό που ίσως περιμένατε. Οι πέντε διαφορετικοί κόσμοι του τίτλου δεν θα σας κρατήσουν απασχολημένους για πολλές ώρες, όμως δεν θα καταλήξετε να παλεύετε με κακό χειρισμό, απαράδεκτο σχεδιασμό ή ανυπόφορους αντιπάλους. Ακόμα και η camera που δεν επιδέχεται παρέμβαση από τον παίκτη κάνει συνολικά καλή δουλειά παραμένοντας σε αρκετή (αλλά όχι υπερβολική) απόσταση ώστε να βλέπετε άνετα τι συμβαίνει γύρω σας.

Pac-Man-and-the-Ghostly-Adventures-2-PGA2_Screens_for_Namco_18_1402068314

Ο Pac-Man μπορεί να κάνει άλματα, να φάει άνετα αμέτρητα φαντάσματα στην καθισιά του (με ένα αρκετά γρήγορο και “ow-my-lord-it’s-awesome” animation), να πάρει δυνάμεις φωτιάς, πάγου, μετάλλου, χαμαιλέοντα κ.λπ. ή να μεταμορφωθεί σε τεράστια πέτρινη μπάλα με μύτη για να προσπεράσει εμπόδια και να καταστρέψει εχθρούς. Πολλές φορές η δράση μεταφέρεται από τις 3 στις 2 διαστάσεις εντός των επιπέδων, διατηρώντας ένα ενδιαφέρον στο πολύ απλό level design και δικαιολογώντας κάπως το δισδιάστατο tutorial. Πολλές από τις ιδέες είναι εμφανές πως είναι δανεισμένες από τίτλους όπως τα Mario Galaxy, αν και δεν μιλάμε για εξόφθαλμες αντιγραφές που απλά στοχεύουν σε κάτι γνώριμο. Το Pac-Man And The Ghostly Adventures 2 διαθέτει ιδιαίτερα απλούς μηχανισμούς που είναι ικανοί να κρατήσουν το ενδιαφέρον σας στην οθόνη. Αρκεί βέβαια να έχετε συνηθίσει να παίζετε στο Ultra Easy.

Το ότι ο τίτλος απευθύνεται σε μικρές ηλικίες δεν χρειάζεται να το επισημάνει κάποιος. Όμως ότι θεωρεί τους μικρούς του φίλους από αρχάριους μέχρι άσχετους είναι τελικά κακό για τον ίδιο. Η πρόκληση του Pac-Man And The Ghostly Adventures 2 είναι εξαιρετικά χαμηλή, σε σημείο που πέραν μερικών bosses όλοι οι αντίπαλοι είναι ένα hit μακριά από το θάνατο. Η ποικιλία τους είναι μάλιστα εξαιρετικά μικρή με τα αναλώσιμα φαντασματάκια να αποτελούν το 90% του συνολικού αριθμού αντιπάλων που θα συναντήσετε. Αφού λοιπόν βαρεθείτε θανάσιμα να τα καταπίνετε με βουλιμία, μπορείτε απλά να τα προσπεράσετε μιας και τα αρκετά ανοικτά επίπεδα δίνουν χώρο για άνετα προσπεράσματα. Με την “κανονική” μέθοδο μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα επίπεδο σε 20 λεπτά ενώ με προσπεράσεις ακόμα και σε 2. Σαν άτυπο speedrun.

Pac-Man-and-the-Ghostly-Adventures-2-Pac-Man_TGS_2014_Trailer_1_1410969036

Υπάρχουν και διαλειμματάκια από το ατελείωτο platforming με επίπεδα-shooters αλλά και bonus levels μέσα στα ίδια τα επίπεδα. Και εκεί τα πράγματα μένουν εξαιρετικά εύκολα ενώ είναι πραγματικά περίεργη η απόλυτη απουσία κάποιου λαβυρίνθου. Ακόμα και ως bonus stage ή easter egg.

Το Pac-Man And The Ghostly Adventures 2 έχει προοπτικές. Κάπου μέσα στον αφελή και ιδιαίτερα ακίνδυνο κόσμο του κρύβεται ένα platformer με αξιώσεις. Αλλά η ανύπαρκτη δυσκολία του, η μικρή του διάρκεια και το ιδιαίτερα απλοϊκό level design δεν αφήνουν τις όποιες αρετές του να λάμψουν, μετατρέποντας τον εαυτό του σε ένα από τα πιο διεκπεραιωτικά videogames που έχετε παίξει ποτέ.

Κύριε Pac-Man, καλύτερα να μένατε στο Pac-Man World του PSX. Από κάθε άποψη.

Version Tested: PS3

4

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions