New Nintendo 3DS: Γιατί δεν έχει πάρει ακόμη ημερομηνία για τη Δύση;

0

Η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων φέρνει πάντα και ενημέρωση των μετόχων. Στην περίπτωση ειδικά της Nintendo όλο και κάτι ενδιαφέρον προκύπτει σε αυτές τις περιπτώσεις, κάτι που ισχύει και τώρα.

Ο Satoru Iwata λοιπόν, ερωτηθείς για το λόγο που το New Nintendo 3DS κυκλοφορεί στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, όχι όμως σε Αμερική και Ευρώπη, αποκάλυψε το βασικό σκεπτικό της εταιρείας. Ανέφερε πως στην Ιαπωνία η Nintendo έχει πουλήσει 17 εκατομμύρια Nintendo 3DS και άρα έχει επιτευχθεί ουσιαστικός κορεσμός. Συνεπώς ο μόνος τρόπος να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον σε μια αγορά όπως η Ιαπωνική είναι να ανανεωθεί το προϊόν. Δεν έχει παρατηρηθεί όμως ανάλογος κορεσμός στις δυτικές αγορές, αφού ούτε στην Αμερική αλλά ούτε και στην Ευρώπη έχει πωληθεί ανάλογος αριθμός Nintendo 3DS.

Συνεπώς η Nintendo κρατά το New Nintendo 3DS μακριά από τις δυτικές αγορές, μέχρι να έρθει η…κατάλληλη στιγμή. Ο Satoru Iwata ανέφερε άλλωστε ότι με τα Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire και Super Smash Bros. For Nintendo 3DS να είναι οι μόνοι τίτλοι για 3DS της ίδιας της εταιρείας για την εορταστική περίοδο, θεωρήθηκε ότι ίσως και να αποδεικνυόταν δύσκολο να κάνει δυνατό ξεκίνημα το New Nintendo 3DS αν έφτανε στις αγορές της Δύσης.

Μυστήρια πράγματα;

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions