NHL 15 – Review

0

Αν η κερκίδα ήξερε τι την περιμένει στο NHL 15 είναι πιθανό να κατέληγε πιο παγωμένη και από το ίδιο το γήπεδο. Το NHL 15 είναι η πρώτη εμφάνιση της σειράς της EA σε νέα συστήματα. Πέρυσι δεν έκανε τη μετάβαση στη νέα γενιά με το σκεπτικό ότι έπρεπε να γίνει αρκετή δουλειά προκειμένου η εξόρμηση να είναι αυτή που αρμόζει. Ένα χρόνο μετά λοιπόν η κατάσταση είναι από μυστηριώδης έως αδικαιολόγητη. Λείπουν πάρα πολλά modes, ειδικά από τις εκδόσεις για νέες κονσόλες. Οι εκδόσεις για PS3 και Xbox 360 μπορεί να μην ενσωματώνουν όλες τις τεχνικές και σημειακές βελτιώσεις του NHL 15 της νέας γενιάς, αλλά τουλάχιστον δεν αφήνουν πίσω τους λειτουργίες που θεωρούνται, σε διάφορες μορφές, δεδομένες εδώ και χρόνια.

Ενδεικτικά ο παίκτης μπορεί να ασχοληθεί με το Ultimate Team για να συνθέσει ομάδα με τους παίκτες που προτιμά, δεν μπορεί ωστόσο να φτιάξει παίκτες και ομάδα από το μηδέν. Δεν υπάρχει δυνατότητα για ομαδικό multiplayer 6 vs 6, αλλά αναμένεται προσθήκη δυνατότητας 5 vs 5 (άρα χωρίς επιλογή ελέγχου τερματοφυλάκων) ύστερα από μελλοντικό update. Στο Be A Pro δεν υπάρχει αγώνας ώστε να καταλήξει ο νεόφυτος παίκτης σε επαγγελματική ομάδα. Απλά προσγειώνεται τυχαία σε κάποια ή την επιλέγει. Με το καλημέρα.  Στο Be A GM mode, το οποίο, με τη σειρά του, δεν παρουσιάζεται ακριβώς ολοκληρωμένο, είναι χαρακτηριστικό ότι ως προπονητές δεν μπορείτε καν να επιλέξετε τους παίκτες που θέλετε στο Draft. Επιλέγονται αυτόματα για εσάς. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις ελλείψεις και πισωγυρίσματα του NHL 15, παρότι η EA αφιέρωσε ένα έτος παραπάνω στην παραγωγή που θα έφερνε το franchise σε νέα συστήματα.

NHL 15 1920x1080_nhl15-dal-col-multi1_resize_wm

Προφανώς και αφιέρωσε χρόνο και πόρους κάπου αλλού. Η εφαρμογή της μηχανή ΕΑ Ιgnite, η μηχανή που χρησιμοποιεί η EA Sports στις παραγωγές για τη νέα γενιά, είναι σίγουρα ένα σημείο που απασχόλησε την ομάδα. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά για να σιγουρευτείτε. Τα μοντέλα των παικτών είναι εκπληκτικά, ενώ ακόμη και το κοινό παύει να είναι μονοδιάστατο, αποτελείται από πληθώρα μοντέλων και συχνά “σχολιάζει” πιο ρεαλιστικά με τις αντιδράσεις του από τη νέα ομάδα που αναλαμβάνει την περιγραφή των αγώνων. Η φυσική αναλαμβάνει το ρουχισμό, την προστασία και το σώμα των παικτών και οδηγεί σε εντυπωσιακά αλλά όχι πάντα ρεαλιστικά αποτελέσματα. Αν μη τι άλλο τα υφάσματα μάλλον καταλήγουν υπερκινητικά. Πιο σημαντικό είναι το νέο μοντέλο φυσικής της “σφαίρας”. Παρά τις περιστασιακές αστοχίες, στην πράξη οδηγεί σε πιο αληθινή άρα και κάπως πιο απρόβλεπτη συμπεριφορά. Οι τελευταίοι χαρακτηρισμοί, ως είθισται στη σειρά, δεν ταιριάζουν με την ίδια ένταση σε αντιπάλους και συμπαίκτες. Στη δική σας μεριά του γηπέδου θα πρέπει να συνηθίσετε ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνετε μόνοι σας. Στην αντίπερα όχθη τα πράγματα κινούνται λίγο πιο οργανωμένα πάντως και ευτυχώς αναφέρουμε ότι όλο και κάπως προσαρμόζεται η αντίπαλη γραμμή στις επαναλαμβανόμενες τακτικές και τεχνάσματα. Πάντως κάθε πείραμα πρέπει να γίνει εντός γηπέδου αφού δεν υπάρχει επαρκές training mode, πόσο μάλλον δυνατότητα να σχεδιάσετε τις δικές σας μανούβρες.

Η προσοχή της ομάδας φαίνεται να ξεφεύγει με κάθε ευκαιρία πάντως. Γίνεται λόγος για νέους (αλλά όχι και τόσο) πανηγυρισμούς, γίνεται προσπάθεια ώστε όλα να μοιάζουν με τηλεοπτική κάλυψη από το NBC, με σχόλια και άχαρα μονταρισμένα πλάνα που συνδυάζουν στιγμιότυπα του εικονικού παιχνιδιού με πραγματικό video των σχολιαστών (ποιος φαντάστηκε ότι θα έβγαινε σε καλό κάτι τέτοιο;). Είναι άραγε πιο σημαντικό κάτι τέτοιο από τη συμπερίληψη κανονικού career mode;

Η καρδιά του NHL 15 χτυπά δυνατά, αλλά δεν φαίνεται. Επιτρέπει στους παίκτες να αλλάξουν ταχύτητες, κανόνες, συχνότητες φαινομένων, να επιλέξουν μεταξύ πιο απαιτητικού και απλούστερου χειρισμού και προσφέρει θέαμα στον πάγο που, ρεαλιστικά μιλώντας, δεν έχει και ανταγωνιστή στην αγορά. Η ίδια καρδιά όμως κρύβεται μέσα σε περίεργες προτεραιότητες. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι η EA Canada άφησε το NHL 15 σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το FIFA 15 (που είναι και φυσιολογικό σε κάποιο βαθμό), περιμέναμε την ουσία του παιχνιδιού και όσους μηχανισμούς είναι φτιαγμένοι για να κρατούν την προσοχή του παίκτη να έχουν προτεραιότητα σε σχέση με το δυναμικό animation στα υφάσματα.

Το NHL 15 είναι αδύνατο να μην τραβήξει ματιές όπου και αν εμφανιστεί. Είναι εδώ για να δείξει την ισχύ της νέας σας κονσόλας. Όχι όμως και τη γοητεία του χόκεΐ επί πάγου.

5

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions