Κόψε-Ράψε: Μπου ή μπα;

0

Είναι η ιδέα μου ή η βιομηχανία αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί ξανά με το αγαπημένο είδος των survival horror; Τα trailers παραδοσιακών και μη σειρών διαδέχονται το ένα το άλλο και η κατάσταση αυτή πραγματικά με χαροποιεί. Είναι άλλωστε ένα από τα αγαπημένα μου είδη, αν και το έχω αγνοήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν φταίω εγώ. Τα στραβοπατήματα της σειράς Resident Evil, οι αδιάφορες προτάσεις των Silent Hill, η απουσία (από τα μέρη μας τουλάχιστον) των Project Zero, αλλά και η ίδια η αλλαγή νοοτροπίας που δεν θέλει πια τόσο αργές εμπειρίες, με έκαναν να απομακρυνθώ από το είδος. Τώρα όμως υπάρχει ένας αέρας αλλαγής. Οι δημιουργοί επιστρέφουν στο είδος και μάλιστα επιστρέφουν μεγάλα ονόματα (και κάποια διάσημα που δεν είχαν σχέση με το είδος) με ένα και μόνο στόχο: να αναγεννήσουν και να εξελίξουν το είδος.

Κάπου εδώ κάποιος θα μπορούσε να… τρομάξει. Τέτοιου είδους προσπάθειες έχουν γίνει πολλές φορές κατά το παρελθόν και οι περισσότερες έχουν καταλήξει άσχημα. Ή χειρότερα, ήταν πιο αδιάφορες από αυτές που προσπαθούσαν να βελτιώσουν.

Κάποτε πίστευα ότι απλώς άλλαξαν τα γούστα των gamers και ότι το αργό gameplay των πρώτων Resident Evil δεν είναι πλέον αρκετό. Επίσης, η αλήθεια είναι ότι πλέον τα έχουμε δει όλα. Με έχω πιάσει πολλές φορές να ξέρω ότι “τώρα” θα συμβεί “κάτι” και όταν πράγματι συμβαίνει, απλώς δεν υπάρχει το αίσθημα της έκπληξης.

Όμως η έκρηξη των τελευταίων μηνών, με τη μεγάλη (;) επιστροφή του Silent Hill(s) και το ενδιαφέρον demo-trailer, τον Mikami να ξεκινά ένα νέο έργο με το The Evil Within (αν και τα trailers δεν με ενθουσίασαν, πιστεύω στο ταλέντο του δημιουργού) και το πολλά υποσχόμενο Alien: Isolation δείχνουν ότι αν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος.

Σίγουρα δεν πιστεύω ότι οι τίτλοι αυτοί θα εξελίξουν το είδος. Σίγουρα θα στηρίζονται σε παραδοσιακούς μηχανισμούς, αλλά ελπίζω ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας και το ταλέντο των δημιουργών τους, θα καταφέρουν να προσφέρουν κάτι αξιόλογο.

Η ατμόσφαιρα του demo του Silent Hills με γεμίζει αισιοδοξία, καθώς σε περίπτωση επιτυχίας του οι προσπάθειες για την αναγέννηση του είδους θα ενταθούν.

Ελπίζω μόνο η αναγέννηση να μην ακολουθήσει τις action προσπάθειες των τελευταίων ετών, καθώς ναι μεν έχουν το ενδιαφέρον τους, στερούνται όμως συνήθως ατμόσφαιρας και ενδιαφέροντος. Άλλωστε από action έχουμε χορτάσει.

Μένει λοιπόν να δούμε αν οι νέες κυκλοφορίες θα φανούν αντάξιες των προσδοκιών που δημιούργησαν ή αν θα αποδειχθούν πολύ κακό για το τίποτα.

Ελπίζω για το καλύτερο.

About Author

Αν και πολλοί λένε ότι γκρινιάζει, ο ίδιος δεν το παραδέχεται, λέγοντας ότι απλώς σχολιάζει αντικειμενικά. Κάπου χαμένος στο σπίτι του βρίσκεται ένας ΤΙ 99/4Α, ο πρώτος υπολογιστής που υποτίθεται ότι έπαιζε παιχνίδια. Η πορεία του με τον Spectrum και η αγάπη του για την Amiga, τον στιγμάτισαν ανεπανόρθωτα. Το πέρασμα από περιοδικά και sites του χώρου ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την αγάπη του για τα videogames και παρά το ότι πλέον τσαντίζεται εύκολα με τις ενέργειες της Nintendo (και όχι μόνο), βαθιά μέσα του πιστεύει ότι είναι ο Link... Και όποιος τολμάει ας πει το αντίθετο.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions