Αφόρητοι: The Obvious Edition

0

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να γεμίσουμε άλλη μια στήλη με τις χαζομάρες των gaming media για το Destiny. Για την ακρίβεια, τα του Destiny είναι τόσα πολλά που είναι εύκολη υπόθεση να συνθέσουν ένα ιδιότυπο αφιέρωμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντισταθούμε πλήρως στον πειρασμό.

Destiny

Please stop teasing us about Destiny, everyone

Destiny servers go live Monday, Sept 8, at 12 noon GMT

First Destiny reviews go live: get every score here (ή “Someone has finally scored Destiny out of 10” πριν γίνει edit στον τίτλο)

Στο πρώτο link όχι μόνο μαζεύτηκαν ό,τι εικόνες βρέθηκαν σε social media από το stock καταστημάτων, όχι μόνο το μέσο συμπεριφέρεται σαν να του έφαγαν το μπιφτέκι του αλλά χώσετε και ένα πραγματικό διαμαντάκι που δείχνει το μέγεθος του hype και του άκρατου fanboy-σμού.

Η Bungie επιδίδεται σε κανονικότατο trolling και…κερδίζει 4.647 retweets. Φυσικά και πολλά retweets, αν όχι τα περισσότερα, έγιναν με ανταποδοτικό trolling. Αλλά να βλέπουμε και με τι καθόμαστε και ασχολούμαστε στα social media…

Στο δεύτερο link ο τίτλος είναι παραπλανητικά χρήσιμος αφού το post είναι δικαιολογία προκειμένου να δείξει ο συντάκτης πως έχει το Destiny στα χέρια του. Αυτό δηλαδή που κάνει όλος ο κόσμος, και συνάδελφοι. Στο Facebook και στο twitter όμως. Όχι στο site τους.

Στο τρίτο link η παρεχόμενη πληροφορία είναι φυσιολογική. Αλλά προσοχή στην παρένθεση δίπλα στο link. Διότι αλλιώς ξεκίνησε ο τίτλος του post όταν πρωτοδημοσιεύθηκε και αλλιώς κατέληξε.

Captain Obvious

Το σινάφι μας ασχολείται, όσο πάει και περισσότερο, με ειδήσεις που έχουν την ίδια χρησιμότητα με τη δήλωση ότι σήμερα είναι Παρασκευή και σύμφωνα με πηγές μας αύριο θα είναι Σάββατο.

PS4 Exclusive Without Memory To Get First Actual Screenshots and Trailer Soon

Θα εμφανιστούν εικόνες και trailer; Πάει. Χάλασε ο κόσμος.

“If Sims 4 isn’t successful, there won’t be a Sims 5,” Says Maxis Producer

Αν δεν νυχτώσει πρώτα, πώς θα ξημερώσει;

Mumbo Jumbo

Quantic Dream’s New PS4 Games Will Use Performance Capture Equipment “Unrivaled in Europe”

Quantic Dream’s Unannounced PS4 Exclusive Will Probably Use Scaleform

Και στα δύο links θα παρατηρήσετε ότι το μέσο βρήκε αγγελίες για αναζήτηση προσωπικού για την Quantic Dream, διαβάστηκαν οι περιγραφές και έγινε συνειδητή προσπάθεια να παρουσιαστεί κάτι ως πληροφορία ουσίας. Στην πρώτη περίπτωση απλά χρησιμοποιείται αυτούσια ατάκα από απόσπασμα που υφίσταται στην αγγελία, μεταξύ άλλων, και για να δελεάσει τον εκάστοτε υποψήφιο. Επί της ουσίας απλά περιγράφει την απλή πραγματικότητα αφού είναι δεδομένο εδώ και χρόνια πως η Quantic Dream είναι το μόνο ευρωπαϊκό studio με πρόσβαση σε ποιοτικό εξοπλισμό για performance capture αξιώσεων. Όχι τώρα αλλά από την εποχή του Heavy Rain κιόλας.

Στη δεύτερη περίπτωση προχωρά η γραφικότητα αφού ο συντάκτης στέκεται στο ότι η αγγελία ζητά υποψήφιο με εμπειρία στο Scaleform της Autodesk. Αν αυτό είναι άξιο αναφοράς, τότε γιατί να μη γράφουμε για κάθε αγγελία για artists και το γεγονός ότι “για να φτιαχτεί το τάδε, μάλλον θα χρησιμοποιηθεί Photoshop”; Ας μη βάζουμε ιδέες όμως…

Bonus: Tokyo Game Show 2014

Tokyo Game Show Full Map Revealed: Check Out Where Sony, Microsoft and More Will Try to Woo Us

Εδώ είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τι είναι πιο αστείο. Το ότι μετατρέπεται σε είδηση η διαρρύθμιση του show floor στο Tokyo Game Show 2014 ή το ότι καλούμαστε, ουσιαστικά, να δούμε ποιος έχει πιο μεγάλο booth;

Το κακό βέβαια δεν είναι ότι γράφονται όλα αυτά. Αλλά το ότι γράφονται…στα σοβαρά.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions