Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends – Review

0

Τώρα με νέα, βελτιωμένη σύνθεση.

Το expansion Xtreme Legends για κάθε τίτλο Dynasty Warriors είναι πλέον παράδοση για αυτό και έφτασε στα χέρια μας το Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends από την Omega Force, η οποία θα μας απασχολήσει και πάλι σύντομα αφού αναμένεται και το Hyrule Legends του Wii U.

Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι κάπως περίεργη. Υπάρχει το Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends για PlayStation 3 και Xbox 360 αλλά και το Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition για PlayStation 4 και PS Vita. Η διαφορά είναι πως η Complete Edition περιλαμβάνει και το πρωτότυπο Dynasty Warriors 8. Είναι λογικό άλλωστε από τη στιγμή που εκείνο δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ σε PS Vita και PS4. Στα άλλα συστήματα ισχύει το κλασικό σενάριο. Το Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends αποτελεί expansion pack με επιπλέον περιεχόμενο και βελτιώσεις, αλλά για πρόσβαση σε campaigns κ.λπ. από το πρωτότυπο απαιτείται το αντίστοιχο αντίτυπο. Με αυτό το σκεπτικό και μόνο, ειδικά για όσους δεν έπεσαν πάνω στο Dynasty Warriors 8, η έκδοση Complete σε PS4 και PS Vita είναι ιδανική επιλογή. Εννοείται βέβαια ότι η έκδοση του PS4 είναι η τεχνικά αρτιότερη, δηλαδή έχει το λιγότερο pop up, πιο σπάνιες πτώσεις στο frame rate, όχι όμως και πάρα πολλές βελτιώσεις. Αντί να φέρει τα πάνω-κάτω η Omega Force προτίμησε να βελτιώσει σε σημεία το φωτισμό και να ρίχνει ακόμη περισσότερους χαρακτήρες στην οθόνη.

Το Xtreme Legends προσφέρει 5 ακόμη χαρακτήρες (άρα το σύνολο φτάνει στους 82), προσθέτει story mode με τον Lu Bu, που, παρότι είχε ειδική βαρύτητα στην προηγούμενη κυκλοφορία, δεν είχε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη παρουσία ενώ αλλαγές και νέα επίπεδα εμφανίζονται και στα υπόλοιπα τέσσερα story modes. Όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις η Omega Force, οι προσθήκες δεν είναι απαραίτητα ιστορικά ακριβείς αλλά μπορεί να είναι και το εντελώς αντίθετο, με το σκεπτικό πάντα ότι έτσι παρουσιάζεται η εξέλιξη της ιστορίας με την υπόθεση ότι κάποιο σημαντικό γεγονός (μάχη δηλαδή) είχε διαφορετικό αποτέλεσμα από το πραγματικό. Έτσι έχει την ελευθερία να εξερευνήσει διαφορετικά σενάρια και να ικανοποιήσει την περιέργεια του παίκτη.

Το σύστημα μάχης παρουσιάζει μικρές αλλά συνολικά ευεργετικές διορθώσεις. Για αρχή κάθε χαρακτήρας έχει πλέον δύο επιθέσεις EX αντί για μία. Κατά συνέπεια αλλάζει αρκετά η ισορροπία μεταξύ των χαρακτήρων, με κάποιους που δεν είχαν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμοι να χρειάζονται επανεξέταση. Ρεαλιστικό και συνάμα θετικό είναι επίσης ότι η απόσταση παίζει πλέον ρόλο στην επιλογή όπλου από τον αντίπαλο. Αν λοιπόν βρεθείτε πολύ κοντά σε τοξότες, εκείνοι να τραβήξουν σπαθί. Οι ανώτεροί τους έχουν ανάλογη δυνατότητα αλλά τη χρησιμοποιούν με διαφορετική λογική αφού επιλέγουν διαφορετικό όπλο με βάση εκείνο που χρησιμοποιεί ο παίκτης, ελπίζοντας ότι κάπως έτσι θα αποκτήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα. Αλλάζουν επίσης οι αριθμητικές ισορροπίες στο Free Mode αφού ο παίκτης μπορεί πλέον να επιλέξει έως και τρεις bodyguards αντί για έναν, συνεπώς, αφού ο κάθε bodyguard ορίζεται από το ειδικό του skill, αλλάζουν και οι σχετικές ισορροπίες. Ακόμη και το Ambition Mode αποκτά νέο endgame που επιτρέπει στον παίκτη να κατακτήσει ακόμη περισσότερα βασίλεια.

Βέβαια το παρόν review μοιάζει περισσότερο με συλλογή πληροφοριών. Λογικό άλλωστε αφού όλα όσα προσφέρει το Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends, για άλλους τίτλους, θα ήταν major update και όχι expansion. Η Tecmo Koei επιμένει βέβαια σε αυτήν την τακτική και, προφανώς, η Omega Force εξακολουθεί και αντέχει.

Εμείς ευχόμαστε καλή δύναμη τόσο στην ομάδα ανάπτυξης που μάλλον θα ήταν προτιμότερο να κάνει μια δοκιμή με Toukiden στη νέα γενιά από το να ετοιμάζει 2 τίτλους Musou, τουλάχιστον, το χρόνο. Αλλά η αγορά, προφανώς, δεν έχει κουραστεί. Οπότε ο λόγος μας μάλλον περιττεύει. Σημασία έχει ότι το Xtreme Legends μόνο βελτιώσεις φέρνει στο πρωτότυπο άρα οι φανατικοί ξέρουν ότι θα αφιερώσουν πολλές ακόμη ώρες στο επιπλέον περιεχόμενο.

6

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions