Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! – Review

0

He shoots, he misses! Or not?

Δεν πρόλαβε να περάσει καλά καλά ένα εξάμηνο και το Inazuma Eleven βρίσκεται και πάλι στις ευρωπαϊκές οθόνες του 3DS. Όχι όμως ως κάτι απόλυτα καινούριο.

Τον περασμένο Οκτώβριο διαβάσατε το review μας για το Inazuma Eleven 3 (Lightning Bolt / Bomb Blast) και το Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! έρχεται να “τριτώσει” το “3” του Inazuma, κρατώντας απαράλλαχτο όλο το περιεχόμενο των 2 προηγούμενων εκδόσεων και προσθέτοντας λίγο παραπάνω φουτουριστικό περιεχόμενο, πάντα όμως σε επίπεδο ιστορίας. Γιατί δεν φτάνει που ο Mark Evans και η παρέα του προσπαθούν να κατακτήσουν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, έχουν και την Team Ogre που έρχεται από το μέλλον με σκοπό να εξαλείψει το ποδόσφαιρο από τη ρίζα του, μιας και στο μέλλον αυτό έχει γίνει η απόλυτη μάστιγα του κόσμου. Προσθέστε και έναν απόγονο του Mark Evans που έρχεται (επίσης από το μέλλον) με μοναδικό σκοπό να σταματήσει την Team Ogre και έχετε ένα ωραιότατο side story να συνοδεύει τα τεκταινόμενα.

Αυτή η επιπλέον ιστορία είναι και το μόνο νέο που έχει να προσφέρει το Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks!. Τα γεγονότα βασίζονται στην αντίστοιχη ταινία που κυκλοφόρησε το 2010 στην Ιαπωνία (και είμαστε σχεδόν σίγουροι πως δεν την έχετε δει) χωρίς όμως να αποτελούν μια εξόφθαλμη προσθήκη. Μπερδεύονται στο main story του Inazuma Eleven 3 αφήνοντας μια πιο ευχάριστη γεύση. Από εκεί και πέρα όμως οτιδήποτε άλλο είναι ίδιο και απαράλλαχτο, οπότε και το link για το αρχικό μας review παραπάνω, θα σας διαφωτίσει για την ουσία του τίτλου.

Ουσιαστικά το Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! δεν έχει να προσφέρει κάτι πραγματικά νέο σε όσους έπαιξαν τα Lightning Bolt / Bomb Blast, τουλάχιστον στην Ευρώπη μιας και για τη Βόρειο Αμερική τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Πρόκειται για τον πρώτο τίτλο της σειράς που φτάνει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, μιας και το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο εκεί, κάνοντας σε αυτά τα μέρη πολύ πιο ουσιαστική την κυκλοφορία του, παρά εδώ.

Για όλους εμάς όμως το ενδιαφέρον είναι σίγουρα μικρότερο. Η ευρωπαϊκή κυκλοφορία του Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! μάλλον καθυστέρησε προκειμένου να συμπέσει με την αμερικανική, αφήνοντας την Team Ogre πιο πίσω. Η επιπλέον ιστορία φέρνει μερικά παραπάνω cutscenes, χαρακτήρες και “μπίρι μπίρι”, τίποτα παραπάνω όμως που να δικαιολογεί μια δεύτερη αγορά και πέρασμα όλου του τίτλου από την αρχή. Είναι ίδιο με τους “προκατόχους” του δίνοντας πολύ καλό gameplay και πολύ αχρείαστο διάλογο. Είναι όμως και το σημείο που υποδεικνύει πως πρέπει πλέον να υπάρξει εξέλιξη. Η σειρά Inazuma Eleven έχει ξεκινήσει τη ζωή της στο DS και όσον αφορά την Ιαπωνία, δεν έχει ξεφύγει από εκεί. Εμείς μαζί με τη Βόρειο Αμερική, έχουμε την τιμή να παίζουμε τα Inazuma Eleven 3 στο 3DS, σε ports που συνολικά δεν χαρακτηρίζονται άσχημα. Όμως η σειρά βασίζεται εδώ και χρόνια στους ίδιους μηχανισμούς, χωρίς φυσικά αυτοί να είναι κακοί. Ξέρουμε όμως ακριβώς τι να περιμένουμε και πλέον μια ανανέωση είναι απαραίτητη.

Το μεγαλύτερο κακό του Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! είναι πως χάνει, άδικα, έδαφος στην Ευρώπη λόγω της στιγμής που κυκλοφορεί. Δεν είναι κακό, δεν είναι ξαναζεσταμένο, δεν είναι αρπαχτή. Δεν πάει όμως και άλλο. Με την καλή πάντα έννοια. Και δεν θα μπορούσε απλά να διατεθεί ως DLC;

7

About Author

Κάποιοι τον ξέρετε ως Bill Big και κάποιοι ως Ροδόλφο Παπιομύτογλου. Όσοι βέβαια δεν τον γνωρίζετε καν είστε και οι πιο ευτυχισμένοι. Ταλαιπωρεί τακτικά τα ιντερνετικά ερτζιανά από το 2011 προσπαθώντας να συνδυάσει gaming, graphic design, δημιουργία comics, κωμικά videos και άλλα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η πρώτη του κονσόλα έμελλε να είναι και η πιο συλλεκτική καθώς κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είχε κλώνο του NES ονόματι Bit 72.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions